Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2014
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 3 Octombrie 2014
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Vasiloiu din CJ, etern incompatibil

• decizia ex-prefectului George Lazãr este întãritã de cãtre Agentia de
Integritate, care s-a pronuntat în cazul consilierului judetean pedelist n
Gheorghe Vasiloiu este incompatibil • dupã aceastã decizie, e posibil
ca majoritarii din CJ sã nu se mai opunã vacantãrii mandatului
acestuia • ANI s-a pronuntat si în cazul fostului viceprimar Monica
Anton • sentinta a venit dupã o alta, diametral opusã, emisã tot
de inspectorii de integritate • si primarul Ionel Ciobotaru, de la
Roznov, are probleme •



Agentia Nationalã de Integritate a lovit în CJ si CL Piatra Neamt, dînd de pãmînt cu cîte un ales: Gheorghe Vasiloiu si Monica Anton. Despre primul se stia de cîteva luni cã este incompatibil, conform unui ordin semnat de ex-prefectul George Lazãr, dar colegii din legislativ i-au tinut spatele si au ignorat decizia, pãstrîndu-i locul în legislativ. Lunar, ori era trecutã vacantarea mandatului pe ordinea de zi, dar majoritarii - pesedistii si pedelistii s-au opus cu abnegatie, ori s-a renuntat la acest proiect din start, pentru a nu apãrea propuneri ale initiatorului care sã fie respinse. Ieri, pe site-ul ANI a apãrut si decizia inspectorilor care au constatat cã „Gheorghe Vasiloiu, consilier judetean în cadrul CJ Neamt s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada exercitãrii mandatului de consilier judetean, întrucît, la data de 28 august 2008, societatea comercialã (este vorba de FC Ceahlãul - n.r.) în cadrul cãreia a detinut functia de administrator - membru în CA si în cadrul cãreia detine calitatea de asociat, a încheiat cu CJ un contract de asociere pe o perioadã de cinci ani, prin care a fost alocatã suma de 108.00 (sic!!!) lei pe lunã (este vorba despre 108.000 de lei pe lunã - n.r.) , începînd cu 31 decembrie 2008 si suma de 90.000 de lei pe lunã, începînd cu 1 ianuarie 2009, încãlcînd, astfel, dispozitiile art. 90, alin.(1) din Legea nr. 161/2003“. Aceeasi constatare a fãcut-o George Lazãr, pe 27 ianuarie 2014, cînd a semnat ordinul de prefect privind încetarea de drept a mandatului de consilier a lui Vasiloiu. Sub pretext cã nu a primit în mod direct documentul cu semnãtura prefectului, pedelistul a venit la sedinta din ianuarie, apoi a mai apãrut alãturi de alesii judeteni si la alte ordinare, anuntînd cã a contestat decizia si a mai tinut-o langa cîteva sedinte. Si în lipsã, alesii care reprezintã majoritatea în CJ au votat pentru mentinerea lui în legislativ. Probabil cã acum, cînd Vasiloiu e prins în procesul prin care a contestat decizia fostului prefect, iar ANI s-a pronuntat în aceeasi spetã, mandatul sãu va fi vacantat. Ar fi culmea sã conteste si decizia celor de la Integritate, avînd de mers fix pe acelasi drum pe care umblã de cîteva luni.

La Monica Anton, ba-i laie, ba-i bãlaie

ÃŽn cazul fostei viceprimãrite si actual consilier independent Monica Anton, treburile sînt încurcate rãu, pentru cã vorbim despre douã sentinte care se bat cap în cap, emise de aceeasi entitate. Cînd a preluat functia de viceprimar, Monica Anton s-a adresat ANI si i-a întrebat dacã poate sã profeseze ca avocat si practician în insolventã, în paralel cu functia din administratieã. Rãspunsul a fost afirmativ pînã ieri, cînd ANI s-a întors cu 180 de grade. „Sînt extrem de surprinsã de noua decizie a ANI. ÃŽn primul rînd vreau sã precizez cã nu am primit nimic oficial si cã aceastã decizie nu îsi va face efectele pînã nu se judecã. O voi conesta imediat ce voi intra în posesia ei. Culmea este cã ANI s-a pronuntat în douã feluri. ÃŽntîi mi-a rãspuns cã sînt compatibilã cu functia din administratie si profesia mea, iar acum anuntã cã sînt incompatibilã. Prima decizie mi-a parvenit la cererea mea, pentru cã am vrut sã mã asigur cã este totul în regulã. Apoi a apãrut conflictul meu cu primarul Stefan si ANI si-a schimbat punctul de vedere. Nici mãcar nu am stiut cã mã verificã inspectorii pentru aceastã ultimã decizie. As fi depus un punct de vedere, dar asa totul s-a derulat ca un proces în care eu nu m-am apãrat“, a declarat Monica Anton. ANI precizeazã, într-un comunicat, cã „Monica Anton, viceprimar al orasului Piatra Neamt, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 27.06.2012 - 26.04.2013, întrucît, simultan cu functia de viceprimar, a detinut atît calitatea de avocat, cît si pe cea de practician în insolventã, încãlcînd astfel dispozitiile art. 87, alin 1), lit. k), din Legea nr. 61/ 2003.

Si primarul de Roznov are belele

Ionel Ciubotaru, primarul de la Roznov, a fost inculpat recent pentru conflict de interese. Cei care s-au sesizat anchetatorii au fost functionarii APIA Neamt, care s-au adresat DNA. Procurorii anticoruptie au trimis cauza la Parchetul de pe lîngã Curtea de Apel Bacãu, care a constatat cã totul se confirmã si l-au deferit justitiei pe Ciubotaru. Conform actelor de urmãrire penalã, în martie 2013 Consiliul Local Roznov a stabilit comisia de gestionare, întretinere si exploatere a pãsunilor, din care nu fãcea parte si primarul. Probele administrate în cauzã au stabilit totusi cã primarul a participat în mod activ la luarea deciziilor privind atribuirea contractelor de pãsunat, analizînd personal fiecare cerere depusã de solicitanti si semnînd fiecare contract în parte. Aceste aspecte au fost confirmate si de martorii audiati în cauzã. Cu toate acestea, pentru parcelele respective ar fi trebuit organizate licitatii, dar inculpatul si-a motivat decizia prin aceea cã de fapt nu a fost mai mult de un doritor pentru fiecare parcelã, deci nu a vãduvit pe nimeni. Pe 26 martie 2013 însusi primarul Ciubotaru a depus cerere la primãrie pentru obtinerea unei suprafete de pãsunat. ÃŽn aceeasi zi, institutia i-a atribuit douã loturi de pãsune care totalizau suprafata de 34,89 hectare. Contractul a fost semnat tot de primar, astfel cã el a cerut si tot el si-a atribuit pãsunea. Folosindu-se de acest document, Ciubotaru a mers la APIA si a cerut subventia în cadrul schemei de platã unicã pe suprafatã, primind 10.299 de lei ron (circa 103 milioane de lei vechi). Functionarii au identificat conflictul de interese, apoi au sistat plãtile si au sesizat anchetatorii. La audieri inculpatul a afirmat cã ceruse pentru prima datã bani de la APIA deoarece avea 120 de oi si trei bovine. APIA este parte civilã în procesul penal cu 10.299 de lei. „Solicitarea de constituire de parte civilã urmeazã a fi apreciatã ca atare pe parcursul judecãrii cauzei, infractiunea ce urmeazã a fi dedusã judecãtii fiind una de pericol“, conform actului de inculpare.

Articol afisat de 1578 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(S. TÃRNÃ, G. MUNTEANU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective