Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2014
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 14 Iunie 2014
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

„Au spus cã mai bine mã omorau“

Dosarul unei altercatii între mai multi consãteni din localitatea Trei Fîntîni, comuna Dãmuc, în care una din pãrti a suferit leziuni vindecabile în zeci de zile de îngrijiri medicale, era la un pas sã fie clasat. Asta deoarece politistii din Dãmuc care au instrumentat cazul au considerat cã fapta nu a fost comisã de o persoanã, reclamantul ar fi fost lovit de un cal, iar portul sau folosirea fãrã drept de obiecte periculoase nu este prevãzutã de legea penalã. ÃŽn consecintã propunerea de clasare a dosarului a fost înaintatã Parchetului de pe lîngã Judecãtoria Bicaz. ÃŽn plus, reclamantul a mai propus efectuarea unei noi expertize medico-legale la IML Bucuresti, solicitare care i-a fost respinsã de oamenii legii. ÃŽn urma analizãrii probatoriului procurorii de la Bicaz au dispus respingerea propunerii de clasare a cauzei, infirmarea ordonantei de schimbare a încadrãrii juridice, precum si infirmarea ordonantei de respingere a unei nou expertizãri medico-legale, considerîndu-se cã aceastã probã este utilã cauzei. De mentionat este faptul cã în acest moment, la nouã luni de la incident, victima, Gavril Gheorghe Lungu, de 51 de ani, face încã tratament de recuperare si nu-si poate folosi mîna stîngã. Incidentul a avut loc pe 6 septembrie 2013 la Trei Fîntîni cînd Gavril Gheorghe Lungu, ce era însotit de fiul minor de 11 ani, a fost „atras într-o cursã“, cum sustine acesta. Ar fi fost chemat pe un deal, unde avea un teren, de cãtre rudele sale, Veronica Lungu, Gheorghe Lungu si Ion Lungu. A fost lovit de cãtre acestia cu un topor si cu furca pînã ce a rãmas într-o baltã de sînge. „Desi s-a speriat îngrozitor, fiul meu a sunat la 112, dar nu l-au luat în seamnã. Au crezut cã e gluma unui copil. Atunci a coborît în sat si a apelat la ajutorul unor oamenei care au chemat salvarea si au anuntat politistii“, a povestit Gavril Gheorghe Lungu. Acesta a ajuns la Spitalul Judetean, la ortopedie, unde i-a fost tratatã fractura bratului stîng. Ulterior acesta a depus la dosarul cauzei un certificat medico-legal din care rezulta cã suferise leziuni care necesitau 50-55 de zile de îngrijiri medicale. Pe 28 noiembrie anul trecut a adus un nou certificat care atesta 70-80 de zile de îngrijiri medicale.

Cercetãrile se reiau

Omul a fost internat în mai multe rînduri la un spital de recuperare din Gheorghieni si pentru cã nu se simtea bine a solicitat o reexpertizare la IML Bucuresti. Chiar dacã existau acte medicale din care reiesea clar starea lui, oamenii legii de la Dãmuc au respins cerea sa pe 2 aprilie 2014 concluzionînd cã „probele nu sînt relevante cu obiectul probatiunii în cauzã, fiind neconcludente solutionãrii cauzei“, dupã cum se precizeazã în ordonanta prin care s-a respins cererea. Cum petentul avea dreptul sã conteste documentul, s-a adresat Parchetului Bicaz unde a avut cîstig de cauzã. „Se va respinge propunerea organului de cercetare penalã de clasare si va dispune restituirea dosarului pentru a se efectua cercetãri (...). Se va infirma schimbarea de încadrare juridicã dispusã de organul de urmãrire penalã, ca nelegalã; se va infirma ordonanta organului de cercetare penalã privind propunerea de probatoriu a d-lui. Lungu Gav. Gheorghe, expertiza medico-legalã fiind utilã justei solutionãri a dosarului, pentru lãmurirea tuturor aspectelor cauzei, inclusiv cele ce tin de întinderea despãgubirilor civile, prin stabilirea tuturor consecintelor lezionare ale infractiunii, dacã loviturile primite puteau fi produse asa cum sustin Lungu I. Gheorghe, Lungu Veronica si Lungu Ion, prin cãlcarea de cãtre cal, dacã s-a pus în primejdie viata lui Lungu Gav. Gheorghe (...) se va pune în miscare actiunea penalã, organul de cercetare urmînd sã efectueze toate actele ulterioare acestui moment“, a decis Parchetul Bicaz. De mentionat este faptul cã si ceilalti combatanti au depus plîngere penalã împotriva lui Gavril Gheorghe Lungu pentru cã i-ar fi agresat. Litigiul dintre pãrti este generat de tensiuni de la o suprafatã de teren. „Am avut noroc cã la Parchet s-au reluat cercetãrile, cã era sã se închidã cu toate cã eu sînt nenorocit. Nici acum nu pot misca mîna stîngã pentru care am pierdut capacitatea de muncã. Acum am venit de la recuperare, trebuie sã merg la comisie si este foarte probabil ca numãrul de îngrijiri medicale sã fie mult mai mare decît s-a apreciat la SML Piatra Neamt. Rãmîne de vãzut ce se va decide la IML Bucuresti. Oricum, rudele mele au spus cã mai bine mã omorau, dãdeau un miliard de lei si scãpau. Dacã stiam, fugeau si nu mã mai nenoroceau“, a zis, plin de nãduf cel despre care politistii au crezut cã a fost nenorocit de cal, Gavril Gheorghe Lungu.

Articol afisat de 1608 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Gabi MUNTEANU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective