Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2014
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 16 Iunie 2014
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

DOUÃ CADAVRE MAMÃ SI PRUNC

• sfîrsitul de sãptãmînã au adus tragedii în Neamt • o tînãrã de 25 de ani si pruncul ei nou nãscut au fost gãsiti morti în subsolul unui bloc din Piatra Neamt • la Crãcãoani, un localnic de 60 de ani si-a ucis fiul cu coasa • o adolescentã de 16 ani a ajuns în comã la Iasi dupã o tentativã de sinucidere • elicopterul SMURD a fost solicitat pentru un nemtean care suferise un infarct •

Sfîrsitul sãptãmînii trecute a stat sub semnul unor cazuri de violentã extremã, fiind înregistrate moartea suspectã a unei tînere mame si a pruncului ei nou-nãscut, un omor, se pare o tentativã de omor si cîteva cazuri medicale grave. De departe, cel mai mare mister pluteste asupra decesului unei tinere de 25 de ani, din Piatra Neamt si pruncului ei. Pe 14 iunie concubinul femeii, un bãrbat de 34 de ani, a reclamat la Politie disparitia femeii. Omul a precizat faptul cã nu o mai gãseste de cîteva zile, desi a cãutat-o la rude si prieteni. Nu a durat mult pînã ce aceasta a fost gãsitã, si nu prea departe de casã, ci în subsolul blocului, în boxa reclamantului. Politistii au gãsit usa boxei de la subsol descuiatã si întredeschisã, iar în interior erau cadavrele femeii si a copilului nou-nãscut. Ancheta a fost preluatã de Parchetul Neamt, iar cadavrele au fost transportate la Medicinã Legalã, în vederea efectuãrii necropsiei, urmînd a se stabili cu exactitate cauzele care au dus la aceastã tragedie. Din primele cercetãri se pare cã bãrbatul nu a fost implicat în faptã si ar fi vorba strict de „actiunea“ victimei, care se pare cã ar fi încercat în ultima clipã sã scape de copil. Oricum, se pare cã ar fi vorba de o sarcinã la termen, dar numai necropsia este cea care va stabili cum si-au gãsit sfîrsitul mama si pruncul.

Ucis de tatã

Un alt eveniment, de aceastã datã o crimã, a avut loc pe 13 iunie, în jurul orei 20, la Crãcãoane, cînd un bãrbat de 60 de ani si-a ucis cu coasa unicul fiu. Ambulanta a primit o solicitare pentru un pacient de 34 de ani, cu politraumatisme. „Victima prezenta multiple plãgi tãiate în regiunea abdominalã iar din spusele familiei acestea fuseserã fãcute chiar de tatãl sãu care l-a lovit de mai multe ori cu coasa în regiunea abdominalã. Tînãrul era în stare gravã, în soc hemoragic si a fost dus de urgentã la UPU Neamt. Acolo a intrat în stop cardiorespirator si în ciuda manevrelor de resuscitare a decedat“, a precizat Mihaela Olaru, asistent sef al Serviciului de Ambulantã. Cercetãrile efectuate au stabilit cã cei doi locuiau împreunã, sotia agresorului fiind decedatã. ÃŽntre cei doi bãrbati erau scandaluri zilnice, provocate de cele mai multe ori de consumul de alcool. Fiul lucra ocazional, venea acasã si-i mai cerea tatãlui bani, iar dacã era refuzat, îl bãtea pe bãtrîn. Sexagenarul a rãbdat cît a putut, dar vineri a ajuns la capãtul rãbdãrii. ÃŽn fata judecãtorilor Ioan Chelariu si-a recunoscut fapta si a fost arestat preventiv pentru urmãtoarele 30 de zile.

Declaratii confuze

Sîmbãtã a avut loc un alt atac sîngeros, de aceastã datã la Roman, victimã fiind o tînãrã de 29 de ani. Femeia a sunat la Ambulantã si a cerut ajutor deoarece ar fi fost înjunghiatã de sot. Medicii au constatat cã pacienta avea o plagã în regiunea precordialã, adicã în imediata apropiere a inimii. Femeia a fost dusã la spitalul din localitate si operatã de urgentã, doctorii reusind sã-i salveze viata, lama cutitului neatingîndu-i cordul. Dupã ce si-a mai revenit, pacienta a declarat cã s-a înjunghiat cu cutitul, în încercarea de a se sinucide. Politistii cerceteazã cazul pentru a vedea exact cum stau lucrurile, dar leziunile suferite nu i-au pus victimei viata în primejdie. Din pãcate, o copilã de doar 16 ani este la un pas de moarte dupã ce a fãcut un gest necugetat. Fata, din Girov, a avut niste conflicte cu familia sîmbãtã, 14 iunie, si a decis sã se omoare, înghitind un pumn de pastile. Rudele au sunat imediat la Ambulantã iar medicii au constat cã starea pacientei era gravã, fiind în comã. Dupã ce a fost stabilizatã la UPU Neamt a fost transferatã la Spitalul Sfînta Maria din Iasi. Seria nenorocirilor a continuat si duminicã dimineatã, cînd un bãrbat de 46 de ani, din Tîrgu Neamt a fãcut un infarct miocardic. Pacientul a fost dus la spitalul tîrgnemtean iar medicii de acolo au decis sã-l transfere cît mai repede la Iasi, la Institutul de Boli Cardiovasculare pentru a i se face o interventie salvatoare. Pentru a avea cît mai multe sanse de recuperare, bolnavul a fost transferat cu elicopterul, aparatul de zbor aterizînd la Tîrgu Neamt duminicã, la ora 8.30.

Articol afisat de 2252 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M. VASILACHE, G. MUNTEANU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective