Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2014
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 19 Martie 2014
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

CARNE ÎMPUTITÃ SI INTERCEPTÃRI

 datele de anchetã aratã faptul cã inculpatii se întelegeau între ei în ce priveste „acoperirea“ unor transporturi de carne  apar interceptãri inclusiv cu patroana de la Medasimpex Piatra Neamt  aceasta cerea de la alti acuzati facturi pentru un transport de carne de pui 

Megascandalul cãrnii stricate care a ajuns în magazine ca fiind numai bunã de consum ia o nouã turnurã. Asta dupã ce surse din rîndul anchetatorilor au dat publicitãtii o serie de interceptãri din care reiese modul cum lucrau membrii retelei. Din datele de anchetã fãcute publice se evidentiazã patroana de la societatea comercialã Medasimpex Piatra Neamt, Ana Drelciuc. Aceasta s-ar fi înteles cu alti membri ai grupãrii ca în cazul în care se fac descinderi de cãtre oamenii legii în acest scandal, sã nu recunoascã nimic din ce i se imputã. Una din conversatii este între cel considerat liderul grupãrii, Sorin Selesiu, si patroana de la Medasimpex, referitor tot la descinderi.
Sorin Selesiu: „Dumneavoastrã n-ati lucrat. Ziceti cã nu aveti, n-ati lucrat si gata, atît...
Ana Drelciuc: ...ãia o sã spunã c-o venit la mine-n curte si-o descarcat si ce am fãcut eu cu documentele cu care am lucrat? Iar eu documente am, da, am de la Michelangelo, nu de la Riviera... Cine-i Riviera Trading, stiti?
Sorin Selesiu: ...un furnizor de-al meu
Ana Drelciuc: ...bine, haideti. O sã-i spun cã marfa mea e de la Michelangelo, nu de la Riviera Trading“, conform Mediafax.
Conform aceleiasi surse, în actele de urmãrire penalã se aratã cã se fãcea schimb de facturi pentru acoperirea mãrfii, ba chiar s-a cerut expres ca un anumit transport de carne sã ajungã la sediul Medasimpex dupã terminarea programului de lucru, deoarece peste zi erau verificãri din partea inspectorilor antifraudã. „Edificator cu privire la circuitul fictiv în care este implicatã SC Medasimpex SRL este discutia telefonicã din data de 20 decembrie 2013 cînd Drelciuc Ana i-a cerut lui Selesiu Sorin: «vreau o facturã de pulpe si dup-aia ti-o dau înapoi, numa fã-mi... Mîine am control pe-aicea», întrucît societatea comercialã din Piatra Neamt fãcea obiectul unei verificãri din partea Directiei Antifraudã. ÃŽn acelasi context, Drelciuc Ana a solicitat lui Selesiu Sorin ca transportul de marfã pe care urma sã-l primeascã sã ajungã la sediul societãtii dupã terminarea programului, tocmai cu scopul de a nu fi luat în evidentã de organele de control“, dupã cum au apreciat procurorii DIICOT. La un moment dat, patroana a vorbit la telefon cu liderul retelei si i-a comunicat cã se pregãteste cu actele, deoarece vin anchetatorii: „S-au anuntat cã vin la mine si sã mã pregãtesc cu documente cu care am lucrat cu R.T“. Am încercat sã obtinem un punct de vedere al Anei Drelciuc, dar nu am reusit sã o contactãm pînã la închiderea editiei. Actiunea procurorilor DIICOT a demarat pe 12 martie, cînd au avut loc 102 perchezitii domiciliare în 18 judete, actiunea vizînd 80 de persoane specializate în infractiuni de evaziune fiscalã, spãlare de bani, punere în circulatie de produse alterate si trafic de influentã. Membrii celor douã grupãri achizitionau prin intermediul unor firme din România carne si ouã din Olanda, Polonia, Marea Britanie, Germania, fãrã plata TVA, dupã care o vindeau beneficiarilor finali prin adãugarea TVA-ului. Dupã achizitionarea realã a mãrfurilor, afaceristii înregistrau livrãri fictive cãtre firme „fantomã“ din alte state comunitare, care erau coordonate de complicii din strãinãtate. Marfa din România era livratã „în acte“ în Bulgaria, Ungaria sau Cipru, scopul fiind acela de a nu încãrca firmele românesti cu TVA de platã, cînd de fapt marfa era vîndutã pe piata româneascã fãrã înregistrarea în documentele contabile. ÃŽn cauzã sînt implicati angajati ANPC si politisti de frontierã, paguba fiind estimatã la 15 milioane de euro. ÃŽn cauzã sînt 10 arestati.

Articol afisat de 2501 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Gabi MUNTEANU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective