Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2013
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 29 Octombrie 2013
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

„Oamenii te fac mare, dar tot ei te pot face mic, trecîndu-te în uitare“

• este de pãrere Culitã Tãrâtã, presedinte al Consiliului Judetean, care la un an si jumãtate de mandat vine în fata alegãtorilor cu un raport asupra activitãtii desfãsurate • per ansamblu, seful legislativului judetean nu are ce-si reprosa • îsi doreste mai multi bani în bugetul judetului •

Culitã Tãrâtã, ales presedinte al Consiliului Judetean în iunie 2012, sustine cã de la preluarea functiei a fãcut tot ce i-a stat în putere pentru a veni în interesul cetãtenilor si per ansamblu e multumit de realizãri, desi mai sînt multe de fãcut în Neamt. Cum însã totul depinde de rezerva bugetarã, ca sef peste legislativ îsi doreste cît mai multi bani la buget, pentru ca în felul acesta sã poatã sustine si implementa cît mai multe proiecte. „Dacã ar fi sã mã raportez strict la realizãrile obtinute în aceastã perioadã, de un an si jumãtate, as putea spune cã atît Consiliul Judetean, cît si eu, în calitate de presedinte, am reusit sã îndeplinim principalele atributii conferite de Constitutie, legislatie si actele normative în vigoare, si cã ne-am atins obiectivele care au stat la baza activitãtilor noastre puse în slujba judetului, comunitãtilor si în final a cetãteanului. Cu toate acestea, trebuie sã recunosc cã am o nemultumire sufleteascã, întrucît, dacã nu ar fi fost disputele politicianiste, interesele de grup, astãzi, raportul acesta ar fi fost mult mai consistent, spre multumirea celor care ne-au trimis sã conducem destinele judetului. Se impune, pînã nu este prea tîrziu, sã trecem la o abordare mai deschisã, energicã, proactivã, în managementul institutional al judetului“, a declarat presedintele Culitã Tãrâtã. De la preluarea functiei, au avut loc 23 de sedinte ordinare si extraordinare. De asemenea, au fost organizate 174 de sedinte ale comisiilor de specialitate, în care au fost dezbãtute si avizate proiecte de hotãrîri, precum si alte proiecte de interes. Toate acestea s-au concretizat în studii, rapoarte sau avize, precum si în cele 269 de hotãrîri emise în plenul Consiliului Judetean. „ÃŽn perioada de referintã am emis 460 de dispozitii, cele mai multe cu caracter individual, care fie cã veneau sã punã în aplicare mãsurile cuprinse în hotãrîrile CJ, fie aveau ca temei atributii si competente conferite prin lege presedintelui. Dispozitiile au avut ca obiect mãsuri în legãturã cu functionarea aparatului de specialitate, programul de audientã, schimbãri de nume pe cale administrativã, organizarea procedurilor de achizitie publicã, emiterea unor certificate de urbanism sau autorizatii de construire etc“, a mai spus presedintele CJ.

Legãtura cu cetãteanul, una extrem de importantã

Pe lîngã sarcinile aferente functiei, una cãreia seful legislativului îi acordã o atentie deosebitã este legãtura cu cetãteanul. Din iulie 2012 si pînã în octombrie 2013, s-au adresat CJ peste 2.000 de cetãteni, iar 496 dintre ei au fost primiti în audientã. Peste 500 de persoane au primit clarificãri în legãturã cu unele prevederi si acte normative de interes personal sau colectiv, majoritatea cazurilor fiind rezolvate pe loc, prin dirijarea persoanelor solicitante cãtre autoritãtile competente, dupã ce în prealabil s-a discutat cu acestea. „Problematica din cele mai multe cereri a constituit-o nemultumirile legate de activitatea Companiei Judetene Apa Serv, fiind vorba de peste 200 de sesizãri din Piatra Neamt, Roman si Tîrgu Neamt; unele s-au rezolvat imediat, altele, care tin de managementul societãtii, suferã o oarecare amînare. De asemenea, s-au mai înregistrat peste 180 de solicitãri de certificate de vechime în muncã sau venituri salariale, cãrora li s-a dat curs în asa fel încît nu s-a înregistrat nici o situatie de refuz de a rãspunde sau de depãsirea termenului prevãzut de lege“, a mai declarat seful CJ.
În ultimul an si jumãtate, peste 130 de persoane au solicitat gratuitãti la transportul pe mijloacele de transport în comun, ca urmare a hotãrîrii CJ de a acorda gratuitãti sau reduceri la abonamentele de transport pe troleibuze pentru anumite categorii de pensionari. Pe întreg parcursul perioadei de raportare s-a observat o crestere a numãrului solicitãrilor de ajutoare materiale, atît de cãtre persoane fizice, cît si a institutiilor de cult si culturã, cereri rezolvate favorabil, în parte, cu respectarea dispozitiilor legate si functie de buget. Au fost, de asemenea, 45 de reclamatii cu privire la starea precarã a unor drumuri judetene si comunale, deteriorate din diverse cauze, petitionarilor explicîndu-li-se modul si datele cînd vor intra în reparatii. Alte petitii au vizat angajãri în muncã, solicitãri de locuinte sociale, bransãri la reteaua electricã cu subventie, extinderea unor retele de apã si gaze; probleme cu privire la protectia drepturilor copilului, contestatii cu privire la hotãrîrile Comisiei de evaluare a persoanelor adulte cu handicap si nerespectarea unor autorizatii de constructie conform Legii 50/1991.

Articol afisat de 1619 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective