Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2014
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 5 August 2014
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Leon luptã  pentru viatã

Leon luptã pentru viatã

• unicul copil al unei familii din Roman a fost diagnosticat cu o boalã geneticã foarte rarã • acesta are nevoie de o serie de analize costisitoare • tratamentul poate fi fãcut numai la o clinicã din SUA • Monitorul lanseazã o campanie umanitarã, pentru sprjinirea familiei greu încercate •

Un caz dramatic se consumã, zi, de zi, într-o familie din Roman, al cãrei unic bãietel suferã de una dintre cele mai grave afectiuni genetice, de care si marea majoritate a medicilor specialisti au auzit numai din tratate. Leon Gabriel Moroi, în vîrstã de cinci ani si patru luni, a fost diagnosticat, recent, cu o boalã degenerativã, Ceroidlipofuscinozã neuronalã, pentru al cãrei tratament sînt dispusi sã intervinã, experimental, numai specialistii din Statele Unite ale Americii. Cum sistemul medical din România nu este taman... cel mai dezvoltat din lume, a trebuit sã treacã o bunã bucatã de vreme pentru ca micutul sã fie diagnosticat si sã-i fie acordatã o sansã la viatã, în conditiile în care primele semne de boalã i-au apãrut la vîrsta de trei ani. Corneliu Moroi, tatãl bãietelului, a povestit cã primele simptome au izbucnit violent, sub forma unor crize convulsive. „ÃŽn cursul acestui an, bãiatul a început sã manifeste tremurãturi si se dezechilibra. Am fost cu el la mai multi doctori, inclusiv la Bucuresti, unde, initial, s-a bãnuit o intoxicatie cu medicamente. Ulterior, s-a fãcut legãtura cu faptul cã, în urmã cu doi ani, a avut acele crize convulsive. Sînt convins, în acest moment, cã dacã ar fi fost o diagnosticare corectã de la început, altfel ar fi stat lucrurile în prezent. La vremea respectivã, bãiatului meu i-a fost fãcut un RMN, care a arãtat un fel de atrofie, începutã de la cerebel si care evolua spre creierul mare“, a mentionat Corneliu Moroi.
Romascanul a declarat cã, din cîte a discutat cu medicii, sotia sa a înteles cã tratamentul ar consta în injectarea, la diverse intervale de timp, a unei substante care lipseste din organismul micutului. „Sotia mea a fost, recent, cu fiul meu, la Spitalul Alexandru Obregia, iar apoi la Spitalul Victor Gomoiu, din Bucuresti, unde medicii au confirmat cã este vorba despre o boalã foarte rarã, doctorul care l-a consultat pe bãiat spunînd cã în întreaga sa carierã a mai vãzut doar un singur asemenea caz. Am luat legãtura, dupã cum am fost îndrumati, cu mai multe clinici din strãinãtate si am primit rãspuns de la un spital din SUA, Weill Cornell Medical College - Clinical Operations, care are un compartiment care se ocupã cu cercetarea afectiunilor genetice. Cei de acolo ne-au rãspuns destul de prompt si ne-au cerut sã le trimitem o analizã geneticã specialã. Din nefericire, nu am putut sã facem, momentan, aceastã investigatie, deoarece clinica Laboratorio Genoma din Roma, nu a oferit un rãspuns solicitãrii noastre. Analiza ar fi pînã la 3.000 de euro, alãturi de care va trebui sã facem, împreunã cu bãiatul, patru drumuri la clinica din SUA“, a mai mentionat Corneliu Moroi.
Cotidianul Monitorul face apel la toti cititorii care pot sã sprijine aceastã familie, pentru a-i da micutului o sansã la tratament, sã doneze orice sumã dispun la Banca Transilvania, cod SWIFT BTRLRO22, numere de cont: RO78BTRLEURCRT00F8254801 (Euro); RO52BTRL05601201F82548XX (Lei) si RO21BTRLUSDCRT00F8254801 (USD). Conturile sînt deschise pe numele Moroi Corneliu, telefon 0766/433.763.

Articol afisat de 2121 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Tudor CIOBOTARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective