Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2014
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 10 Octombrie 2014
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

O bombã cu ceas ticãie la Apa Serv

• lucrãrile proaste si nefinalizate la timp în proiectul de extindere si reabilitare a infrastructurii de apã ar putea aduce corectii de 25% din valoarea lui • presedintele CJ sustine cã aceasta este „surpriza“ pentru nemteni • valoarea proiectului este de peste 450 milioane de lei, iar penalitãtile ar putea fi de circa 112 milioane • ele ar trebui sã fie plãtite de la bugetul judetean • „Dacã ni se va întîmpla asa ceva, va fi nenorocire“, a spus presedintele Tãrâtã n

O veste teribilã si care ar putea avea repercusiuni de nedorit asupra judetului Neamt a fost anuntatã de presedintele Consiliului Judetean Neamt zilele trecute, cînd a spus în fata consilierilor judeteni cã proiectul cu extinderea retelei de apã si canal va avea aplicate penalitãti de 25%. Fãrã a da si alte amãnunte legate de subiect, presedintele CJ a fãcut precizarea cã dacã pedeapsa financiarã se va dovedi a fi justificatã, va fi jale pentru nemteni, avînd în vedere cã de la bugetul judetean va trebui returnatã suma de circa 112 milioane de lei noi, sau 1.120 milioane de lei vechi. „Am avertizat de atîtea ori sã se lucreze corect si sã se respecte graficele la proiectele pe care le deruleazã Compania Judeteanã Apa Serv, în cadrul programului de extindere si reabilitare a infrastructurii de apã si apã uzatã. Din ce stiu la ora actualã, ne vor veni corectii de 25% la acest mare proiect. Pînã acum, am contestat în instantã toate corectiile primite si am avut sentinte de partea noastrã. Am ajuns cu procesele pînã la ÃŽnalta Curte de Casatie si Justitie. De data aceasta, dacã ne vin penalitãti, va fi nenorocire pentru judet. Cele mai mari probleme le vor avea cei care vor veni dupã noi, care vor avea de dat bani înapoi. Corectiile vor fi din cauza nerespectãrii legislatiei. Am spus tot timpul sã se facã lucrãrile din proiect ca lumea, sã se respecte graficele si cerintele. La Roman este nenorocire la Statia de Epurare. De multe ori a mers la fata locului domnul vicepresedinte Dan Manoliu si a vãzut si el ce este si a încercat sã deblocheze situatia. Din pãcate, lucrãrile sînt realizate într-un procent foarte mic si nu este respectat graficul de efectuare a lor“, a declarat Culitã Tãrâtã, presedinte al Consiliului Judetean.

Un proiect de 107 milioane de euro

Judetul Neamt este beneficiarul unui proiect de peste o sutã de milioane de euro, implementat de cãtre Compania Judeteanã Apa Serv si prevede extinderea si reabilitarea infrastructurii de apã si apã uzatã. În 2011, pe 28 martie, s-a semnat contractul de finantare pentru proiectul Extinderea si reabilitarea infrastructurii de apã si apã uzatã în judetul Neamt, în valoare de 107.677.000 euro (453.589.363 de lei), din care finantare europeanã 79,14% si 20,86% cofinantare nationalã.
Obiectivul proiectului îl reprezintã reabilitarea si extinderea sistemului de captare, tratare si distributie a apei si a sistemului de colectare si epurare a apei uzate în aglomerãrile din judet, în scopul conformãrii cu obligatiile privind calitatea apei, prevãzute în Tratatul de Aderare, precum si cu obiectivele Programului Operational Sectorial de Mediu.
Proiectul constã, în principal, în mãsuri de reabilitare a captãrilor de apã, a statiilor de clorinare, a conductelor de aductiune si a rezervoarelor, constructia si reabilitarea statiilor de pompare si extinderea sistemelor de distributie a apei, precum si extinderea sistemelor de colectare a apei uzate, incluzînd constructia statiilor de pompare, extinderea si reabilitarea statiilor de epurare apã uzatã.
Proiectul major are în componentã trei contracte de servicii si sapte contracte de lucrãri: alimentare cu apã si retele de canalizare în Piatra Neamt, Sãvinesti - Roznov si Tîrgu Neamt, extinderea canalului la Roman si Sãbãoani, modernizarea statiilor de tratare a apelor uzate la Tîrgu Neamt, Bicaz si Sãvinesti - Roznov, modernizarea statiei de epurare de la Roman, alimentare cu apã si retele de canalizare în Bicaz. Cã lucrurile merg prost spre foarte prost în derularea proiectului o atestã desele luãri de pozitie a primarilor a cãror localitãti figureazã ca beneficiar.

Articol afisat de 1633 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective