Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2014
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 16 Iunie 2014
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Tevarii au învins în disputa cu Pensiile

Lupta de mai bine de douã luni pe care o duce Sindicatul Liber Petrotub cu reprezentantii Casei Judetene de Pensii a luat sfîrsit, Comisia de Contestatii din cadrul Casei Nationale de Pensii, dînd cîstig de cauzã celor 33 de tevari ale cãror dosare de pensionare au fost respinse. Punctul de vedere al institutiei centrale a fost obtinut în urma interpelãrii Ministrului Muncii de cãtre senatorii PSD, Ioan Chelaru si Leonard Cadãr. „Am primit rãspuns prin intermediul Cabinetului parlamentar al senatorui Ioan Chelaru, care aduce lãmuriri asupra situatiei pe care noi am sesizat-o privitoare la respingerea dosarelor de pensionare a 33 de salariati. Este un punct de vedere al Casei Nationale, privitor la modul în care trebuie solutionatã aceastã situatie. Ministerul dã indicatii salariatilor de la Casa de Pensii Neamt privitoare la locurile de muncã încadrate în conditii speciale de muncã. ÃŽn baza acestui punct de vedere salariatii de la Casa Judeteanã vor revizui dosarele respinse, tinînd cont de continutul adeverintelor tip eliberate de angajator. Ni s-a spus cã problema este rezolvatã“, a declarat liderul de sindicat.
Acesta sperã ca ministrul Muncii, Rovana Plumb, sã analizeze activitatea functionarilor de la Casa de Pensii Neamt si sanctioneze execesul lor de zel. „Sperãm ca Ministerul Muncii sã sanctioneze bãtaia de joc la adresa salariatilor a cãror dosare au fost respinse, cu atît mai mult cu cît acestea au produs drame incalculabile asupra unor salariati. A existat un salariat care a avut douã tentative de sinucidere, din cauza faptului cã acesta se afla în situatia cã a doua oarã sã i se respingã dosarul de pensionare. I s-a spus cã ar mai fi avut nevoie de jumãtate de an pentru a putea fi pensionat. La a doua respingere i s-a spus cã adeverinta nu îi poate fi recunoscutã, pentru cã meseria sa nu poate fi încadratã în conditii speciale. De trei ani omul nu mai avea nici un venit pentru cã fusese concediat, asa cã este de înteles cãderea nervoasã pe care a avut-o si tentativele de a se spînzura“, a mai spus Gheorghe Ciobanu. ÃŽntr-un comunicat de presã Casa Judeteanã de Pensii spune cã angajatorul ar fi eliberat adeverinte necorespunzãtoare în cazul unor meserii. „ÃŽn urma rãspunsului primit de la Casa Judeanã de Pensii Neamt a rezultat necesitatea ca în adeverintele eliberate de angajator, Arcelor Mittal Roman, sã precizeze exact locul de muncã si activitatea desfãsuratã de fiecare salariat, care a lucrat în conditii speciale de muncã“, se spune în comunicat. Gheorghe Ciobanu multumeste cotidianului Monitorul, care s-a implicat în derularea unei campanii de presã pentru rezolvarea situatiei angajatilor cu dosare de pensionare respinse.

Articol afisat de 1219 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Flora ORDEAN)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective