Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2014
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 10 Octombrie 2014
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Profesoarã hãrtuitã de directorul scolii

• directorul Scolii Ruseni este acuzat de o profesoarã de hãrtuire, comportament jignitor si abuziv • în toatã povestea a intervenit si sotia directorului Cristinel Constantin • aceasta ar fi umilit-o si agresat-o pe profesoarã chiar în fata scolii, în prezenta mai multor martori • directorul respinge acuzatiile si spune cã nu doreste sã implice scoala într-un astfel de conflict • îi recomandã celei în cauzã sã se adreseze autoritãtilor • inspectorul general Viorel Stan a dispus o anchetã •

Scoala Gimnazialã „I. Gr. Teodorescu“ din satul Ruseni, comuna Borlesti, se aflã în centrul unui scandal de proportii, unitatea de învãtãmînt devenind scena unei telenovele. Personajele principale sînt Antoaneta Sîrbu, profesoarã de limba englezã, Veniamin Cristinel Constantin, directorul scolii, iar în rol secundar sotia celui din urmã, Anisoara Constantin. Profesoara Antoaneta Sîrbu îl acuzã pe director cã ar fi hãrtuit-o, comportament jignitor si abuziv, iar pe sotia acestuia de lovire sau alte violente. ÃŽn acest sens, profesoara a depus si o plîngere penalã, însotitã de un certificat medico-legal, la autoritãtile competente si un memoriu la Inspectoratul Scolar Neamt. Plîngerile au fost redactate în urma episodului din data de 6 octombrie, cînd profesoara Sîrbu ar fi fost bãtutã de sotia directorului chiar în fata scolii. Toate acestea s-ar fi întîmplat pentru cã victima i-ar fi spus colegei sale cã este hãrtuitã de sotul ei, cerîndu-i totodatã sã facã ceva pentru a-l potoli. „Mã aflam în masina cu care mã deplasez la domiciliu, însotitã fiind de un coleg de-al meu, cînd am fost opriti de Anisoara Constantin, profesor pentru învãtãmîntul primar la Scoala Borlesti si sotia directorului scolii la care functionez, Constantin Cristinel Veniamin, care a deschis portiera cu brutalitate si a început sã mã loveascã cu telefonul în cap, sã mã tragã de pãr, sã-mi scoatã cerceii, sã mã loveascã cu pumnii în stomac, ajungînd sã mã tragã din masinã si sã-mi trînteascã geanta pe jos. Aceste fapte au fost însotite de injurii si cuvinte licentioase rostite în prezenta elevilor care tocmai ieseau de la scoalã si se îndreptau spre casã“, declarã Antoaneta Sîrbu. Aceasta mai spune cã în dimineata aceleiasi zile a fost agresatã verbal de sotia directorului, dar si de cãtre fiul acestuia, incidentul avînd loc în parcarea scolii. ÃŽn urma tratamentului suferit, victima s-a deplasat la Spitalul Judetean pentru a primi îngrijiri medicale. Medicul legist a constatat cã prezintã leziuni ce necesitã 5-6 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare.

Amenintatã cã nu va mai avea zile bune la scoalã

Afirmatiile profesoarei sînt de-a dreptul halucinante, iar dacã se va dovedi cã sînt reale, cei îndreptãtiti sã ia mãsuri împotriva celor vinovati sînt obligati sã taie în carne vie. Antoaneta Sîrbu spune cã în luna mai i-ar fi adus la cunostintã Anisoarei Constantin comportamentul sotului sãu, si i-a cerut sã intervinã pentru a-l linisti. Profesoara s-a plîns cã ar fi fost hãrtuitã de cãtre director timp de un an si jumãtate. ÃŽn memoriul redactat sînt enumerate mai multe multe episoade care ar confirma atitudinea sefului de scoalã. „Acest lucru l-am mãrturisit si sotiei dînsului, care din luna mai nu înceteazã sã-mi aducã cuvinte jignitoare în fata colegilor profesori si învãtãtori. Consider cã un astfel de comportament este inadmisibil din partea unui cadru didactic, mai ales cã toate spusele nu sînt adevãrate, toate acestea contribuind la prejudicierea propriei mele imagini“, mai spune profesoara de englezã. Calvarul, afirmã Antoaneta Sîrbu, ar fi început dupã ce i-a spus sotiei directorului despre comportamentul acestuia. Tînãra profesoarã ar fi fost amenintatã cã nu va mai avea zile bune la Scoala Ruseni si i s-ar fi recomandat sã se transfere la o altã unitate, lucru pe care nu l-a acceptat. Ar fi urmat alte sicane, totul culminînd cu împãrtirea catedrei de englezã, Antoaneta Sîrbu, titularã de drept, neavînd nici un cuvînt de spus. Profesoara este de pãrere cã a fost neîndreptãtitã inclusiv la acordarea punctajului si cã nu i s-a permis sã vadã fisa de evaluare pentru anul scolar 2013-2014.

„Nu doresc sã amestec scoala în conflicte personale“

Contactat telefonic, directorul Veniamin Cristinel Constantin a respins acuzatiile care i-au fost aduse de profesoara Antoaneta Sîrbu, spunînd sec: „Eu, ca director de scoalã, nu doresc sã amestec scoala în conflicte personale. Aceastã doamnã, dacã are de reclamat ceva poate sã o facã prin institutiile abilitate, în civil sau în penal si justitia îsi va spune cuvîntul“. Conflictul izbucnit la Scoala Ruseni a fost adus si la cunostinta profesorului Viorel Stan, inspector general al Inspectoratului Scolar, care ne-a declarat: „A fost înaintatã la Inspectoratul Scolar o plîngere si urmeazã sã fie desemnat inspectorul care sã se ocupe de cercetarea cazului. Acesta va merge în teritoriu si va sta de vorbã cu cei implicati, va face verificãri, iar la finalizarea cercetãrilor îmi va prezenta raportul“. Seful ISJ Neamt a mai sustinut cã cei care vor fi gãsiti vinovati vor fi drastic sanctionati.

Probe pe telefonul mobil

ÃŽn sprijinul afirmatiilor sale, profesoara Sîrbu a prezentat cîteva mesaje primite pe telefonul mobil în data de 10 iunie de la directorul Constantin. Profesoara de englezã îi transmite directorului cã merge la corectat la Borlesti, iar Cristinel Constantin i-a rãspuns: „Ti-am spus sã uiti nr. meu. Nu mã mai aborda. Rezolvã cu plecatul din toamnã, e spre binele tãu. Pun punct aici tuturor mesajelor. Rãmîi o nesimtitã vãd. Evitã-mã“. Antoaneta Sîrbu îi rãspunde cã l-a anuntat în calitatea lui de director si cã restul nu o intereseazã. Replica directorului a fost: „O sã te intereseze“.

Articol afisat de 3430 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective