Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2014
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 14 Iunie 2014
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

O reusitã: Spitalul Bicaz se deschide

Spitalul Bicaz, închis în aprilie 2011, se va redeschide, Ministerul Sãnãtãtii aprobînd recent structura organizatoricã a viitoarei unitãti sanitare. Astfel, oficialii au stabilit cã spitalul va avea în total 60 de paturi, dintre care 50 vor fi pentru internãri continue, iar 10 pentru internãri de zi. Conform ordinului de la Bucuresti, structura organizatoricã va fi: medicinã internã - 15 paturi, din care cardiologie 5 si neurologie 5, compartimentul pediatrie - 10 paturi, obstreticã-ginecologie - 10 si compartimentul recuperare medicalã neurologie - 15. La acestea se adaugã cîte 5 paturi pentru spitalizãrile de zi, medicinã internã si chirurgie. „Sînt fericit pentru cã în sfîrsit dupã o luptã de doi ani am reusit sã realizãm ceea ce ne-am dorit cel mai mult, reactivarea Spitalului Bicaz atît de necesar celor peste 60 de mii de oameni din oras si de pe Valea Muntelui. Urmeazã acum sã ne prezentãm cu dosarul la Casa de Sãnãtate pentru discutarea si întocmirea relatiilor contractuale privind bugetul necesar serviciilor medicale. Functie de organigrama ce va fi stabilitã pentru cele 60 de paturi vom trece la angajarea de personal, actiune ce se va derula în baza unor concursuri, urmînd ca posturile sã fie ocupate de candidatii cei mai bine pregãtiti“, a declarat primarul Nicolae Sãlãgean. Odatã cu reluarea activitãtii spitalicesti, autoritãtile vor reactiva o farmacie, o salã de mici interventii, o alta de sterilizare, laboratoarele pentru analize medicale, radiologie si recuperare, precum si un cabinet pentru diabet zaharat si o salã de tratamente. Ambulatoriul integrat spitalului va presupune cabinete de medicinã internã, chirurgie generalã, obstreticã-ginecologie, pediatrie, neurologie, ORL, oftalmologie si cardiologie. ÃŽncîntat de acest succes s-a declarat si presedintele CJ, Culitã Tãrâtã, acesta fiind cel mai mare sustinãtor al reluãrii activitãtii spitalului bicãjean. „Dupã zeci si sute de ore petrecute împreunã cu primarul Sãlãgean pe la usile ministrilor, azi am o mare satisfactie, pentru cã s-a primit aprobarea pentru redeschiderea Spitalului de la Bicaz. Ce s-a închis într-o noapte, fãrã nici un temei legal, s-a rezolvat în doi ani de insistente pe la autoritãtile din Bucuresti“, a spus presedintele Consiliului Judetean Neamt.
Aprobarea structurii organizatorice este un pas important, dar nu definitiv pentru ca spitalul sã functioneze. Este nevoie de contract cu Casa de Asigurãri care sã aloce finantare. Primãria Bicaz a depus vineri, 13 iunie, cerere de intrare în contract cu statul si trebuie sã îndeplineascã o serie de criterii. Spitalul Bicaz a fost închis la 1 aprilie 2011 de ministrul Attila, odatã cu alte 66 de spitale din tarã. Justificarea a fost cã nu puteau asigura toate serviciile necesare pacientilor. În ultimii trei ani au fost redeschise doar 7 unitãti, cîteva nefiind nici acum functionale, deoarece nu au obtinut finantarea necesarã.

Articol afisat de 1788 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(I. ASAVEI, S. TÃRNÃ, M. VASILACHE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective