Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2014
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 22 Iulie 2014
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Premii la concursul de eseuri Next generation

• competitia a avut loc sãptãmîna trecutã, la Baia Mare, doi elevi nemteni numãrîndu-se printre laureati

Doi elevi nemteni, amîndoi membri ai Consiliului Judetean al Elevilor, au primit un premiu si o mentiune specialã, la o competitie nationalã, în care s-au întrecut în eseuri cu zeci de colegi din tarã. În perioada 14 - 18 iulie 2014, la Baia Mare, s-a desfãsurat cea de-a XII-a editie a Concursului national de eseuri pe teme de consiliere si orientare vocationalã pentru elevi Next generation, activitate organizatã de cãtre mai multe institutii din Maramures. În acest an au participat aproximativ 80 de elevi, cadre didactice si lectori din 30 de judete din România si Ucraina. Actiunea, prevãzutã în Calendarul activitãtilor educative din 2014 al Ministerului Educatiei, a urmãrit reducerea numãrului de someri în rîndul populatiei tinere. Astfel, pe parcursul sederii în Baia Mare, elevii au luat parte la sesiuni de curs axate pe autocunoastere, comunicare, consiliere si orientare în carierã, la ateliere de fotografie, picturã, film, creatie vestimentarã, relaxare mentalã si li s-a aplicat si o serie de chestionare si teste de abilitãti, interese si valori, pe baza cãrora s-au recomandat ulterior ce profesii li se potrivesc. În cadrul sesiunii de concurs, elevii au elaborat eseuri structurate pe tema Eu si viitoarea mea carierã. De asemenea, s-a derulat o mini-bursã a locurilor de muncã si o întîlnire interactivã cu lectori, discutiile creionîndu-se în jurul carierelor de succes. În altã zi, participantii la Next Generation au fãcut o excursie în Maramuresul istoric pentru a vizita principalele obiective turistice din judet. Juriul competitiei a decis ca locul I sã meargã la o elevã din Botosani, locul II la Iasi si Bistrita Nãsãud, iar locul III la Diana Toma, de la Colegiul Petru Poni Roman si la alte douã eleve de la Caracal si Baia Mare.
Concursul Next Generation a adus si o mentiune specialã vicepresedintelui Consiliului Judetean al Elevilor Neamt, Cãtãlin Zugravu. Pe lîngã premii, au fost acordate si mentiuni. „Succesul acestui proiect este consilierea corectã în ceea ce priveste viitoarea carierã, consiliere de etapã. Acesti elevi îsi dezvoltã încrederea în ei, inteligenta emotionalã, chiar si inteligenta cognitivã, am colegi psihologi care se centreazã pe ceea ce înseamnã stilul de învãtare rapidã, am invitat si un psihoterapeut care o sã lucreze cu acesti elevi deosebiti si îi învatã cum sã îsi regîndeascã stãrile emotionale“, a precizat inspectorul scolar Amelia Bãnicã, la începutul concursului.

Articol afisat de 1195 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective