Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2013
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 24 August 2013
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

RÃZBUNARE CU FOC?

• o casã situatã pe strada Nicolae Iorga din Piatra Neamt a fost incendiatã, în timp ce proprietara era internatã la Psihiatrie • în luna iunie, femeia a reclamat la Politie cã a fost victima unor escroci • profitînd de boala ei, se pare cã acestia i-au vîndut douã apartamente si casa de pe Nicolae Iorga • acest imobil s-a fãcut scrum în urma actiunii unor persoane necunoscute • actele de vînzare-cumpãrare au fost contestate în instantã • mai multi avocati au decis s-o ajute „pro bono“ pe femeie •

Casa incendiatã la începutul acestei luni pe strada Nicolae Iorga din Piatra Neamt face obiectul unui litigiu, proprietara acuzînd cã imobilul i-ar fi fost vîndut printr-o escrocherie. Incendiul s-a produs duminicã, 4 august, în jurul orei 17.30, iar flãcãrile si fumul au fost vãzute de vecini. Pompierii au intervenit si au lichidat incendiul, iar ulterior au fãcut verificãri pentru a stabili cauzele nenorocirii. Acestia au concluzionat cã, în conditiile în care proprietara lipsea de acasã, fiind internatã în spital, iar casa era deconectatã de la reteaua de electricitate si gaz, cel mai probabil, focul a fost pus intentionat. Bãnuiala este cã la mijloc a fost vorba de o mînã criminalã. Cazul a intrat în atentia politistilor, acestia întocmind un dosar penal, cercetãrile fiind efectuate sub aspectul comiterii infractiunii de distrugere prin incendiere. În paralel, oamenii legii fac investigatii în vederea identificãrii si prinderii autorilor. Proprietara casei, Geta U., de 57 de ani, era internatã în acea perioadã la sectia de Psihiatrie a Spitalului Judetean de Urgente din Piatra Neamt, unde se afla sub tratament. Ea sustine cã înainte de a fi internatã si de episodul incendierii, ar fi fost si violatã de niste indivizi necunoscuti care au intrat peste ea în casã. Din spusele purtãtorului de cuvînt al Inspectoratului de Politie Neamt, subinspectorul Bogdan Ghebaur, o reclamatie în acest sens nu a ajuns încã pe masa politistilor.

Reclamatie

Revenind la povestea locuintei incendiate, trebuie spus cã imobilul face obiectul unei reclamatii depuse la politie în luna iunie chiar de proprietarã, prin care arãta cã a fost victima unor escroci. „Mã numesc Geta U. si vreau sã vã aduc la cunostintã urmãtoarele: în iunie 2012 un individ mi-a promis cã împreunã cu mama lui si cu concubina acestuia îmi vor face curãtenie în apartamentul din strada Armoniei, dar si în casa pe care o am pe strada Nicolae Iorga. ÃŽn timp ce-mi fãceau curat, mi-au sustras actele de proprietate de la apartament, casã, dar si de la un alt apartament, de pe strada Dãrmãnesti, pe care-l am mostenire de la o mãtusã. ÃŽn iulie 2012, bãrbatul m-a pãcãlit si m-a dus la un notar unde el a spus cã-mi amanetez apartamentul de pe Armoniei contra sumei de 15.000 de euro. Nu mi-a dat nici un ban nici atunci, nici altãdatã. ÃŽn august 2012 am fãcut o întelegere cu el la notar prin care eu îi dãdeam acestuia 80 mp de teren pe strada Nicolae Iorga, iar el îmi dãdea o casã din satul Slobozia, Roznov. Vãzînd cã timpul trece si nu primesc nici un ban, mi-am dat seama cã am fost înselatã si atunci am suferit o recãdere a bolii si am fost internatã în spital din luna februarie 2013 si pînã în luna mai. Dupã ce m-am externat am aflat cã individul mi-a scos la vînzare apartamentul si casa fãrã consimtãmîntul meu“, spunea pietreanca în plîngere. Odiseea ei nu se sfîrsise atunci, ba chiar a continuat cu scoaterea cu forta din apartament. „ÃŽn ziua de 2 iunie, la ora 23.00, cel care mi-a vîndut casa a intrat în apartamentul meu de pe strada Armoniei cu cheile pe care mi le-a furat. Mi-a luat tot din casã, mobilã, covoare, perdele, dar si bijuteriile pe care le am mostenire de la mama. Vã rog sã mã ajutati sã-mi recapãt bunurile luate abuziv de acest individ. Avînd în vedere cã sînt singurã, sufãr de 5 boli grave, consider cã sînt o pradã usoarã si poate atenta oricînd la viata mea si mã tem“, era strigãtul de ajutor al acestei femei.

Dosar la Politie

Pietreanca a stat internatã timp de peste trei luni la Psihiatrie, iar afectiunile grave de care suferã si în baza cãrora primeste un ajutor de handicap se pare cã nu au pus nici un semn de întrebare notarilor care au întocmit documentele. Totusi, mai multi avocati s-au sesizat de aceste abuzuri si au decis s-o ajute „pro bono“ pe femeie. Ei au depus o contestatie în instantã prin care cer sã se dovedeascã autenticitatea actelor de vînzare-cumpãrare, dar au fãcut o sesizare si la Parchet. Nu este exclus ca tocmai aceastã actiune sã fi stat la baza actului criminal, în urma cãruia casa de pe Nicolae Iorga a fost incendiatã. Cît priveste plîngerea penalã vizavi de „tranzactiile imobiliare“, un dosar se aflã la Biroul de investigatii criminale din cadrul Politiei municipiului Piatra Neamt. Dosarul a fost înregistrat pe data de 19 iunie la Biroul de ordine publicã, ulterior stabilindu-se cã lucrarea este de competenta politistilor judiciaristi. Din cele precizate de subinspectorul Bogdan Ghebaur, cercetãrile se fac sub supravegherea unui procuror, urmînd sã fie audiate mai multe persoane. De asemenea, nu este exclus sã fie dispuse efectuarea unor expertize, inclusiv grafoscopice.

Articol afisat de 1510 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M. VASILACHE, D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective