Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2013
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 1 Noiembrie 2013
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

De la un drum, în rãzboi cu politistii

• un roznovean îi acuzã pe politistii comunitari, dar si pe doi agenti de la Politia Roznov de abuz • toate acestea s-ar fi întîmplat din cauza unui drum ce este disputat de localnic si autoritãti • Dan Ioan Mircescu afirmã cã a fost jignit, iar fiica sa a fost agresatã, fãrã ca politistii sã intervinã • „Fata mea era lovitã, iar politistii priveau impasibili si zîmbeau“, a declarat Mircescu • primarul si viceprimarul resping acuzatiile •

De ani de zile, între un cetãtean din Roznov si reprezentantii autoritãtilor locale se duc „lupte“ grele, miza fiind o ulitã, vãzutã de primul ca si drum de servitute, iar de ceilalti ca drum sãtesc. Ioan Dan Mircescu spune cã de zeci de ani îngrijeste calea de acces ce face legãtura între drumul comunal si gospodãria sa. Reprezentantii primãriei afirmã însã cã acea cale de acces apare în scripte ca fiind drum sãtesc si cã proprietarii din zonã au tot dreptul sã-l foloseascã. Cum problema nu a putut fi rezolvatã pe cale amiabilã, primãria s-a adresat autoritãtilor. Pînã a se ajunge aici, pe 23 octombrie, s-a desfãsurat un nou episod din acest rãzboi. Mircescu spune cã s-a trezit la poartã cu mai multe persoane, însotite de politisti locali si doi agenti de la Politia Roznov, care l-au amenintat, înjurat si agresat. „Mi s-a spus cã au venit din partea primarului, care ar fi primit un telefon cã nu las niste cetãteni sã treacã cu tractorul pe drumul pe care eu îl întretin de zeci de ani. Acel drum este calea de acces spre locuinta mea si îl administrez din banii mei. Eu îl deszãpezesc, eu îl curãt de noroi, eu plãtesc utilaje, nu primãria. Le-am spus acest lucru celor care au venit la poarta mea si le-am cerut politistilor sã se legitimeze. Le-am explicat cã acest drum nu poate fi folosit de mai multe persoane, pentru cã s-a îngustat prin extinderea unor proprietãti. Am fost umilit, atît eu cît si familia mea de acei cetãteni care au venit cu politistii la poarta mea. M-au înjurat, amenintat si lovit. Fata mea a fost bãtutã de unul dintre indivizi, iar politistii în loc sã intervinã se uitau si zîmbeau. Nu înteleg cã drumul este îngust, iar alte masini nu mai pot trece pe acolo, mai ales de tonaj greu. Statul nu-mi dã nici un ban pentru întretinerea acestei cãi de acces“, a declarat Mircescu. Acesta spune cã în aceeasi zi, politistii comunitari l-au vizitat în douã rînduri, avînd parte de fiecare datã de acelasi tratament din partea persoanelor care îi însoteau. Mircescu este hotãrît sã depunã plîngere penalã împotriva tuturor celor care l-au jignit, amenintat si i-au agresat familia.

„Nu este drumul lui“

Reprezentantii primãriei resping toate acuzatiile lui Mircescu si spun cã acesta nu are dreptate. „Nu este drumul lui, ci este drum public. El nu vrea sã înteleagã acest lucru, desi specialistii de la primãrie i-au explicat pe bazã de documente. El vrea ca ceilalti vecini sã nu aibã intrare acolo. Ãla este drum public, asa e trecut în schitã. Acolo sînt oameni cu case, cu terenuri, care trebuie sã aibã acces. El nu poate sã închidã un drum, pentru cã e o cale de acces care nu se închide niciodatã. Am fãcut plîngeri la autoritãti si asteptãm sã se rezolve situatia. De agresat nu l-a agresat nimeni. A venit si la primãrie cu o pozã, însã în realitate nu avea nimic, însã îi acuzã pe politisti, pe toatã lumea. Nu a fost jignit si nici agresat, nu a avut nimeni treabã cu el. Am încercat sã-l convingem cã acel drum este unul public si sã permitã accesul celor care au proprietãti în zonã. Ceilalti vecini pe unde trec? Oamenii trebuie sã-si foloseascã proprietãtile, nu poate nimeni sã le interzicã accesul. Toti de acolo au venit cu plîngeri la politie. Sînt martori care au vãzut si pot confirma cã nu s-a întîmplat nimic“, a declarat Constantin Hodor, viceprimarul orasului Roznov.
De aceeasi pãrere este si primarul Ionel Ciubotaru: „Acel drum este unul public si figureazã în acte ca DS 414 A, fiind cale de acces pentru toti cei care au proprietãti acolo, o familie care are o casã si vreo trei terenuri. Problema asta este de mult, pentru cã domnul respectiv nu vrea sã înteleagã cã nu e drumul lui. A reclamat pe toatã lumea, însã vã spun cã nu l-a atins nimeni. Politistii chiar au stat departe de el, pentru cã stiau cã o sã fie reclamati. Dacã spune cã a fost agresat trebuia sã meargã la Medicina Legalã“.

Articol afisat de 1847 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective