Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2014
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 15 Iulie 2014
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

CRIMÃ PE 13, ÎN CASÃ, LA NR. 13

• o femeie si-a ucis sotul cu o singurã loviturã • l-a înjunghiat, sustine
ea, cu un foarfece, iar lama a atins inima • imediat dupã agresiune
acuzata a pãrãsit domiciliul, abandonînd victima care mai trãia n
bãrbatul a încercat sã se salveze, dar rana a fost extrem de severã n
• întîmplãtor, crima a avut loc într-o zi de 13, iar cei doi soti locuiau
într-un apartament la nr. 13 •

Nicoleta Drãghiceanu, de 58 de ani, din Roman, a fost retinutã de oamenii legii pentru 24 de ore, fiind acuzatã de sãvîrsirea infractiunii de omor. Fapta a avut loc în dupã amiaza zilei de 13 iulie 2014, la Roman, cînd si-a lovit sotul, o singurã datã, cu un foarfece în zona pieptului. Imediat dupã agresiune femeia a plecat de acasã si a lipsit circa o orã. Atunci cînd a revenit si-a gãsit sotul, George, de 68 de ani, decedat în baie. Ancheta a stabilit cã dupã plecarea nevestei acesta a pierdut o cantitate importantã de sînge si a încercat sã se oblojeascã. S-a deplasat din bucãtãraia apartamentului pînã în baie, dar efortul a fost în zadar. Un mister este faptul cã victima a procedat atipic, mergînd la baie în loc sã încerce sã solicite o ambulantã sau sã cearã ajutor de la vreun vecin ori rudã. Este posibil ca el sã nu fi realizat gravitatea leziunii, pierzîndu-si viata în foarte scurt timp. Atunci cînd consoarta s-a întors si a constatat care a fost rezultatul furiei sale, a încercat sã steargã urmele. A fãcut curat în bucãtãrie, în casã, a sters foarfeca cu care-si ucisese sotul, apoi a anuntat oamenii legii. La început a sustinut cã nu stie ce s-a întîmplat si cã cel mai probabil sotul s-ar fi autoagresionat. Cercetãrile au stabilit cã lucrurile nu au stat asa, iar atunci cînd a fost pusã în fata probelor, Nicoleta Drãghiceanu si-a admis vina. Aceasta a povestit oamenilor legii cã între ea si sot erau relatii tensionate, atît din cauza consumului de bãuturi alcoolice din partea celui cu care-si împãrtea viata, cît si datoritã faptului cã bãrbatul o agresa verbal permanent si o insulta în cel mai josnic mod. Chiar dacã nu o lovea, o enerva din cale afarã, asa întîmplîndu-se si duminicã dupã amiazã. Într-un acces de furie nu s-a mai controlat si a luat din suportul pentru cutite un foarfece cu care l-a înjunghiat în piept, o singurã datã. Cele relatate de suspectã au fost confirmate de necropsia care a avut loc ieri, 14 iulie. Legistii au stabilit cã a fost vorba de o singurã loviturã cu un corp întepãtor care a lezat cordul, ceea ce a dus la deces în timp foarte scurt.

„Mai serveau un pãhãrel“

Urmeazã ca anchetatorii sã stabileascã exact cu ce a fost ucisã victima. Asta deoarece foarfecele ar fi fost curãtat de sînge si oamenii legii sînt destul de rezervati cã acesta ar fi arma crimei. ÃŽn momentul conflictului dintre cele douã pãrti în casã nu mai era nimeni. Blocul 33, de pe Strada Anton Pann, din Roman, unde s-a petrecut crima, nu are o faimã tocmai bunã în zonã, date fiind repetatele scandaluri care au avut loc aici, în ultimii ani, însã ceea ce s-a petrecut pe 13 iulie, în apartamentul nr. 13, i-a socat pe locatarii. Aceasta, cu atît mai mult cu cît autoarea, cît si victima, Jorj, cum îl stiau vecinii, pãreau oameni linistiti. Bãrbatul fusese frizer iar cea alãturi de care si-a dus zilele pînã i le-a luat, ocupa functia de presedinte al asociatiei de locatari ce gestioneazã imobilul. ÃŽn dupã-amiaza de duminicã, sotii au fost vãzuti împreunã, pe la orele amiezii, fãrã ca vreun amãnunt sã trãdeze nenorocirea care a urmat. „Erau oameni buni, în ciuda faptului cã mai serveau un pãhãrel. Lumea spune cã ea bea mai mult ca dînsul si era geloasã. Duminicã dupã-amiazã, doamna Nicoleta a iesit si a chemat doi bãieti din fata blocului, spunîndu-le cã ã'nea Jorj e cãzut în baie si îi este rãu. Ei au mers sã vadã ce s-a întîmplat si, cînd au observat atîta sînge, au sunat la 112. Si ea era murdarã de sînge si încerca sã se spele. A venit mai întîi salvarea, cadrele medicale spunînd cã vecinul este mort si, imediat, a venit Politia. A fost sigilatã zona, s-a închis perimetrul cu bandã galbenã iar toti cei de fatã cãutau ceva anume. Atunci s-a aflat cã ã'nea Jorj este omorît si cã se bãnuieste cã dînsa l-ar fi înjunghiat, nu se stie cu ce. Se credea cã era vorba despre un cutit. Ancheta a durat mult, au venit si de la Piatra Neamt iar cadavrul l-au scos cam în timpul finalei Campionatului Mondial de Fotbal, în sac. Si noi sîntem curiosi sã aflãm exact ce s-a întîmplat, pentru cã «gura lumii» vorbeste multe. Oricum, dacã ea l-a omorît, sã facã închisoare. Pãcat! Pãreau oameni buni. Nu aveau copii. ÃŽsi amenajaserã o locuintã la demisol, cu toate dotãrile si o duceau destul de bine, dar uite ce face bãutura din oameni!“, au spus vecinii familiei Drãghiceanu.

Articol afisat de 2217 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(G. MUNTEANU, T. CIOBOTARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective