Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2013
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 17 Septembrie 2013
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Presedintele Tãrâtã, tur de fortã la început de an scolar

• presedintele Consiliului Judetean, Culitã Tãrâtã, a fãcut un periplu prin scolile din mediul rural si urban, la deschiderea noului an de învãtãmînt • vizite au fost fãcute la licee din Roman, dar si la unitãti din mediul rural • „Vã doresc un an plin de realizãri! ÃŽn calitate de presedinte al Consiliului Judetean am datoria moralã sã reamintesc tuturor cã Scoala, Biserica si Sãnãtatea sînt cele trei segmente importante din viata fiecãruia, care trebuie respectate cu sfintenie. Acolo unde nu vom avea învãtãmînt de calitate, acolo unde nu va fi credintã în Dumnezeu si acolo unde nu avem un sistem sanitar bine pus la punct nici rezultatele nu vor fi pe mãsura asteptãrilor. De aceea trebuie sã existe o simbiozã perfectã între scoalã, pãrinti, profesori si elevi“, a fost mesajul transmis elevilor, pãrintilor si profesorilor de seful CJ, Culitã Tãrâtã •

Luni, clopotelul a sunat din nou, umplînd cu larmã si voie bunã curtile scolilor din mediul urban si rural. ÃŽn toate institutiile de învãtãmînt din oras, debutul a fost marcat de festivitãti la care au participat presedintele Consiliului Judetean, Culitã Tãrâtã, primarul Romanului, Laurentiu Leoreanu, viceprimarul Lucian Micu, inspectorul scolar general Viorel Stan, alãturi de consilieri locali si alti oficiali. Festivitãtile au început la Liceul „Vasile Sav“, la Colegiul „Petru Poni“ si Colegiul „Miron Costin“, unde anul scolar a fost deschis cu discursurile sustinute de primarul Laurentiu Leoreanu si de presedintele Culitã Tãrâtã. „Vã doresc un an plin de realizãri! ÃŽn calitate de presedinte al Consiliului Judetean am datoria moralã sã reamintesc tuturor cã Scoala, Biserica si Sãnãtatea sînt cele trei segmente importante din viata fiecãruia, care trebuie respectate cu sfintenie. Acolo unde nu vom avea învãtãmînt de calitate, acolo unde nu va fi credintã în Dumnezeu si acolo unde nu avem un sistem sanitar bine pus la punct nici rezultatele nu vor fi pe mãsura asteptãrilor. De aceea trebuie sã existe o simbiozã perfectã între scoalã, pãrinti, profesori si elevi“, a fost mesajul transmis elevilor, pãrintilor si profesorilor de Culitã Tãrâtã. Presedintele CJ, alãturi de primarul Leoreanu si de inspectorul scolar general Viorel Stan au participat apoi la deschiderea cursurilor de la Colegiul „Roman-Vodã“. Cu aceastã ocazie, directorul Mihaela Tanovici a lansat cãtre elevi o invitatie la performantã scolarã: „Emotiile la început de an scolar sînt aceleasi, indiferent în ce calitate ne aflãm aici. Sperãm la un an si mai bun, cu rezultate si mai frumoase decît cele de anul trecut, pentru cã «Roman Vodã» înseamnã performantã. ÃŽncepem un drum nou, al visurilor care pot sã devinã realitate, un drum în care formãm caracterele. Sînt sigurã cã atunci cînd ati ales acest colegiu ati fãcut alegerea cea mai bunã: e un liceu de prestigiu, cu vechime si traditie, care împlineste 141 de ani de istorie si de rezultate deosebite“.

Salutul oficialitãtilor pentru un an nou scolar mai bun

Inspectorul general Viorel Stan a salutat deopotrivã elevii roman-vodisti, cît si colegii de cancelarie: „Ne asteaptã un drum greu, pentru cã anul scolar 2013 - 2014 marcheazã un nou început în învãtãmînt, dar sînt convins cã rezultatele vor fi deosebite la acest colegiu. «Roman Vodã» este, dincolo de toate, o emblemã, un titlu de noblete, un colegiu de elitã datoritã rezultatelor evidente si vizibile. Sînt convins cã la final de an numãrul olimpicilor va reconfirma valoarea acestei institutii de învãtãmînt“. Festivitãtile de deschidere a noului an scolar au continuat la Scoala „Vasile Alecsandri“, un alt simbol al educatiei romascane. Aici, primarul Leoreanu a simtit emotia de a fi în scoala unde a învãtat si unde a obtinut rezultate deosebite, care l-au dus în lotul national olimpic. „Mã încearcã emotiile si simt un fior întorcîndu-mã la deschiderea anului scolar aici, unde am fost elev, unde am reusit sã acced în loturile nationale ale olimpiadelor de matematicã si fizicã. Mã bucur sã vã salut, iar primul meu salut se îndreaptã cãtre colegii mei - cadrele didactice - cãrora le urez putere de muncã pentru a pãstra nivelul înalt al educatiei din aceastã scoalã. ÃŽndemn pãrintii sã fie alãturi de copii, pentru cã investitia în copii este cea mai importantã, dincolo de satisfactiile materiale“, a spus edilul. La fel de emotionat, presedintele Culitã Tãrâtã, a oferit un trusou complet unuia dintre elevii Scolii „Vasile Alecsandri“. De altfel, emotiile l-au cuprins si pe inspectorul scolar general Viorel Stan, fost elev al acestei unitãti. Vizitele reprezentantilor autoritãtilor locale si judetene au continuat la Scoala de artã „Sergiu Celibidache“, Colegiul Tehnic „Danubiana“, Liceul cu Program Sportiv, Scoala „Mihai Eminescu“ si Scoala „Alexandru Ioan Cuza“, dar si la scolile din mediul rural nemtean.

Si în mediul rural sînt conditii bune de învãtãturã

Culitã Tãrâtã a fost prezent si la inaugurarea noii grãdinite din localitatea Hociungi, comuna Moldoveni. Grãdinita cu program normal a fost realizatã cu bani europeni nerambursabili, fiind parte integrantã dintr-un proiect în valoare de 2,5 milioane de euro. ÃŽn asteptarea intrãrii copiilor în clasã, o mascotã, un iepuras, a împãrtit bombonele celor mici. „ÃŽn satul românesc vin cu multã plãcere si sufleteste si fizic sînt legat de sat pentru cã sînt nãscut tot în mediul rural. Ca inginer agronom si ca fiu de tãran întotdeauna am privit si dau prioritate activitãtilor din mediul rural. Satul românesc duce lipsa de cadre pregãtite, de cadrele tinere care sã se fixeze în mediul rural. Satul românesc are nevoie de fonduri, iar noi care am primit votul dumneavoastrã avem datoria cu credintã, cu dãruire, sã ne aplecãm asupra mediului rural, acolo unde totdeauna s-au nãscut oameni de vazã, pentru cã au fost si sînt învãtati cu greutãtile, cu necazurile. Felicit pe domnul primar, pe domnul director, pe celelalte cadre didactice, copii si pãrinti si le doresc un an nou scolar cît mai bogat în succese, iar anul viitor sã ne întîlnim la deschiderea anului scolar cu noi realizãri“, le-a spus seful CJ celor prezenti la festivitatea de la Hociungi. Ultimul popas fãcut de presedintele Tãrãtã în periplul realizat prin scolile judetului Neamt a fost cel din satul Moreni, comuna Vãleni, unde s-a inaugurat o unitate modernã, construitã pe fonduri de la Banca Mondialã. La inaugurare a participat si inspectorul scolar general Viorel Stan. Un sobor de preoti a oficiat o slujbã de sfintire a acestei bijuterii, în care vor învãta copiii din satul Moreni. Presedintele Culitã Tãrâtã si-a reamintit despre anii cînd, copil fiind, a mers si el la scoala din satul natal, în comuna Bozieni, motiv pentru care de fiecare datã se întoarce cu mare drag spre comunitãtile rurale, aceasta fiind, poate, si explicatia pentru care de fiecare datã cînd un primar îi cere ajutor, mai ales pentru o scoalã, o face din tot sufletul. „Vã mãrturisesc cã sînt legat sufleteste si de comuna Vãleni, pentru cã de aici sînt socrii mei. Am o aplecare aparte cãtre tot ceea ce vine din mediul rural. Astãzi am fãcut un periplu prin foarte multe scoli si am participat cu tot sufletul la deschiderea anului scolar, în fiecare scoalã în parte. O fac cu emotie de fiecare datã, cãci atunci cînd pãsesc pragul unei scoli îmi amintesc cu drag si emotie, cum, copil fiind, la Bozieni, am mers la scoalã. De acolo am plecat apoi în viatã si m-am realizat ca om“, a mãrturisit în fata pãrintilor, cadrelor didactice si micutilor scolari, care asteptau cu emotie sã intre în sãlile de clasã.

Articol afisat de 1419 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(F. ORDEAN, A. NACU si C. CALIMAC)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective