Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2013
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 20 Noiembrie 2013
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
SATANA, OARE CUI   VA DA SATISFACTIE

SATANA, OARE CUI VA DA SATISFACTIE

• destui dintre cei intervievati despre meciul România - Grecia credeau în calificarea tricolorilor la CM Brazilia 2014 • mizau pe 2-0 • în lumea sportului, Miriutã si Ouatu au fost contra „curentului“ si au prezis calificarea elenilor • printre pesimisti erau deputatul Ioan Munteanu si comisarul sef Paul Tablan • declaratiile lor sînt edificatoare: „Performanta depinde de creier, iar cînd nu-l ai nu ai cum sã obtii rezultate“, si „Abia astept sã scãpãm de Piti cel smecher. Parcã ai nostri se încaltã pe dos, atît de prost joacã“ •

Ne-am calificat la mondiale? Ne vor face iar fotbalistii nopti albe? La ora la care s-a documentat si scris acest articol existau mãcar sperante cã DA. Am intervievat oameni cunoscuti din judet despre ce scor prevesteau pentru România - Grecia de asearã. Vã lãsãm sã cititi în rîndurile urmãtoare pronosticurile. Cei care vor rãsfoi ziarul, vor avea astfel ocazia de a compara rezultatul cu cele ce ziceau unii. De ce am ales varianta de a da o zi mai tîrziu pronosticurile pentru partida de ieri? Din experienta trãitã cu alte astfel de ocazii. Cu mai bine de 24 de ore înaintea unui astfel de meci, intervievatii n-au pãrut conectati la partidã. Erau cu gîndurile lor, cu problemele lor. Erau distanti fatã de moment. Ieri situatia s-a schimbat cu 180 de grade. Majoritatea asteptau sã treacã orele mai repede pentru a se posta în fata televizorului sau pentru a ajunge pe National Arena. Visau la victorie, la calificare. Credeau. Chiar dacã în tur România lui Piturcã, zis „Satana“, a pierdut cu 3-1. Au existat si pesimisti. Sau poate realisti. Dar credem cã, desi n-au recunoscut, pe undeva în adîncul sufletelor lor ar fi vrut sã nu aibã dreptate. ÃŽn consecintã, ar fi frumos însã ca astãzi sã se discute despre tragerea la sorti din 6 decembrie, cu România în urne. Sfîntul Neculai ar putea sã ne dea nouã, românilor, o grupã frumoasã la mondialul brazilian.

ÃŽn sport, pronosticuri de la 3-0, la 0-0

Viorel Mãstãcãneanu, presedintele CA al FC Ceahlãul, deborda ieri de optimism. „3-0“, a spus din prima. Dupã care a pus si o conditie: „Sã marcãm în primele 20 de minute“. Din punctul sãu de vedere nu contau marcatorii unei calificãri care sã aducã iar tricolorul între participantele la un mondial dupã 16 ani. Gheorghe Stefan credea într-un 2-0 al bucuriei maxime pentru iubitorii de sport din România. Valentin Gavril, directorul CS Ceahlãul, îsi dorea ca scorul la pauzã sã fi fost 1-0 pentru elevii lui Piturcã, iar aceastã diferentã sã fi fost dublatã în ultimele 45 de minute. „Dumnezeu va fi de partea celor mai sãraci, chiar dacã în Grecia sînt mai multe mãnãstiri“, sustinea ieri Gavril. Cu opinii contrare dorintei oamenilor au apãrut ieri Vasile Ouatu si Vasile Miriutã. Seful de la Unic nu astepa nimic notabil: „Poate vom cîstiga cu 2-1, însã asta n-ar însemna nimic. Doar o victorie si multe regrete. Am vãzut în tur care este echipa mai valoroasã. Pe noi Olanda ne-a adus la baraj, asa cã nu cred în calificare“. Antrenorul Ceahlãului, Vasile Miriutã, nu credea în calificare: „Cred cã se va termina 0-0. Grecia are maturitate si nu riscã nimic. Se va apãra si va încerca sã ne surprindã prin contraatacuri. As vrea însã sã gresesc si sã ne bucurãm de calificare“.

Optimism în administratie

Prefectul George Lazãr îsi dorea nespus ca România sã învingã: „Sper într-un 2-0. Desi, dacã am în vedere prestatia lui Piturcã, pe care nu-l apreciez, am mari emotii. Dar sper în victorie, pentru a ne bucura si noi, suporterii nationalei. Acum dau dovadã de un optimism debordant si cred în victorie“. Dan Manoliu, vicepresedinte al CJ, spera tot în victorie: „Zic 3-1 la final, dupã care vor urma lovituri de departajare. Si la final, România va cîstiga. Acum jucãtorii sînt obligati sã se implice mai mult la presiunea spectatorilor, care vor fi în numãr de circa 55.000. Eu am fãcut handbal de performantã si am rãmas fidel sportului“. Adrian Grigoras, viceprimar de Piatra Neamt, spera si el în succesul nationalei. „Nu sînt un microbist înrãit, dar cînd joacã România, Steaua si Ceahlãul mã uit la meciuri. Disearã astept o victorie cu 3-0“. Viorel Stan, inspector general scolar, nu face linie discordantã cu sefii administratiei: „Mã multumesc cu 2-0. Sper ca fotbalistii nostri sã ne facã o searã frumoasã“. Destul de pesimist, dar dorea o victorie tricolorã, era inginerul Mihai Cojoc, de la Directia Agricolã: „Meciul este unul extrem de important pentru noi, pentru fotbalul nostru. Din pãcate, cred cã avem maximum 30% sanse de calificare, meciul tur din Grecia fiind unul foarte slab. ÃŽnsã mã rog din tot sufletul ca bãietii nostri sã se mobilizeze. Un pronostic optimist ar fi 2-0 pentru România, iar varianta pesimistã este 2-1, tot pentru noi“.

Medicii nu sînt microbisti, dar mizau pe români

Lumea medicalã nu e foarte interesatã de fotbal, dar cu toate acestea, spera într-o victorie a echipei nationale. „Nu mã uit la fotbal. Nu am timp si nici nu sînt un fan înfocat, dar am auzit de miza meciului cu Grecia. Sper într-o victorie a echipei noastre, dar nu pot face pronosticuri“, zicea ieri Ioan Lazãr, managerul Spitalului Judetean. La fel a rãspuns si presedintele Colegiului Medicilor, chirurgul Iosif Koszeghi. Directorul Directiei de Sãnãtate, Dan Morenciu, este însã mult mai implicat în acest domeniu, fiind si spectator fidel, dar si medic de medicinã sportivã. De voie, de nevoie a participat la numeroase competitii sportive locale, fiind la un moment dat si medicul unor echipe din judet: „Mizez pe o mobilizare exemplarã a echipei noastre. Sper din tot sufletul ca România sã ajungã la Rio, iar meciul cu Grecia cred cã se va sfîrsi 2-0“. Interesant este cã desi cei mai multi bãrbati medic s-au arãtat neinteresati de subiect, am gãsit si doctorite care au avut curajul de a face pronosticuri. Medicul Roxana Pipirigeanu, sefa Serviciului Epidemiologic de la DSP, nu crede în sansele României: „Asa cum la medicinã se pricep toti, iatã cã risc si eu sã fac declaratii despre fotbal. Sînt în afara subiectului, dar am auzit de meci si îi stiu miza. Nu cred în victoria echipei noastre care nu a dovedit nimic în ultimii ani. Vom fi înfrînti cu 2-0“. Mai încrezãtor în sansele României era Eugen Simion, sef serviciu la Directia de Asistentã Socialã si Protectie a Copilului: „Avînd în vedere cã din 22 de meciuri directe jucate de România împotriva grecilor, 17 au fost cîstigate de-ai nostri, mizez si acum pe o astfel de victorie. Sper ca fotbalistii nostri sã se mobilizeze si sã producã o mare bucurie tuturor. As zice cã se va termina 2-0“.

Cei din justitie credeau în calificare

„Mi-as dori din suflet ca meciul cu Grecia sã se termine 3-0 pentru noi. Este varianta optimistã, dar cred cã scorul final va fi de 3-1 si se va ajunge la lovituri de la 11 metri, unde-i batem pe greci cu sigurantã“, era de pãrere procurorul Virgil Cornea, seful Sectiei judiciar din cadrul Parchetului Neamt. „E greu de spus care va fi scorul. Mai toatã lumea vorbeste de 2-0, dar ar fi prea frumos. Mã gîndesc totusi la un 3-1, dar probabilitatea este destul de micã, nici nu vreau sã mã gîndesc ce s-ar putea întîmpla. Totusi, la 3-1 ajungem în prelungiri, cu ajutorul lui Dumnezeu îi batem. ÃŽnsã sînt prea multe conditionalitãti pînã acolo, asa cã vom vedea la meci ce se va întîmpla“, ne-a declarat judecãtorul Iulian Mitrofan, purtãtor de cuvînt al Tribunalului. „Partida cu Grecia mi-as dori sã se încheie cu 2-0, dar mã îndoiesc cã se va ajunge la acest rezultat. La ce s-a vãzut în tur, nu sîntem în stare. Dacã va iesi 2-0 chiar nu pot sã nominalizez cine va marca. Cred cã vor fi la întîmplare, cine se nimereste, pentru cã asa se întîmplã la o echipã care nu are lider si nici o idee de joc. Asta este realitatea si nu trebuie sã ne ascundem dupã deget. Asteptãrile au fost mari si în tur si s-a vãzut ce echipã avem. Din aceste motive nu trebuie sã ne facem iluzii pentru meciul acesta, chiar dacã se joacã acasã“, a fost opinia procurorului Stelian Olteanu, seful Sectiei urmãrire penalã, din cadrul Parchetului Neamt. Ceva mai multe sanse a acordat nationalei seful Comisariatului pentru Protectia Consumatorului, Vlad Ciurea: „Sînt optimist si cred cã meciul se va încheia cu 2-0, ambele goluri fiind marcate de Alexandru Maxim, pentru cã are potential“.

„Abia astept sã scãpãm de Piti cel smecher“

Deputatul Ioan Munteanu a cîstigat pe scor corect 1.000 de lei la meciul tur de la mai multi colegi de Parlament si ieri credea cã Piturcã n-are inteligenta de a elimina Grecia: „Performanta depinde de creier, iar cînd nu-l ai nu ai cum sã obtii rezultate. Piti nu are cum sã facã perfomantã, pentru cã asta depinde de... Numai cu talent nu faci nimic. Cred cã va fi 1-1“. Pe aceeasi lungime de undã a fost si comisar sef Paul Tablan, seful Politiei Neamt: „Abia astept sã scãpãm de Piti cel smecher. Batem doar cu inima, cu mintea nu. Va fi 1-1. Nu stiu, parcã ai nostri se încaltã pe dos, atît de prost joacã. Cred si o echipã de club ar fi obtinut un rezultat mai bun în tur decît actuala nationalã. M-as bucura enorm sã cîstige, dar cu ce, cã sînt catastrofe. Mai nou se pune presiune pe Maxim, de parcã el poate rezolva problema de unul singur. Poate vom avea parte de o minune si ne întîlnim la miezul noptii în centrul orasului sã sãrbãtorim calificarea“. Un alt comisar sef, Ioan Pînzariu, seful Serviciului Economic, nu a prevãzut nici el vreun rezultat aducãtor de calificare: „O sã vedem Rio la TV, dar nu vor fi acolo si tricolorii. Mã gîndesc la un egal, 1-1, sau în cel mai bun caz o victorie cu 2-1. ÃŽn România, în toate domeniile trebuie fãcut ceva, inclusiv în fotbal. Mi-ar plãcea sã ne calificãm, însã trebuie sã fim realisti si sã recunoastem cã este greu. Mã rog ca pronosticul meu sã nu se adeverascã“. Seful ISU, colonel Ioan Niticã, era decis sã nu se uite la meci. A vãzut jocul din tur si s-a declarat nemultumit si afectat de prestatia tricolorilor. „Nu o sã mã uit la meci. M-am uitat la toate meciurile nationalei, iar dacã în seara asta am hotãrît sã nu urmãresc meciul sper sã batem cu 2-0, sã fie o victorie care sã-i facã fericiti pe românii. Din punctul meu de vedere, ai nostri nu se luptã asa cum ar trebui sã o facã“.

„Urmãresc meciurile nationalei României pentru cã trãiesc în România“

Laurentiu Leoreanu, primarul Romanului: „Sînt convins cã românii vor juca mult mai bine decît au fãcut-o în Grecia, Voi merge la meci sã sustin nationala. Am avut oportunitatea de a merge si în Grecia, m-au sunat niste prieteni care au plecat cu un charter, însã totul era prea din scurt. Am de rezolvat probleme în Bucuresti si conjunctura este favorabilã. Vom bate cu 2-0 si ne vom califica la mondialul brazilian“.
Ozcan Aksoy, afacerist, finantatorul echipei de minifotbal Oz-er Golden: „Urmãresc meciurile nationalei României pentru cã trãiesc în România de multi ani. Va fi fãrã discutii 2-0 pentru România. Dacã va fi asa voi iesi dupã meci în oras sã mã plimb cu masina. Grecia nu a jucat nimic, are jucãtori lenti si a fost ajutatã de arbitrii portughezi. Oricine va apãra România nu va primi gol“.
Gheorghe Carnariu, secretarul Primãriei Roman: „Va fi 3-0 pentru România. Voi urmãri meciul cu mare interes la televizor, pe Valea Prahovei. Va fi un avantaj mare cã jucãm pe Arena Nationalã cu sustinerea a 50.000 de oameni. Va fi un meci total diferit fatã de cel din Grecia. Fotbalistii nostri vor juca mult mai bine“.
Doinel Grumezescu, primarul Bozienilor: „Vom bate, dar nu ne vom califica. ÃŽmi pare rãu cã spun asta. Sînt patriot as dori din suflet sã mergem la mondiale dupã atîtia ani de secetã, însã nu cred cã se poate în aceastã campanie. Am avut si asa noroc cã am prins barajul. Scorul va fi 3-2 în favoarea României. Grecii ne vor surprinde din nou si vor înscrie. Sînt ageri, stiu sã speculeze orice oportunitate. Dar sã rãmîn eu cu pesimismul si România sã se califice“.
Petricã Cãpraru, consilier PDL, vicepresedinte SCM Petrotub: „Voi fi în tribunã, pe Arena Nationalã pentru a sustine nationala. Sîntem români si trebuie sã credem în calificare. Trebuie sã fim optimisti si cred cã fotbalistii nostri vor lupta pentru a cîstiga la un scor care sã asigure prezenta în Brazilia, tara lui Pele si Neymar. Scorul va fi 2-0“.
Dan Ailincãi, purtãtor de cuvînt al CJ Neamt: „Nu mã mai uit de mult timp la jocurile echipei nationale, nu cã nu m-ar interesa. Nu m-am uitat nici la meciul tur, asa cã nu pot sã dau un pronostic. Locuiesc însã într-o zonã unde se adunã multi microbisti. Cu sigurantã vor striga la fiecare gol. Asa cã indirect voi fi si eu la curent cu evolutia meciului“.

„La meciul tur am aprins si candela“

Nicolae Sãlãgean - primarul orasului Bicaz: „ÃŽn general, desi nu sînt un împãtimit al fotbalului, sustin acest sport cînd este vorba despre echipa nationalã. Ca majoritatea românilor, doresc ca în confruntarea cu Grecia, echipa noastrã sã se mobilizeze si sã facã un minim 2-0. Speranta tuturor iubitorilor de fotbal meritã sã devinã realitate. Este greu, dar nu imposibil“.
Traian Stanciu - profesor: „Am încredere cã va fi 2-0, pentru cã românii se pot mobiliza cînd le ajunge cutitul la os. Avem fotbalisti talentati, buni, dar trebuie sã-si învingã timiditatea si sã elimine din subconstient obsesia cã altii sînt mai puternici decît ei. Revenind la meciul cu Grecia, importatnt este sã nu primim gol, cãci în acest caz se dãrîmã toate sperantele“.
Maria Buruean - pensionarã: „ÃŽmi doresc foarte mult sã cîstige echipa noastrã si-i tin pumnii lui Piturcã, desi este cam moale. Sper ca echipa sã joace energic si cu rãspundere cã reprezintã o natiune. As dori un 2-0, cu toate cã mi-ar plãcea si mai mult. La meciul tur cu Grecia am aprins si candela, sperînd cã o sã le ajute Dumnezeu, dar n-a fost sã fie. Regret. Poate acum. Hai România!ã"
Petru Burlacu - mecanic auto - „Nu mai sper nimic. Sã dea Dumnezeu, dar nu mai am nici o sperantã. Grecii sînt mai tari ca noi. Dacã am putea face mãcar un meci egal, ca sã iesim onorabil din acest rãzboi fotbalistic“.
Rodica Scripcariu - învãtãtoare - „Un 2-0 ar fi posibil, dar pentru asta este cazul ca fotbalistii sã depãseascã starea de încorsetare si sã intre în starea de învingãtori. Ar merita ca si românii sã participe dupã atîtia ani de absentã la un campionat mondial de fotbal. Hai, România!“.

„Strategia si alcãtuirea echipei este deficitarã“

Emil Creangã, presedintele FC Cetatea: „Dacã ar juca echipa nationalã cu spiritul celor care urmãresc meciul, ar bate cu 7-0. Din pãcate, am avut surprize neplãcute în ultimii ani, la competitii de anvergurã. Pãrerea mea este cã avem un lot capabil sã batã Grecia la peste douã goluri. ÃŽnsã, foarte importantã este discutia dintre antrenor si jucãtori de dinainte de meci. Trebuie sã stii ce sã le comunici, sã-i mobilizezi acolo unde e nevoie“.
Vlad Anghelutã, subprefect: „Nu sînt foarte legat de fotbal, mai mult de tenis de cîmp, sport pe care îl si practic. Dar, la un astfel de meci nu am cum sã stau deoparte, voi fi în fata televizorului. Eu as fi foarte multumit sã se termine 2-0 si sper sã dea goluri Torje si Marica. Speranta moare ultima. Cred în sansele echipei nationale, sper ca si antrenorul sã fie mai inspirat si sã nu mai trimitã în teren pe Mãtel si alti jucãtori de care nici nu am auzit“.
Vasile Apopei, city-manager Tîrgu Neamt: „Sper în victorie. Nu stiu dacã ne calificãm, dar un rezultat de 2-0 nu este foarte greu, nu e imposibil. M-as încumeta sã spun cã ne vom califica dupã prelungiri. Toatã lumea merge pe criterii de performantã, de motivare a jucãtorilor si am înteles cã premiile sînt substantiale. Strategia si alcãtuirea echipei este deficitarã. Nu sînt suficient de motivati jucãtorii, nu sînt adusi cei care trebuie“.
Mihai Onu, sustinãtor al fotbalului din Tîrgu Neamt: „Cred cã România are 33% sanse sã se califice. Eu sînt realist. Sînt mai multe probleme la nationalã, începînd cu antrenorul, Victor Piturcã. ÃŽn echipa nationalã, Chivu, Mutu, Rãdoi si Tamas ar trebui sã fie titulari, pentru cã sînt jucãtori de mare performantã. ÃŽnsã Piturcã nu a jucat la mari echipe din strãinãtate si e gelos pe ei. De asta nu-i aduce“.
Constantin Matasã, primar Grumãzesti: „Sper cã vom cîstiga acest meci. Cred cã se poate cîstiga chiar la o diferentã de un gol. Fiindcã noi, românii, sîntem buni la toate. Avem toate conditiile sã cîstigãm, sper sã ni se ofere si sansa, si Dumnezeu sã fie alãturi de noi“.

Articol afisat de 1691 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(REDACTIA MONITORUL)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective