Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2013
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Opinii 9 August 2013
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Noi, neagreatii

PILULA DE PLÃŽNS

Citesc o stire în ziar si mã minunez: la nu stiu ce concurs, la nu are importantã ce institutie s-a înscris la concurs pentru sefie doar o persoanã. Dar, completeazã semnatarul articolului, e vorba de acea persoanã AGREATÃ de chiar cã nu intereseazã care sef de partid. Rememorez si îmi dau seama cã în ultimii ani am auzit pe la concursuri numai de persoane agreate. Acum ceva timp se zicea, pe la colturi mai mult, cã pentru a fi sef, sefulet, sefut pe undeva trebuie sã ai binecuvîntarea unui sef de partid. Apoi, s-a spus cã nu e corect, si s-a trecut la organizarea de pseudo-concursuri. Însã ca sã ai sanse sã cîstigi concursul trebuia sã fii agreat. Altfel te izbea comisia de nu-ti mai vedeai fulgii un an. Sau un ciclu electoral.
Stau acum si mã întreb, dacã a fi agreat de un baron politic e singura cerintã, materie de concurs, calificare la care trebuie sã excelezi pentru a fi sef ne mai mirãm cã lucrurile în tara asta merg asa cum merg? Sau mai bine zis nu merg deloc? Ba încã îmi aduc aminte de un agreat care s-a fãcut de rîsul tîrgului concurînd singur pentru o sefie prin sãnãtate si iesind al doilea dupã ce a luat o notã ce pe vremea cînd fãceam eu scoalã se dãdea pentru copiat.
Si, dacã tot vorbim de agreati, îmi amintesc cã am mai auzit si pe la licitatii de firme... agreate. Ori nu mai stiu eu ce înseamnã concurs si licitatie (cu finalitatea sã cîstige cel mai bun), ori propun sã modificãm DEX-ul în sensul cã întotdeauna va cîstiga cel mai agreat. Oricum, douã concluzii îmi vin rapid în minte. Primo: ca tartor de institutie ca sã fii agreat de un sef de partid, ori trebuie sã dai licitatii cui trebuie, ori sã angajezi pe cine trebuie, ori pur si simplu sã te faci agreat cu vreun pliculet. Mai e si varianta cu lipit afise în campania electoralã, însã cred cã a ajuns cerintã de examen pentru un post de femeie de serviciu pe la institutii si nu e de nivelul unui sef. Secundo: Competenta e floare rarã si e la coada listei de calitãti ale unuia care se vrea sef. Iar activitatea acestui sef, pe cale de consecintã, nu trebuie sã fie competentã, ci tot agreatã. Ceea ce se vede. Si mai e o idee care nu-mi dã pace: La cum si-au bãtut joc de noi toti sefii de partide din ã'89 încoace, e clar cã noi, muritorii de rînd, sîntem neagreati.

Articol afisat de 2021 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Cezar FILIP)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective