Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2014
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 4 August 2014
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Sãnãtatea, cu mîna întinsã la rectificare

• spitalele din Neamt asteaptã bani cu disperare pentru cã au buget doar pînã în septembrie • de asemenea, e nevoie urgent de fonduri pentru programele de HIV/SIDA, pentru nou nãscuti, etc.

Rectificarea bugetarã ce se va produce zilele acestea este asteptatã de reprezentantii spitalelor din Neamt cu mare interes, sperînd sã primeascã fondurile necesare pentru a functiona în continuare. „Asteptãm suplimentare de buget pentru cã noi avem bani alocati doar pînã prin septembrie, finalul de an nefiind bugetat. De asemenea, avem nevoie urgentã de bani pentru programele nationale de sãnãtate ce le derulãm si unde fondurile sînt pe sfîrsite sau au fost epuizate demult. Sper sã primim atît cît avem nevoie“, a declarat medicul Ioan Lazãr, managerul SJU Neamt. Guvernul a anuntat cã la rectificarea de la începutul lunii august Ministerul Sãnãtãtii si Casa Nationalã de Sãnãtãtate sînt printre putinele entitãti ce vor primi suplimentãri de fonduri. Rãmîne însã de vãzut dacã bugetul alocat la nivel national va acoperi nevoile tuturor, si mai ales ce fonduri vor ajunge în teritoriu unde lipsa banilor a devenit acutã. De exemplu, în Neamt o problemã serioasã este lipsa banilor pentru medicatia pacientilor cu HIV si SIDA. Acestia nu au avut buget suficient alocat anul acesta motiv pentru care spitalele nu au putut face licitatiile pentru medicamente la timp sau nu au avut buget pentru tratamentele complete, cumpãrînd strictul necesar. Mai grav este cã banii alocati s-au terminat, si deja nu se stie cum va fi asiguratã medicatia acestora în perioada urmãtoare. Si programul national de terapie intensivã a nou nãscutilor este în dificultate, banii alocati acestora terminîndu-se încã din prima lunã din 2014. Ca sã nu fie lãsati sã moarã copiii, au plãtit din bugetul lor spitalele, defavorizînd alte categorii de pacienti. Pînã una alta, Ministerul a anuntat cã va suplimenta categoric banii pentru serviciile de Ambulantã, si acestea fiind subfinantate. Astfel, judetul Neamt va avea un buget pe 2014 de 17,5 milioane de lei, sumã aproximativ egalã cu cea alocatã judetului Mures sau Dolj si dublã fatã de Sibiu, de exemplu. Ambulanta este plãtitã la numãrul de locuitori, dar si în functie de cazuisticã. Banii dati acum în plus au scopul de a asigura plata cadrelor medicale precum si pentru a asigura stocurile de medicamente si carburanti.

Articol afisat de 1237 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Magda VASILACHE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective