Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2013
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 7 Octombrie 2013
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Elena Udrea, atac dur   la „colegul“ Ursãrescu

Elena Udrea, atac dur la „colegul“ Ursãrescu

• deputata îi reproseazã colegului liberal cã este singurul care nu vrea sã sustinã proiectele pentru Roman • Udrea spune cã toate controalele de la Bucuresti au fost menite sã blocheze finalizarea microhidrocentralei • primarul confirmã faptul cã în aceastã toamnã a avut foarte multe „vizite“ • deputatul Ursãrescu sustine cã acest program este blocat din cauza neregulilor si cã Udrea a ajuns în Parlament pentru cã legea e proastã •

La conferinta de presã sustinutã vineri seara, 4 octombrie, la sediul cabinetului parlamentar de cãtre Elena Udrea, tema principalã s-a referit la incapacitatea Guvernului USL de a sustine derularea, în continuare, a proiectelor demarate de Guvernul Boc. „Chestiunea este simplã. ÃŽn Roman se desfãsoarã numai proiecte începute în guvernarea PDL si semnate de Elena Udrea. Vreau sã vãd un singur proiect semnat de... Cum îl cheamã pe acest domn? A, Florin Ursãrescu“, a spus Elena Udrea, „botezîndu-l“ pe deputatul liberal, dar a fost corectatã de primarul Laurentiu Leoreanu. „Dorin Ursãrescu îl cheamã“. „A, da! Dorinel Umbrãrescu sau cum îl cheamã pe acest domn“, a continuat parlamentarul PDL. Primarul a tinut si el sã adauge faptul cã nu l-a mirat afirmatia Elenei Udrea despre „dirijarea“ unor controale la Roman: „Vreau sã vã spun cã ceea ce mi-ati spus d-voastrã, doamnã deputat, referitor la controalele cu «dedicatie» nu m-au mirat. Nu cã ar fi o surprizã, dar mi-au lãsat un gust amar. Am avut controale de la Ministerul Economiei, care au verificat proiectul de construire a microhidrocentralei de pe Moldova, cu tintã precisã de a-l bloca. Am mai avut si alte controale si pe Planul Integrat de Dezvoltare Urbanã si pe proiectul de monitorizare video privind siguranta cetãteaului. Toate proiectele au mers, însã, mai departe pentru cã nu s-au gãsit nereguli. Nu este adevãrat cã cineva din actuala guvernare le-ar fi deblocat. N-am sesizat sincope, pentru cã treburile au mers bine. Pe mine mã deranjeazã însã lipsa de bãrbãtie a unor politicieni. Eu cînd plantam «mãrul» nu mai era nimeni acolo, sã toarne apã la rãdãcinã. Acum, cînd a rodit, fiecare s-ar bate sã ia din mãrul acela si sã spunã cã e si mãrul lui. Eu stiu cã acest «mãr» l-am sãdit împreunã cu doamna deputat. V-am arãtat si contractele semnate de noi. L-am fãcut pentru comunitate, nu pentru noi. Dar nu putem accepta sã vinã cîte unul si sã zicã cã are si el merit, pentru cã nu are. Eu unul am întotdeauna bãrbãtia sã recunosc dacã cineva face si o bãncutã pentru a sprijini comunitatea. Orasul nu este al lui Leoreanu, ci al comunitãtii. Trebuie sã fim corecti si drepti“.

„Nu sînt în stare sã aducã un leu“

Deputata Udrea a mai sustinut cã ar vrea ca actuala Putere sã fie în stare sã aducã mãcar un leu la Roman: „Mi-as dori ca domnul acesta sã aducã mãcar un singur leu pentru oras sau la Ion Creangã. Sînt de un an si jumãtate la guvernare si nici în guvernarea PNL, din 2008, n-au fãcut nimic pentru Roman. Ca si premierul Victor Ponta vin acum sã-si aroge proiectele altora. Mã gîndesc la faptul cã astãzi (4 octombrie - n.r) Ponta inaugura Sala Sporturilor din Ploiesti, pentru care n-a avut nici un merit. Ba, îmi amintesc cã, dimpotrivã, cînd eu îmi asumam reabilitarea obiectivului în discutie, care era o ruinã, actualul premier mã ataca la televiziuni pe acest subiect. Dupã ce au ajuns la guvernare au oprit si finantarea acestui proiect, ca si a altora“. Aceasta a mai tinut sã adauge cã liberalul Dorin Ursãrescu ar fi singurul parlamentar nemtean cu care nu poate colabora. „Pot doar sã vã spun cã deputatul Ursãrescu este singurul care nu este în stare sã facã echipã în Parlament pentru Roman. Avem o relatie foarte bunã cu ceilalti colegi. De cîte ori s-a pus problema sã facem front comun pentru Roman si Ion Creangã, pentru nemteni, ne-am înteles. Chiar dacã sîntem din partide diferite, noi, ceilalti parlamentari, am avut o pozitie comunã. Singurul care nu este în aceastã echipã, a nemtenilor, este acest domn de la PNL. Cum îl cheamã, domnule primar? Mai amintiti-mi“, s-a fãcut din nou Elena Udrea cã uitã numele liberalului.

„Este parlamentar în baza unei legi strîmbe“

Solicitat sã-si exprime un punct de vedere, deputatul Dorin Ursãrescu a reactionat imediat: „Doamna Udrea este parlamentar de Roman, cu voia unei pãrti a locuitorilor municipiului si sprijinul consistent al primarului Leoreanu, dar mai ales cu sprijinul unei legi strîmbe, care i-a permis sã fie parlamentar de pe locul doi. Venind atît de rar în Roman a gãsit de cuviintã cã trebuie sã se facã simtitã prezenta domniei sale. Ceea ce spune nu numai cã sînt aberatii, dar sînt neadevãruri. Proiectul cu microhirocentrala face parte din Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitãtii Economice, care este încã blocat, din cauza marilor nereguli gãsite. Toate celelalte proiecte au fost suspendate. Absolut în toate programele am gãsit nelegiuiri majore. Specialistii nostri au trebuit sã munceascã mai mult de un an sã le deblocheze. Nelegiuirile au fost atît de mari încît încã se mai lucreazã la lãmurirea lor. Sã sperãm cã luna aceasta si acest program va fi deblocat. Nu are nici o legãturã cu Ursãrescu si nici cu altcineva, modul de finantare al investitiei de la Roman. Sã-si punã întrebarea doamna Udrea si domnul Leoreanu, care fac parte din PDL de ce s-a ajuns în situatia asta. Cum au gestionat aceste programe?“.

Articol afisat de 1548 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Flora ORDEAN)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective