Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2014
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 20 Martie 2014
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
SEFUL POLITIEI,  BÃTAIE ÎN SEDIU

SEFUL POLITIEI, BÃTAIE ÎN SEDIU

Comisarul sef Cezar Filip, seful Politiei Piatra Neamt a ajuns vedetã la nivel national, dupã ce pe internet a apãrut un film în care apare lovind o adolescentã. ÃŽnregistrarea, care a fost postatã ieri dimineatã pe Youtube, provine de la camerele de supraveghere instalate în camera de asteptare din sediul Politiei municipiului. Acest lucru se vede clar si din modul în care a fost realizatã filmarea, dar si faptului cã pe imagini apare „CAM 3“, iar în partea din dreapta sus ora si data. Evenimentul ar fi avut loc în ziua de 8 martie, în jurul orei 12.49, iar filmarea are putin peste 2 minute. ÃŽn imagini apare o fatã, iar la putin timp în încãpere îsi face aparitia comisarul sef Cezar Filip, însotit de subcomisarul Lucian Gabor. Seful Politiei îi arde copilei vreo douã palme, o loviturã cu piciorul, dupã care o trage de pãr, împingînd-o într-un colt unde o mai altoieste nitel. Imaginea finalã îi înfãtiseazã pe cei doi ofiteri pãrãsind camera de asteptare împreunã cu minora. Incidentul a stîrnit reactii dure la adresa ofiterului care, de douã zile, se aflã în concediu medical. Informatia a fost confirmatã de comisarul sef Paul Tablan, seful Politiei Neamt. Cît priveste filmuletul care face furori pe internet, avîndu-l în rolul principal pe Cezar Filip, inspectorul sef a declarat cã povestea va face obiectul unei cercetãri disciplinare si penale. „Va fi o cercetare disciplinarã si, cel mai probabil, va fi o cercetare a Parchetului de pe lîngã Judecãtoria Piatra Neamt, care are competentã de solutionare dupã noul Cod Penal. Nu pot sã mã pronunt în faza asta, pentru cã m-as antepronunta si nu este normal. Procurorii vor fi cei care vor face cercetarea si vor trage concluzii“, a declarat comisarul sef Tablan. ÃŽntrebat dacã s-ar impune destituirea din functie a sefului de la Municipiu, comisarul Tablan a precizat: „Domnul Filip este în concediu medical si oricum nu se poate lua o decizie. Cînd o sã revinã la serviciu o sã vedem dacã îsi dã demisia, sau va fi destituit în urma anchetei“.

Cine este fata bãtutã?

În paralel, ofiterii de la Biroul Compartiment Intern vor încerca sã identifice si traseul pe care imaginile, care au un regim special, au ajuns pe Youtube. Informatiile care circulã în interiorul IJP Neamt indicã faptul cã înregistrarea ar fi ajuns în presã cu ajutorul a doi politisti. În cazul în care se va proba acest lucru, cei doi lucrãtori riscã sã fie sanctionati drastic. Ieri, Biroul de presã al IGPR a comunicat cã seful Politiei Române a dispus ca incidentul sã fie investigat de o echipã din cadrul Directiei Control Intern. Adolescenta agresatã de seful Politiei Piatra Neamt se numeste Ana Maria T. si are 14 ani. Fata este bine cunoscutã de politisti, avînd la activ o activitate infractionalã bogatã. Cunoscutã ca fãcînd parte din clanul Neda, ea are la activ zeci de tîlhãrii si de furturi dar, si mai grav, participare la infractiuni de omor. Din cauza legislatiei permisive, mucoasa a scãpat de fiecare datã pe motiv cã în România minorii nu rãspund penal. Cu o orã înainte de a ajunge în sediul Politiei si de a fi lovitã de comisarul sef Cezar Filip, adolescenta tîlhãrise, împreunã cu alti minori, o bãtrînã de 77 de ani, din Piatra Neamt. Victima se deplasa, în jurul orei 11.45, pe o stradã din oras cînd a fost atacatã de grupul de infractori. Ana Maria T. a fost cea care a împins-o pe bãtrînã, dupã care i-a smuls poseta. În urma cãzãturii, victima suferit o fracturã de sold. Infractoarea a fost depistatã rapid si dusã la sediul Politiei, unde a fost luatã în primire de comandantul unitãtii, asa cum se vede în imagini. Metoda folositã de Ana Maria T. si a partenerilor de infractiuni este una clasicã, victimele preferate fãcînd parte din rîndul persoanelor în vîrstã. Acestea sînt acostate, dupã care deposedate de bunurile pe care le aveau asupra lor. Mult mai grav este cã minora a fost implicatã în douã fapte deosebit de grave, într-una dintre ele avînd un rol activ. Este vorba de incidentul din ianuarie 2013, cînd un bãtrîn din Piatra Neamt a fost jefuit si ucis în bãtaie de mai multi indivizi. Printre acestia se afla si Ana Maria T. care l-a cãlcat efectiv în picioare pe cel care o primise de mai multe ori în casã si îi dãduse de pomanã. În vara lui 2013, aceeasi tînãrã a intrat în casa actorului Ghenescu împreunã cu asasinul acestuia. Fata, amicã cu criminalul, intentiona sã sustragã bunurile. A fugit în momentul în care l-a vãzut pe actor într-o baltã de sînge. Asearã, ministrul Gabriel Oprea a ordonat sefului Politiei Române, Petre Tobã, demiterea sefului Politiei Neamt.

Articol afisat de 3236 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective