Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2013
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 9 August 2013
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Carnagiul de la Alexandru cel Bun - cel mai grav accident din ultimii ani

• o persoanã a decedat, iar 16 oameni au ajuns la spital • joi, încã un pasager din microbuz a venit la spital • Niculina Maresiu, sefa Serviciului Aprovizionare de la SJU Neamt este în stare stabilã la Iasi • vina apartine în totalitate soferului Daciei Duster care s-a angajat într-o depãsire riscantã • martorii spun cã autoturismul s-a bãgat efectiv în fata microbuzului •

Accidentul rutier petrecut miercuri seara în localitatea Alexandru cel Bun în urma cãruia o persoanã a decedat, iar alte 16 au fost rãnite este considerat de reprezentantii Serviciului de Ambulantã Neamt ca cel mai grav din ultimii ani, din punct de vedere al numãrului de victime. Numãrul foarte mare de persoane rãnite a dus la declansarea unui plan de urgentã în caz de dezastre, iar testul a fost trecut cu brio de cadrele medicale. Nenorocirea s-a petrecut miercuri searã, în jurul orei 18.10 ca urmare a unei coliziuni frontale între un microbuz plin cu pasageri si un autoturism Dacia Duster. ÃŽn urma impactului, Liliana I., de 45 de ani, din comuna Alexandru cel Bun, pasagerã în autoturism, a decedat, iar alte 16 persoane au fost transportate la UPU Neamt. Una dintre victime este o angajatã a SJU Neamt, Niculina Maresiu, de 50 de ani, sefa Serviciului de Aprovizionare. Femeia a fost transportatã la o clinicã ieseanã cu un elicopter SMURD, aceasta avînd multiple fracturi si traumatisme craniene. La Spitalul Judetean au mai ajuns miercuri seara alte 15 persoane, dintre care 5 au rãmas internate la Ortopedie, avînd multiple fracturi, una a fost dusã la Chirurgie pentru o interventie de urgentã, iar încã o victimã a fost transferatã miercuri seara la un spital din Iasi, ca urmare a complicatiilor survenite. Alte 8 persoane au fost mai norocoase, acestea avînd doar rãni usoare care nu au necesitat internarea. Joi dimineatã, un alt pasager din microbuz care initial nu a avut nevoie de ajutorul cadrelor medicale, s-a simtit rãu peste noapte si a venit la UPU. „Pacientul a spus cã pe timpul noptii au apãrut multe probleme medicale si de aceea a ajuns la noi. El se aflã în curs de investigatii. Ne asteptãm sã mai aparã si alte victime pentru cã uneori pot apãrea simptomele si mult dupã producerea traumatismului“, a precizat un cadru medical de la UPU Neamt. Angajatii Spitalului Neamt au fost socati cînd au aflat de nenorocirea petrecutã colegei lor, Niculina Maresiu, pe care o sustin si cãreia îi doresc însãnãtosire grabnicã. „Fereascã Dumnezeu de o astfel de tragedie. Am aflat între timp cã starea doamnei Maresiu este stabilã si sperãm sã se facã bine cît mai curînd. ÃŽi dorim sãnãtate multã si putere sã treacã peste acest cumplit accident“, a declarat managerul SJU Neamt, medicul Ioan Lazãr. Evenimentul rutier a fost un adevãrat test pentru angajatii Ambulantei, acestia nemaiconfruntîndu-se de foarte multi ani cu un accident cu un numãr atît de mare de victime. „Am intervenit rapid imediat dupã primirea solicitãrii ajungînd la locul tragediei 7 ambulante si un echipaj SMURD. Prima autosanitarã a ajuns acolo la doar douã minute dupã nenoricire. Am chemat de acasã tot personalul disponibil, multi au venit din proprie initiativã, astfel încît am gestionat foarte bine tot evenimentul. A fost cel mai grav accident din ultimii ani“, a precizat medicul Letitia Damoc, managerul Ambulantei Neamt.

„Gestul soferului de pe Duster este inexplicabil“

Politistii rutieri au întocmit un dosar penal, urmînd ca la finalizarea lui sã se stabileascã clar care au fost cauzele acestei tragedii rutiere. Primele verificãri au indicat cã vinovat de producerea accidentului este conducãtorul auto care se afla la volanul Daciei Duster, Neculai N., de 45 de ani, din comuna Dumbrava Rosie.
Bãrbatul se deplasa pe directia Bicaz - Piatra Neamt, în autoturism aflîndu-se si Ionela G., de 26 de ani, din Piatra Neamt. Martorii identificati de politisti au declarat cã soferul Daciei Duster a circulat regulamentar pe tot traseul. „Au fost identificati martori care au declarat cã soferul a circulat regulamentar tot traseul, de la Bicaz pînã la locul producerii accidentului. Nu a fãcut depãsiri riscante, ci a circulat în coloanã, traficul fiind aglomerat. Efectiv, nimeni nu-si poate explica ce s-a întîmplat, martorii afirmînd cã s-a bãgat în fata microbuzului, desi în zonã este o portiune de drum în aliniament. Soferul microbuzului a observat masina care venea pe contrasens si a încercat sã evite impactul. A tras dreapta de volan si a frînat, însã coliziunea nu a putut fi evitatã. Din cercetãrile preliminare reiese clar cã la mijloc este vorba de culpa soferului autoturismului care s-a angajat într-o depãsire fãrã a respecta regulile de circulatie“, a declarat comisarul sef Cezar Asandei, seful Politiei Rutiere Neamt. Mai exact, politisti au constatat cã Neculai N. s-a angajat în depãsirea unei coloane de autovehicule, a pãtruns pe contrasens si a intrat în coliziune cu microbuzul, în care se aflau 14 cãlãtori, condus de cãtre Dumitru B., în vîrstã de 55 de ani. Acesta a rãmas blocat între fiarele masinii, pentru salvarea sa intervenind echipajul de descarcerare. La spital a ajuns si soferul vinovat, acesta suferind multiple facturi, dar si pasagera Ionela G. ÃŽn microbuz se mai aflau Dumitru B., din Alexandru cel Bun, Ion S., de 85 de ani, din Pîngãrati, Ana A., de 53 de ani, din Bicaz, N. A., de 5 ani, M.G., de 7 ani, Niculina S., de 37 de ani, din Pîngãrati, Cristina N., 32 de ani, din Tarcãu, Elena B., de 18 ani, din Pîngãrati, Georgiana D., de 21 de ani, din Tarcãu, Constantin R., de 71 de ani, din Pîngãrati, Laurentiu L., de 21 de ani, din Bicaz, Adrian P., de 23 de ani, din Pîngãrati si Petronica L., de 24 de ani, din Pîngãrati. Nici unul dintre cei doi conducãtori auto nu consumaserã bãuturi alcoolice. De-a lungul timpului, Neculai N. a mai fost sanctionat de politistii rutieri, din cauza vitezei excesive si a centurii de sigurantã. Soferul microbuzlui avea toate documentele în regulã, de la atestat si pînã la analizle medicale. Cercetãrile sînt efectuate sub aspectul comiterii infractiunilor de ucidere din culpã si vãtãmare corporalã din culpã.

Articol afisat de 3906 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M.VASILACHE, D.MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective