Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2013
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 27 Noiembrie 2013
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Primarul Rotaru: „Nu sînt dispus sã tac si sã înghit“

• primarii PDL se vor întîlni la sfîrsitul sãptãmînii si vor discuta despre umilinta de la ultima sedintã a CJ • comunitãtile pe care le conduc n-au primit nici un leu din cele 6,7 miliarde împãrtite • acest lucru a fost posibil deoarece consilierii PDL au fãcut jocul celor de la PSD • este posibil ca sedinta sã nu fi fost legalã •

Supãrarea primarilor pedelisti din Neamt e departe de a se fi temperat dupã ce s-au trezit cã la împãrtirea a circa 6,7 miliarde de lei vechi, ei n-au primit nici un leu. La finele sãptãmînii vor sã se întîlneascã si sã discute despre ce e de fãcut. Initiatorul întrunirii este primarul Ion Rotaru, de la Alexandru cel Bun. Supãrat foc cã n-a primit nici o letcaie, alesul local a strigat cît l-au tinut puterile în timpul sedintei. Pentru cã nu s-a ales decît cu dispretul pesedistilor pe care i-a fãcut cu ou si otet si tot sãrac la pungã, Rotaru a cooptat deja cîtiva primari pentru a se întîlni în week-end. „Treaba nu poate fi lãsatã asa. Am vorbit deja cu niste primari colegi de partid, urmeazã sã discut si cu altii si la final de sãptãmînã ne vom întîlni sã analizãm situatia. Nu este posibil sã fim umiliti în halul acesta si noi sã acceptãm totul. Eu nu sînt dispus sã tac si sã înghit. La întîlnire îi asteptãm si pe consilierii judeteni ai PDL, care sînt «invitatii» speciali. Vrem sã vedem cum au gîndit ei sã voteze în defavoarea primarilor pedelisti. Cã au fãcut aliantã cu PSD-ul în defavoarea noastrã. PSD si-a atins scopul, iar consilieiri nostri au stat ca mutii. Sã dea explicatii pentru fapta lor! Ca sã nu fie probleme, am discutat si cu presedintele PDL, domnul Gheorghe Stefan, despre supãrarea noastrã si vreau sã facem luminã în acest hãu în care am fost aruncati“, a declarat Ion Rotaru. Sedinta de CJ de luni dupã-amiazã a fost una dintre cele mai tensionate, pentru cã unul dintre proiecte viza împãrtirea a 669.000 de lei între 83 de comune, orase si municipii. O sumã modicã, avînd în vedere nevoile fiecãrei comunitãti. Initial, se stabilise ca fiecare primãrie de oras si municipiu sã primeascã 25.000 de lei, iar comunele indiferent de mãrime ori probleme, sã primeascã 7.000 de lei fiecare.

Banii erau putini, dar mãcar acopereau ceva

Doar cã printr-un amendament al consilierilor PSD, banii s-au directionat strict cãtre primãriile pesediste, în defavoarea celorlalte. Adicã dintre orãseni, norocosi sînt cei din Tîrgu Neamt si Bicaz - au primit cîte 25.000 de lei. La sate, vor avea bani primarii pesedisti. Umblã vorba cã s-ar putea ca sedinta de luni dupã-amiazã sã nu fie consideratã legalã si atunci toate hotãrîrile picã. Atunci s-ar bucura partea tristã a judetului, care va spera la un bãnut, si se vor întrista pesedistii, care ar putea sã nu mai aibã aceeasi baftã ca în prezent. Dacã lucrurile vor rãmîne ca în momentul de fatã, aproape 50 de comune - pedeliste si peneliste - vor încheia anul zbãtîndu-se în sãrãcie. Nu cã si-ar fi rezolvat problemele cu 7.000 de lei, dar era un semn de la judet, cã politicienilor le pasã de ele. Ieri, am încercat sã vorbim cu unii dintre primarii PDL si fiecare s-a plîns cam de acelasi lucru - pentru cã anexele cu fondurile alocate nu fuseserã postate pe site-ul Consiliului Judetean, ei nu aveau acces la ele. Oficial, amendamentul PSD cu sumele alocate va fi fãcut public dupã ce va fi redactat si semnat de presedintele Culitã Tãrâtã. Cum acesta n-a fost în judet nici ieri si nu va fi nici azi, primarii mai au de asteptat pînã vor afla cum s-a împãrtit o mînã de bani pe interese politice.
Banii s-ar fi folosit strict pentru achitarea arieratelor provenite din neplata cheltuielilor de functionare sau de capital, în ordinea cronologicã a vechimii arieratelor, pentru sustinerea programelor de dezvoltare localã si pentru sustinerea proiectelor de infrastructurã care necesitã cofinantare localã. Banii care s-au împãrtit luni reprezintã 20% din sumele defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale. Rãmîne de vãzut ce se va întîmpla sãptãmîna viitoare, dupã ce primarii pedelisti se vor întîlni în week-end. Dar totul depinde de evolutia relatiilor dintre partidele politice, care acum nu-s deloc cordiale, fie cã e vorba de aliante sau nu.

Articol afisat de 1718 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective