Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2014
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 19 Februarie 2014
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

„Primarul si altii, slujbasii Satanei“

• circa o sutã de localnici din Rãdeni au blocat un drum pentru ca masinile de la Prospectiuni sã nu tranziteze zona, cãtre o proprietate a Directiei Silvice • cãlugãrii de la Schitul Cuvioasa Paraschiva s-au alãturat sãtenilor care nu sînt de acord cu prospectiunile ce se fac în cãutare de gaze naturale • 20 de protestatari au fost amendati pentru blocarea drumului, cu cîte 10 milioane de lei vechi • prefectul a precizat cã astfel de incidente nu pot fi tolerate si oamenii care blocheazã drumurile publice comit o infractiune • reprezentantii firmei vor depune plîngeri penale si vor cere despãgubiri •

Nu s-a terminat bine scandalul de la Rãzboieni, cînd joi, 13 februarie, vreo 200 de sãteni au venit porniti din varii motive la o întîlnire cu autoritãtile judetene si reprezentantii firmei Prospectiuni, societate care are lucrãri în zonã, cã altul, se pare mai puternic, a izbucnit la Rãdeni, în comuna Pãstrãveni. Ieri, circa 100 de sãteni au blocat drumul judetean care traverseazã localitatea, pentru ca masinile de la societatea Prospectiuni sã nu poatã ajunge pe o proprietate a Directiei Silvice, pe care existã accept sã se facã foraje. Conflictul a degenerat, astfel cã politistii si jandarmii, prezenti la fata locului, au dat amenzi si au decis întocmirea de dosare penale. Ieri dupã-amiazã, scandalul nu se potolise, pe metereze mai existînd cîtiva protestatari, sustinuti de trei cãlugãri de la Schitul Cuvioasa Parascheva din Rãdeni, aflat în subordinea Mãnãstirii Petru Vodã.

Un drum blocat, presãrat cu amenzi dure

Cei circa o sutã de oameni care au blocat drumul s-au dovedit destul de gãlãgiosi, motiv pentru care 20 dintre ei s-au ales cu amenzi de cîte zece milioane de lei pentru fiecare, plus cîteva dosare penale pentru cã au blocat drumul judetean. „Eu am discutat la începutul sãptãmînii cu Politia si Jandarmeria, ca sã existe un echipaj la Rãdeni, acolo unde ar fi trebuit sã foreze cei de la Prospetiuni. Asa cã în zonã au fost 18 jandarmi si politisti, care au avut misiunea de a asigura ordinea si linistea publicã. Cei de la Prospectiuni au trecut pe un drum judetean ca sã ajungã pe un teren al Directiei Silvice, unde aveau acceptul sã foreze, iar 80-100 de oameni au blocat acel traseu, comitînd infractiuni si contraventii. Oamenii legii au încercat sã le explice oamenilor ce se întîmplã si unii au priceput, altii nu. Cei de la Prospectiuni n-au intrat abuziv pe vreun teren, ba mai mult, li s-a blocat calea pe un drum judetean, fiind afectati toti cei care treceau prin zonã. Dar nu sîntem în Evul Mediu! Dacã sînt nemultumiti de cei de la Prospectiuni, se pot adresa instantei, Politiei, nu sã se comporte asa! Ce se întîmpla dacã nu erau politistii si jandarmii în zonã?“, a declarat prefectul George Lazãr.

Cãlugãri slobozi la gurã

Cei trei cãlugãri de la schit s-au arãtat extrem de nemultumiti de situatia din zonã si s-au opus categoric prospectiunilor. „Asta e firma Chevron, ascunsã sub alt nume, care minte cã ar cãuta gaze naturale. De fapt cautã gaze de sist, ca sã ne otrãveascã, sã nu mai avem ce mînca, ce bea. Apa nu mai poate fi bãutã, îi dai foc cu bricheta! Iarba nu mai creste în zonã! Si atunci, fãrã una, fãrã alta, nu vom avea din ce trãi si ajungem sã ne punem microcipuri, ceea ce înseamnã sã ne controleze Satana! Patriarhul Daniel le-a interzis preotilor sã iasã în stradã si sã protesteze împotriva acestor lucãri diavolesti! Iar primarul Onisei si altii sînt slujbasi ai Satanei. Nu stiu dacã ne vom retrage de la protest dupã ziua de azi! (n.r. - ieri). Vom sta aici, pentru cã avem rãbdare si apãrãm pãmîntul românesc! Tot poporul român trebuie sã apere pãmîntul! Sã facem la fel ca bulgarii, nemtii, italienii, sã-i fugãrim! De ce sã sape în România? Noi sîntem mai prosti? Sã se gîndeascã la noapte fiecare român cã trebuie sã luptãm împotriva sanatei, a otravei, sã ne opunem gazelor de sist!“, ne-a spus telefonic pãrintele Andrei de la Schitul Cuvioasa Parascheva.

Prospectiuni are protocol cu Directia Silvicã

Echipa celor de la Prospectiuni se îndrepta spre un teren situat în Rãdeni-Pãstrãveni, administrat de Directia Silvicã Neamt. Reprezentantii Silvicului afirmã cã societatea are acordul lor pentru a face forãri pe terenurile ce apartin fondului forestier national. „Existã un protocol încheiat între Directia Silvicã Neamt si Prospectiuni SA, aprobat de minister, prin care celor din urmã li se permite sã facã lucrãri pe terenul administrat de Romsilva. Vorbim aici de fondul forestier national, nu de proprietãtile private. Ei au venit cu hãrti si cu punctele în care ar urma sã foreze. Au coordonatele GPS, iar cînd merg pe teren sînt însotiti de pãdurarul care rãspunde de zonã. Accesul în locatia respectivã este valabil pentru maxim 24 de ore. La fata locului, lucrãtorul Directiei Silvice mai verificã o datã ca terenul respectiv sã nu fie cumva proprietatea unei persoane. ÃŽn astfel de cazuri, reprezentantii firmei sînt obligati sã contacteze proprietarii pentru a obtine acceptul lor în vederea efectuãrii lucrãrilor. ÃŽn zona Rãdeni-Pãstrãveni avem fond forestier de stat, iar cei de la Prospectiuni aveau dreptul, ca urmare a protocolului încheiat, sã facã lucrãri acolo“, a declarat Lucian Cozma, purtãtorul de cuvînt al Directiei Silvice Neamt.

Plîngeri penale

ÃŽntr-un comunicat remis redactiei, reprezentantii companiei Prospectiuni SA afirmã cã vor depune plîngeri penale împotriva celor implicati în incidentul de ieri. „Astãzi (n.r.), 18 februarie, în jurul orei 9:00, 30 de autovehicule de transport personal si echipament apartinînd companiei Prospectiuni SA au fost oprite de un grup de protestatari în localitatea Rãdeni, comuna Pãstraveni. 200 de angajati Prospectiuni au asteptat aproximativ 45 de minute, timp în care reprezentanti ai politiei si ai jandarmeriei au încercat sã deblocheze drumul public. Mentionãm ca Prospectiuni va depune plîngeri penale împotriva tuturor celor implicati în acest incident si va cere despãgubiri civile pentru prejudiciile cauzate de imposibilitatea desfãsurãrii activitãtii echipei în ziua respectivã.”

Articol afisat de 2101 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(S. TÃRNÃ, D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective