Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2013
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 29 Noiembrie 2013
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Dr. Damoc: „Nu voi fi niciodatã un «yes-man» în lumea politicã“

• se pare cã medicul Letitia Damoc va fi înlocuitã cu doctorita Dorice Albu • aceasta lucreazã ca medic atît la Ambulantã cît si la UPU a Spitalului Judetean • schimbarea sefilor de la Ambulantã ar fi survenit în urma unor probleme financiare cauzate de haosul legislativ în domeniu • dr. Damoc lasã sã se înteleagã cã va contesta demiterea •

Serviciul Judetean de Ambulantã ar putea fi condus de la începutul sãptãmînii viitoare de medicul Dorice Albu. Aceasta este specializatã în medicinã de familie si lucreazã de ceva vreme la Ambulantã si Unitatea de Primiri Urgente Neamt. Surse medicale sustin cã aceasta ar fi în cãrti pentru a o înlocui în functie pe doctorita Letitia Damoc, numirea urmînd a se produce luni, 2 decembrie, datã la care va fi revocat mandatul managerului Ambulantei. Se pare cã soarta sefei de la Salvare ar fi fost pecetluitã de niste probleme financiare descoperite de Corpul de Control al Ministerului Sãnãtãtii venit în septembrie în Neamt. În spetã, ar fi fost vorba despre niste sporuri salariale si anumite salarii de merit pe care le-ar fi primit toti angajatii. Cu toate cã sefa SAJ a fãcut demersuri pentru recuperarea acestor bani acordati din eroare, dar si din cauza deselor schimbãri legislative în domeniul finantãrii institutiilor publice, acest lucru nu a contat si a fost consideratã o gresealã suficient de mare care sã justifice schimbarea din functie. La finele sãptãmînii trecute a ajuns la DSP Neamt un raport de la minister, care prezenta concluziile verificãrilor din septembrie. Erau dispuse mãsuri de remediere a deficientelor de la Salvare, iar ultima recomandare (care nu era o propunere ci o cerere imperioasã), stabilea clar revocarea din functie a întregului Comitet director al Ambulantei. În consecintã, DSP Neamt i-a adus la cunostintã managerului dispozitiile sefilor de la Bucuresti si au stabilit ca pînã pe data de 2 decembrie sã fie puse în practicã. Cu alte cuvinte, în aceste zile, medicul Letitia Damoc, în calitate de manager, va trebui sã-si demitã subordonatii - directorul medical Pusa Cretu si directorul economic Constantin Pantaziu, urmînd ca ulterior seful DSP s-o demitã pe doctorita Damoc. Decizia acestor schimbãri a bulversat lumea medicalã deoarece sefa Ambulantei este una dintre cele mai respectate figuri din domeniu. Este cunoscutã drept un profesionist desãvîrsit, dar si un om cu suflet mare, care nu de putine ori a întins o mînã de ajutor oricui a avut nevoie. Faptul cã este o fire extrem de bãtãioasã si care a spus lucrurilor pe nume i-a atras de-a lungul timpului numeroase antipatii, dar în acelasi timp a reusit astfel sã se tinã departe de lumea polticã si a reusit sã facã în asa fel încît Serviciul de Ambulantã sã nu ducã lipsã de medicamente, materiale sanitare ori masini, asa cum s-a mai întîmplat în alte judete. Într-un comunicat primit la redactie, medicul Damoc lasã se înteagã cã va contesta în instantã demiterea sa.

Primim la redactie din partea medicului Damoc

Punct de vedere privind dispozitia de revocare a întrergului comitet director al Serviciului de Ambulantã Judeten Neamt.
Motivul revocãrii: dacã-i întrebati pe cei care au efectuat controlul - sînt „deficiente“, dacã-i întrebati pe cei care au comandat controlul - „este management defectuos“, dacã-i întrebati pe cei care au semnat dispozitia de revocare - „culpã gravã ca urmare a neîndeplinirii obligatiilor managerului general“, iar dacã mã întrebati pe mine - erori (majoritatea corectabile si corectate) ce derivã din haosul legislativ, din neasumarea responsabilitãtilor unor sarcini de serviciu de cãtre unele persoane si a unei atitudini uneori ignorante a organelor ierarhic superioare. Oricum, prin aceastã revocare din functie a întregului comitet director al Serviciului de Ambulantã Neamt se încearcã sã se creeze o imagine deformatã, cu consecinte nefavorabile, nu numai asupra managementului superior al unitãtii, ci asupra întregii organizatii. Dacã într-adevãr noi, cei care am condus Serviciul de Ambulantã Judetean Neamt, sîntem atît de culpabili pe cît se încearcã a se demonstra, vom suporta consecintele - revocarea noastrã din functie. Instanta va decide. Dar acest lucru nu înseamnã cã activitatea de asigurare a asistentei medicale de urgentã prespitaliceascã de cãtre Serviciul de Ambulantã Judetean Neamt va avea de suferit. Crezul nostru a fost, este si va fi - „sã facem absolut tot ceea ce este posibil pentru a-l ajuta pe cel aflat în suferintã sau neputintã si care ne cere ajutorul“. ÃŽn ceea ce priveste persoana mea, eu, Damoc Letitia Gabriela, voi rãmîne acelasi medic implicat în activitatea de asistentã medicalã de urgentã prespitaliceascã si spitaliceascã, voi fi alãturi de pacienti si de colegii mei din mica familie (Serviciul de Ambulantã Judetean Neamt) si marea familie (toti salariatii din sistemul sanitar nemtean), voi avea timp mai mult pentru propria familie si asa cum am promis acum 18 ani, 5 luni si 28 de zile, cînd am preluat conducerea unitãtii, nu voi fi niciodatã un „yes-man“ în lumea politicã, asumîndu-mi toate riscurile ce derivã din aceastã atitudine.

Cu stimã, dr. Letitia Gabriela DAMOC

Articol afisat de 1912 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Magda VASILACHE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective