Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2014
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 7 Ianuarie 2014
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
TREI INCOMPATIBILI  FUNCTII PIERDUTE?

TREI INCOMPATIBILI FUNCTII PIERDUTE?

• primarul de la Borlesti, Vasile Iliutã, va fi schimbat din functie pentru cã ocupã simultan functia de sef al comunei si membru în CA la scoalã • schimbarea se va realiza prin ordin al prefectului • luati la analizat sînt si doi alesi judeteni - vicepresedintele CJ Emilia Arcan si consilierul Gheorghe Vasiloiu • prima riscã sã piardã functia, dar rãmîne cu mandatul de consilier, în vreme ce Vasiloiu ar putea fi gãsit în stare de incompatibilitate si si-ar pierde dregãtoria •

ÃŽnceputul de an aduce schimbãri nebãnuite în administratia nemteanã: un primar va fi schimbat cît de curînd, un consilier judetean si-ar pierde mandatul, iar un vicepresedinte de CJ ar putea fi gãsit în stare de incompatibilitate si astfel riscã sã rãmînã fãrã functie. Personajele vizate sînt Vasile Iliutã - primar la Borlesti, consilierul judetean Gheorghe Vasiloiu - liderul PDL din legislativ, si vicepresedintele CJ Emilia Arcan. Deocamdatã toate cele trei cazuri sînt sub lupa prefectului, în unele fiind mai simplu a se pronunta, în altele asteptîndu-se dovezi suplimentare pentru probarea suspiciunilor care planeazã asupra alesilor. Toate cele trei sesizãri care au ajuns la Prefecturã au fost înregistrate pe 23 si 24 decembrie, dupã cum sustine George Lazãr. Prima îl vizeazã pe consilierul judetean Gheorghe Vasiloiu. „Avem o sesizare cu privire la o presupusã stare de conflict de interese. Institutia prefectului a constatat, pe baza actelor trimise de CJ, cã existã o stare de conflict de interese si am sesizat ANI. Urmeazã sã primim de la secretarul general al CJ date noi privind conflictul de interese si dacã pe baza acelor noi informatii vom constata starea de incompatibilitate, atunci ne vom pronunta si consilierul în cauzã îsi va pierde mandatul“, a declarat prefectul George Lazãr.

Firma vicelui Arcan

Altã sesizare o vizeazã pe Emilia Arcan, vicepresedinte al CJ Neamt. „Actul este tot de la secretarul general al judetului, cu privire la o stare de incompatibilitate în care se aflã în perioada de cînd a fost aleasã în functia de vicepresedinte al CJ si pînã în prezent si functia de administrator la o societate cu capital privat. Din actele primite reiese cã în aceeasi perioadã este si vicepresedinte de CJ si administrator de societate. Am trimis adresã la Oficiul Regional al Comertului (ORC) Neamt si la forul national si la ANAF cu privire la soarta societãtii unde doamna Arcan este administrator. Am înteles cã dumneaei a fãcut demersuri în anii 2008 si 2009 pentru a închide respectiva societate si pentru a iesi din ea. Nu stiu rodul demersurilor ei. Cert este cã ORC spune cã firma e activã si doamna Arcan e administrator. Ce n-au fãcut unele institutii cãrora li s-a adresat doamna vicepresedinte, nu e treaba mea sã verific. Eu vãd ce e negru pe alb si cu stampilã. Probabil vom mai primi niste date în acest sens, pentru a putea trage o concluzie si dacã aceasta va fi indubitabilã si certã, voi emite ordin pentru schimbarea ei din functia de vicepresedinte“, a mai spus prefectul.

„Eu am cerut sã ies din firmã de cinci ani si sã o închid“

Emilia Arcan a declarat cã nu poate decît sã se supunã rigorilor legii si asteaptã decizia finalã. „Regret nespus cã solicitãrile mele de a fi închisã firma la care se face referire nu au avut finalul care trebuia. Eu am cerut sã ies din firmã de cinci ani si sã o închid si nu m-am gîndit nici o secundã cã nu se va face treaba de cãtre institutiile abilitate. Nu am avut în tot acest timp nici o atentionare de la Finante cã firma are activitate si as avea de depus vreun bilant, pentru cã ea nu a functionat niciodatã“, a declarat Emilia Arcan. Adresa trimisã de CJ cãtre Prefecturã pentru verificarea stãrii de incompatibilitate circulã în mod ciudat pe toate adresele de e-mail pe care Emilia Arcan le-a accesat pentru a trimite felicitãri de sãrbãtori, ea primind replay de la destinatari, iar în atasament documentul respectiv, cu antetul CJ. „O fi fost spartã de hakeri si adresa mea de pe yahoo“, a spus, amuzîndu-se, vicepresedinta Arcan.

„M-o fi pus directorul pe vreo listã“

De departe cea mai tare schimbare pe care o va opera prefectul este legatã de primarul Vasile Iliutã, acesta fiind gãsit „în douã luntrii“. „Sesizarea ne-a venit din partea unei persoane din Primãria Borlesti si avem dovada cã Vasile Iliutã este membru în CA al scolii din comunã si este si primar. Este cert în stare de incompatibilitate, motiv pentru care voi emite ordin pentru schimbarea lui“, a precizat prefectul. ÃŽn aceste conditii, în scurt timp se vor organiza alegeri la Borlesti, dar pînã atunci atributiile de primar vor fi luate de Vasile Puicã, recent ales vice cu sprijinul PSD. „Eu nu stiu sã fiu în CA la scoalã, n-am fost la nici o sedintã. M-o fi pus directorul pe vreo listã. El m-a pus, el sã mã steargã! Eu n-am de ce sã plec din primãrie. Scoala îmi este subordonatã, eu sînt ordonator principal de credite, asa cã nu aveam de ce sã intru în CA“, a spus Vasile Iliutã.

Articol afisat de 2529 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective