Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2014
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 17 Ianuarie 2014
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Deschiderea Spitalului Bicaz, la mîna altora

• Ministerul Sãnãtãtii a anuntat cã reducerea numãrului de paturi în spitale va continua si în 2014 • numãrul exact va fi stabilit la 1 martie • Spitalul Bicaz se poate deschide doar dacã celelalte din judet renuntã la niste paturi •

Deschiderea Spitalului Bicaz în 2014 pare a avea putine sanse de concretizare în conditiile în care Ministerul Sãnãtãtii a anuntat categoric cã nu intentioneazã suplimentarea numãrului de paturi.
Joi, 16 ianuarie, a avut loc o videoconferintã la care au participat toti directorii de spitale, sefii caselor de sãnãtate si cei ai directiilor de sãnãtate publicã. Tema acestei întîlniri a fost stabilirea necesarului de paturi la nivelul fiecãrui judet, în scopul de a se putea emite un ordin în cel mult douã luni. „Deocamdatã nu s-a luat nici o decizie în privinta numãrului de paturi care vor primi finantare anul acesta. Ministerul a cerut ca toate spitalele sã facã o analizã clarã a nevoilor proprii si sã facã o evaluare a necesarului de paturi, iar aceastã situatie trebuie sã fie gata pînã pe data de 20 ianuarie. Ulterior, noi vom transmite la Minister toate aceste cifre, iar pe baza lor se va emite un ordin care va stabili planul national de paturi pe 2014. Acest ordin va apãrea pînã la 1 martie, adicã înainte de a demara contractãrile. Din pãcate, Ministerul a anuntat cã si anul acesta va mentine tendinta de a reduce internãrile si de diminuare a numãrului de paturi de spital, respectîndu-se astfel tendintele europene si recomandãrile organismelor europene“, a precizat medicul Dan Morenciu, seful DSP Neamt. Cu alte cuvinte, oficialii din Sãnãtate au spus clar cã nu vor suplimenta numãrul de paturi, ba chiar îl vor reduce. Acest lucru înseamnã cã redeschiderea spitalelor închise depinde doar de celelalte unitãti sanitare dintr-un judet. ÃŽn Neamt urmeazã ca în zilele urmãtoare sã aibã loc o întîlnire a sefilor unitãtilor sanitare, a sefilor de la Casa de Asigurãri si ai DSP pentru a se stabili dacã vreun spital poate ceda paturi, astfel încît sã se asigure deschiderea spitalului Bicaz. ÃŽn 2013 au fost finantate în total 2.419 paturi, dintre care 200 erau ale Sanatoriului Bãltãtesti, iar restul erau împãrtite între celelalte 5 spitale nemtene.
Pentru ca spitalul de la Bicaz sã functioneze are nevoie de circa 100 de paturi. Administratia localã spune cã jumãtatea le-ar fi obtinut de la Bãltãtesti si ar mai avea nevoie doar de vreo 50. Rãmîne de vãzut dacã vreun spital nemtean este dispus sã renunte la 10 paturi fiecare, în conditiile în care, în ultimii ani, toate au suferit reduceri drastice, ceea ce a fãcut ca finantarea sã fie tot mai micã.

Articol afisat de 1528 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Magda VASILACHE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective