Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2014
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 5 Martie 2014
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

PNL, nici o întelegere cu partiduletele lui Bãsescu

• afirmã senatorul liberal Eugen Nazare Tapu • „Singura modalitate de crestere a partidului lui Traian Bãsescu era sã fie singur în opozitie si noi sã rãmînem în USL“, a declarat parlamentarul nemtean • acesta mai spune cã nici nu încape în discutie vreo aliantã cu „partiduletele“ lui Traian Bãsescu • cît priveste strategia pe plan judetean, senatorul liberal spune cã ai sãi colegi vor fi deschisi la orice proiect major de interes public •

Ruperea USL a dat frîu liber la tot felul de speculatii pe care unii le doresc a fi explicatii ce ar justifica decizia liberalilor de a renunta la guvernare. S-a spus cã PNL ar face diverse jocuri cu Traian Bãsescu, ba cã cele întîmplate în USL ar fi opera actualului presedinte, variante care sînt negate cu tãrie de cãtre liberali. Senatorul nemtean Eugen Nazare Tapu afirmã cã între PNL si „partidele si partiduletele lui Traian Bãsescu“ nu existã si nu va exista nici un fel de întelegere. ÃŽn plus, parlamentarul este de pãrere cã Traian Bãsescu a pierdut foarte mult, din punct de vedere politic, în urma ruperii USL. „Am vãzut o propagandã acerbã, cã noi, PNL-ul, am fãcut aliante pe sub masã cu Traian Bãsescu si cu partiduletele lui. Am vorbit si cu Crin Antonescu si cu Klaus Iohannis, dar si alti colegi din tarã, si pot spune cã nu s-a schimbat nici o centimã pozitia partidului fatã de Traian Bãsescu. Dar asta nu înseamnã cã noi nu trebuie sã avem si alte responsabilitãti, pentru cã au trecut aproape doi ani de cînd am preluat puterea. Nu putem arunca acum vina numai pe Traian Bãsescu. Acesta e vinovat de tot ce stie poporul român, de tãieri de pensii, tãieri de salarii, de tot ce a fãcut. N-am uitat nici o secundã asta!“, a declarat senatorul Tapu.
Alesul liberal a explicat si de ce din toatã aceastã poveste cu ruperea USL cel mai mult de pierdut a avut Traian Bãsescu si partiduletele sale. „Paradoxal, eu cred cã cel mai afectat de acest lucru (n.n. intrarea în opozitie a PNL-ului) este Traian Bãsescu si partidul lui, pe care îl sustine. De ce? Pentru cã singura modalitate de crestere a partidului lui Traian Bãsescu era sã fie singur în opozitie, iar noi sã rãmînem în USL. ÃŽn momentul în care noi am intrat în opozitie, atunci domnia sa va dispãrea din peisajul politic care face opozitie. De altfel, presedintele încalcã prevederile constitutionale, pentru cã în loc sã fie presedinte, s-a transformat în presedinte de partidulet. Sã fie clar pentru toatã lumea: între PNL si partiduletele domnului Bãsescu nu existã, si nu va exista nici un fel de întelegere“, a declarat Eugen Nazare Tapu.
Senatorul nemtean a arãtat cã liberalii nu ar fi avut nici un motiv sã pãrãseascã USL-ul în conditiile în care Crin Antonescu ar fi avut cele mai mari sanse sã ajungã presedinte, candidînd din partea acestei aliante. Numai cã, spune parlamentarul, PSD-ul avea cu totul alte planuri, si anume sã-si punã candidat propriu la prezidentiale, si sã nu-si respecte angajamentele fatã de liberali. Presedintele organizatiei municipale a PNL Piatra Neamt a fãcut un apel cãtre liderii PSD Neamt sã iasã public si sã le explice de ce au rupt alianta la nivel de judet în urmã cu mai bine de un an. Cît priveste strategia judeteanã a PNL, Eugen Tapu a fost clar: „Nu vãd cum am putea la acest moment sã facem o aliantã la nivel local. Pe proiectele majore pe care le au dumnealor nu avem nici o problemã. Proiectele mari nu au nici o coloraturã politicã, si nu am nici o rezervã sã merg si cu domnul Tãrîtã, si cu domnul Stefan, si cu domnul Arsene, si cu toti parlamentarii la Bucuresti sã încercãm sã atragem fonduri pentru Piatra Neamt si judetul Neamt“.

Articol afisat de 1132 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D.MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective