Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2014
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 8 Octombrie 2014
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Cicã a încetat „robia“   pedelistã la pesedisti

Cicã a încetat „robia“ pedelistã la pesedisti

• cei sapte consilieri judeteni PDL s-au declarat independenti, lor alãturîndu-li-se penelistul Gabriel Pavãl • liderul lor este fostul vice al CJ, Mircea Pintilie • „Mi-au spus cã nu erau de acord ca PDL sã voteze cum voia PSD“, spune Alexandru Drãgan, seful PDL Neamt • un amendament pesedist nu s-a mai bucurat de sustinerea pedelistilor si a picat n

Surprizã mare în legislativul judetean, acolo unde opt consilieri au dezbrãcat de haina politicã si invocînd actualul cadru legislativ s-au declarat independenti. Primii sapte apolitici s-au anuntat la începutul sedintei de Consiliu Judetean de ieri, si în numele lor a vorbit liderul Mircea Pintilie, pentru cã tot grupul este format din fostii pedelisti din legislativ: Florin Andronache, Alexandru Jora, Cristian Tapalagã, Dionisie Dumitrascu, Mircea Pintilie, Claudiu Stafie si Ionut Pascariu.
Altã mutare efectivã în legislativ - schimbarea locului la masa de sedintã, a avut loc la limita dintre consilierii unepristi si pedelisti, celor dintîi alãturîndu-li-se fostii pepededisti Stefãnut Ploscaru si Adrian Smarandei. Nu ar fi de mirare sã mai aparã si de acum modificãri de apartenentã politicã, sau de dezbrãcare de haina politicului, avînd în vedere cã la sfîrsitul sedintei, dupã aproape trei ceasuri de contre dure, penelistul Gabriel Pavãl a anuntat si el cã vrea sã devinã independent, astfel cã a mãrit grupul celor fãrã de apartenentã politicã la opt. Cu noua reorganizare a partidelor prin legislativul judetean, sînt asteptate schimbãrile de majoritãti sau mãcar sã nu se mai voteze „la ordinul cuiva“, dupã cum a declarat un independent. Mircea Pintilie, liderul apoliticilor din CJ, a declarat cã prin aceastã miscare, respectivii consilieri nu se dezic de doctrina democrat-liberalã, dar vor avea posibilitatea sã voteze asa cum crede fiecare de cuviintã: „Noi nu renuntãm la PDL, sîntem tot de-a dreapta politicii, si dacã PDL ne cere ajutorul, vom sustine proiectele acestui partid. Motivele pentru care am renuntat la calitatea de oameni politici diferã de la caz la caz si pentru cã sîntem în perioada unei campanii electorale, prefer sã nu le invocãm acum, pentru cã nu este momentul potrivit“. Alexandru Drãgan, presedintele PDL Neamt, sperã cã prin aceastã miscare reuseste sã îsi apropie consilierii care pînã acum „suportau“ conditiile impuse de social-democrati în virtutea unor relatii „nepotrivite“. „M-au anuntat luni seara, pe 6 octombrie, cã vor sã nu mai facã parte din PDL si dupã sedinta de CJ m-am întîlnit cu ei, sã vãd cum stau lucrurile. Normal cã m-am supãrat pe ei, dar au garantat cã sustin în continuare PDL, chiar dacã sînt independenti. Mi-au spus - si îi înteleg - cã nu erau de acord ca PDL sã voteze cum voia PSD. Vor sã fie liberi si sã voteze asa cum le dicteazã constiinta. Sînt de pãrere cã trecerea spre independenti înseamnã si pentru ei si pentru electorat, cã nu mai au acea patã neagrã în obraz, datã de faptul cã erau la pachet cu PSD“, a declarat Alexandru Drãgan.

Prima probã de „divort“ - ignorarea amendamentului lui Constantin

Sedinta de ieri a avut un proiect care viza acordarea a 30.000 de lei pentru organizarea Zilele lui Sadoveanu la Hanu Ancutei. La propunerea lui Dan Vasile Constantin, ar fi trebuit sã se mai dea încã 15.000 de lei, ultima disponibilitate bugetarã din pusculita judetului pe acest an, dupã cum afirma presedintele Tãrâtã, care s-a contrat cu pesedistul. Au fost solicitate lãmuriri despre destinatia sumei suplimentare, dar nu prea s-a stiut pentru ce anume ar trebui. Asa cã s-a ajuns la vot si, spre surprinderea celor obisnuiti sã fie cu cutitul în mînã în CJ, amandamentul pesedist a picat. Au fost 14 voturi pentru, 8 împotrivã si 8 abtineri. În aceste conditii, proiectul Zilele lui Sadoveanu va beneficia de la bugetul judetului de 30.000 de lei.

Articol afisat de 1776 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective