Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2014
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 13 August 2014
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Incendiul din Sãvinesti, anchetã ITM si ipoteze

• în incendiul de la fabrica de vopsele un muncitor a murit, iar un
inginer a fost rãnit • pompierii au stabilit cã, cel mai probabil, cauza
incendiului o constituie scînteile electrostatice • pagubele au fost
evaluate la peste 300.000 de euro •

Incendiul puternic izbucnit luni în comuna Sãvinesti, la o fabricã de lacuri si vopsele, a avut un bilant tragic. Pe lîngã pagubele materiale foarte importante, s-au înregistrat si victime omenesti. Un muncitor de doar 32 de ani, Iulian Chirilã, a murit ars de viu, iar un inginer, Liviu Teodorescu, de 45 de ani, care a încercat sã-l salveze, s-a ales cu arsuri pe mîini si pe fatã, dar este în afara oricãrui pericol. Nefericitul eveniment este cercetat si de Inspectoratul Teritorial de Muncã Neamt, fiind considerat un accident de muncã mortal. „ÃŽn momentul în care au izbucnit flãcãrile, muncitorul de 32 de ani, angajat ca manipulant cu carte de muncã, s-a refugiat în atelierul mecanic, cel mai probabil fiind speriat si considerînd cã astfel va scãpa de flãcãri. Inginerul sef de sectie a încercat sã-l scoatã din hala respectivã, dar a suferit si el niste arsuri profunde la brate si fatã, fiind transportat la spital. Din pãcate, vorbim despre un eveniment de muncã mortal, primul din aceastã lunã si care va fi cercetat de noi. Pe durata anchetei vom colabora cu pompierii care urmeazã sã stabileascã exact cauzele incendiului, dar asteptãm si rezultatele necropsiei pentru a sti cauzele decesului muncitorului“, a precizat juristul Nicolae Hîrlea, purtãtorul de cuvînt al ITM Neamt. Inginerul care a fost rãnit în accident a fost dus de urgentã luni dupã amiazã la UPU Neamt. Medicii au stabilit cã a suferit arsuri de gradul I si II pe ambele brate si pe fatã si a fost operat de urgentã în sectia de Chirurgie Plasticã a Spitalului Judetean. Starea lui este stabilã, dar va rãmîne o vreme internat în spital.

Sase pompieri intoxicati cu fum

Inspectoratul pentru Situatii de Urgentã Neamt a mobilizat forte importante la interventia de la Sãvinesti. Alarma s-a dat la 13.24, iar la fata locului s-au deplasat douã echipaje. Pompierii au constatat cã incendiul se manifesta generalizat la hala obiectivului, la etajul si acoperisul sediului administrativ si la anexe. Prima actiune a fost directionatã cãtre oprirea arderii la sediul administrativ. Dupã ce au analizat situatia, sefii ISU au ordonat prezentarea la unitate a personalului din douã ture de serviciu. Astfel, la locul interventiei s-au prezentat încã 41 de militari. În total au actionat 67 de cadre ale unitãtii. Cele opt echipaje ale ISU au fost sprijinite de serviciile voluntare de urgentã de la Ga Pro Co Chemicals si Roznov. Autospecialele au fost alimentate cu apã de la un hidrant subteran din apropiere, de la o pompã de distribuire a carburantilor auto, si de la sediul RAR. Pe timpul interventiei, sase militari au fost usor intoxicati cu fum, fiind asistati de cãtre echipajul SMURD, cu medic, de Terapie Intensivã Mobilã (TIM). Oficial, pompierii militari afirmã cã, cel mai probabil, cauza incendiului o constituie scînteile electrostatice. Martorii la tragedie, respectiv angajatii societãtii ar fi declarat cã incendiul a izbuncit în momentul în care un lucrãtor ar fi turnat o cantitate mai mare de solvent dintr-un recipient în altul, moment în care gazele rezultate s-au autoaprins din cauza temperaturii mari din sala de productie. Pagubele au fost evaluate la peste 300.000 de euro, iar informatiile aratã cã societatea era asiguratã.

Articol afisat de 1776 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M.VASILACHE, D.MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective