Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2014
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 29 Mai 2014
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Cafenea publicã pentru copiii cu sindrom Down

• astãzi va avea loc o „cafenea publicã“ în Piatra Neamt unde vor fi dezbãtute problemele celor cu Down • la eveniment sînt invitati copii, tineri cu probleme, pãrinti, cadre didactice, psihologi, etc.

Asociatia Riana va organiza astãzi, 29 mai, la pub Km 0 din centrul orasului Piatra Neamt o „cafenea publicã“ în cadrul cãreia vor fi dezbãtute teme referitoare la problemele copiilor sau tinerilor ce suferã de sindrom Down. La eveniment vor participa reprezentanti ai Directiei Generale de Asistentã Socialã si Protectie a Copilului Neamt, de la primãria pietreanã, Consiliul Judetean, Inspectoratul Scolar dar si reprezentanti ai partidelor, cadre didactice, pãrinti etc. Evenimentul face parte din proiectul „Ai carte, ai parte“, finantat de Comisia Europeanã prin programul Tineret în Actiune. Proiectul are drept scop principal dezbaterea problematicii privind incluziunea pe piata muncii a persoanelor cu dizabilitãti. „O cafenea publicã este o metoda de dialog interactiv care se centreazã pe schimbul de informatii valorizînd contributiile tuturor participantilor într-un cadru relaxat. Asa cum sugereazã si numele, cafeneau publicã se organizeazã într-un spatiu care sã creeze o atmosferã cît mai asemãnãtoare cu cea dintr-o cafenea realã. Astfel se va stimula gîndirea liberã, implicarea în dialog de la egal la egal a tuturor participantilor si generarea de noi idei. Participantii sînt asezati la mese unde se discutã pe parcursul a mai multe runde care dureazã 20-30 de minute. Fiecare masã abordeazã un anumit subiect legat de tema generalã aleasã pentru cafenea. Dupã finalizarea timpului alocat pentru o rundã, participantii se mutã la o altã masã, pentru a discuta un nou subiect. La fiecare masã existã o gazdã care modereazã discutiile si noteazã ideile principale sau solutiile propuse de cãtre participanti“, a precizat Lorian Apopei Pruteanu, manager de proiect. La întîlnire se vor aborda diverse teme precum „Tinerii cu dizabilitãti, antreprenoriatul si piata muncii“, „Incluziunea socialã si scolarã a copiilor si tinerilor cu sindrom Down“, „Educatia nonformalã/informalã/voluntariat“, „Rolul familiei în dezvoltarea autonomiei personale a copiilor si tinerilor cu sindrom Down“, etc. La discutii vor fi prezenti si 24 de voluntari implicati în tot felul de proiecte sociale iar printre acestia se numãrã si 3 tineri mai speciali, cu sindrom Down.

Articol afisat de 1406 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Magda VASILACHE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective