Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2014
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 16 Octombrie 2014
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Rotaru a ales UNPR

• primarul de Alexandru cel Bun a semnat adeziunea în fata jurnalistilor prezenti la o conferintã de presã • „Am o relatie foarte bunã cu domnul Culitã Tãrâtã, dar si cu alti membri UNPR“, a declarat Ion Rotaru • acesta a recunoscut cã a fost ofertat si de PLR, însã nu a agreat varianta •

Una dintre ultimele miscãri înregistratã pe scena politicã nemteanã, cu o zi înainte de expirarea termenului prevãzut de ordonanta care dã posibilitatea alesilor locali sã treacã la alte partide, îl are în centru pe Ion Rotaru, primarul comunei Alexandru cel Bun. Acesta a renuntat la PDL si s-a înscris în UNPR, adeziunea semnînd-o în fata jurnalistilor prezenti ieri la o conferintã de presã. Ion Rotaru a recunoscut cã a avut o ofertã de a se înscrie în Partidul Liberal Reformator, dar cã a ales în cele din urmã sã se alãture echipei UNPR, condusã de Culitã Tãrâtã, care îl spirijinã pe Victor Ponta la presedintia României. Miscarea primarului Rotaru este oarecum previzibilã, avînd în vedere cã mãcar de vreun an, Ion Rotaru a venit de cîteva ori la sedinte de Consiliu Judetean, unde avea interesul sã îi fie promovate proiecte care îl interesau în mod direct si care i-au fost respinde de cãtre majoritatea de atunci, reprezentatã de PSD - PDL. Supãrat cã nu avea acces la fondurile publice, alesul local a avut remarci dure la adresa majoritãtii din legislativ. Ultima rectificarea de buget a avut menirea de a-l multumi pe deplin pe Ion Rotaru, iar ieri a fãcut pasul cãtre partidul presedintelui Tãrâtã. „Am ales sã merg la UNPR pentru cã mã leagã o prietenie cu presedintele Culitã Tãrâtã si pentru cã m-a sustinut de cîte ori a putut. A venit în comunã, la Spitalul Bisericani, a vãzut ce nevoi avem, am promisiunea cã ne va fi alãturi si pe mai departe. La rectificarea bugetarã de sãptãmîna trecutã, a tinut cont de nevoile comunei noastre si asa m-am decis sã mã înscriu în UNPR. Am avut si am o relatie foarte bunã cu domnul Tãrâtã pe care îl stiu de foarte mult timp. De asemenea, mã cunosc cu foarte multi membri UNPR, iar cu domnul Iacoban, presedintele executiv al UNPR, am lucrat în administratie ani de zile. Cred cã a venit momentul sã facem din acest partid unul puternic si sã încercãm sã ridicãm stacheta cît mai sus. ÃŽnainte de toate vom face tot ce este posibil pentru ca Victor Ponta sã fie ales presedintele României, UNPR-ul fiind unul dintre partidele care se implicã serios în aceastã campanie electoralã“, a declarat primarul Ion Rotaru.

Primãria Piatra Neamt, o tintã?

Constantin Iacoban, presedintele executiv al UNPR Neamt, a salutat alegerea fãcutã de Ion Rotaru. „Domnul Rotaru este cunoscut atît de dumneavostrã, presa, cît si de cãtre cetãteni. ÃŽl cunosc bine pentru cã am lucrat împreunã opt ani în administratia pietreanã, în perioada în care dînsul a fost primar. Este importantã pentru noi experienta lui în administratie si politicã, fiind o persoanã care a cîstigat multe alegeri. Este un cîstig pentru echipa noastrã în campania electoralã, dar si în perspectiva alegerilor locale din 2016. Atunci vom intra în bãtãlie singuri si va fi important sã avem un om cu experientã în echipã. ÃŽi multumim si ne bucurãm sã-l avem alãturi de noi“, a declarat Constantin Iacoban. La rîndul sãu, Liviu Bumbu, senator UNPR, a declarat cã alesul local de la Alexandru cel Bun este una dintre figurile politice marcante ale judetului, iar venirea sa reprezintã un cîstig important pentru filiala judeteanã: „Acum este unul dintre cei mai importanti primari pe care îi are UNPR-ul la nivel national. Aveam nevoie de oameni cu initiativã, cu viziune, cu putere de muncã“.
Ion Rotaru a venit în UNPR si cu un conslier local PRM din Alexandru cel Bun care a semnat adeziunea tot în cursul zilei de ieri. Politicianul a precizat cã si alti consilieri locali au vrut sã-l urmeze, însã le-a sugerat cã încã nu este momentul, o discutie pe aceastã temã urmînd sã fie fãcutã în apropierea alegerilor locale din 2016. Rotaru a mentionat cã trecerea sa la UNPR nu va afecta activitatea din consiliul local, avînd sustinerea majoritãtii consilierilor indiferent de apartanenta politicã. ÃŽntrebat dacã se gîndeste la o candidaturã la Primãria Piatra Neamt, Ion Rotaru nu a zis nu, precizînd cã o decizie în acest sens va fi luatã de partid. Cît priveste zvonurile care au circulat în ultima perioadã, cu privire la trecerea lui Ion Rotaru la PSD, alesul de la Alexandru cel Bun a declarat mai în glumã, mai în serios: „La PSD nu as fi fost primit niciodatã. Unul dintre prietenii din acest partid mi-a spus cã nu au nevoie de 4.000 de voturi, cît le-as fi adus eu din Alexandru cel Bun si cã o sã cîstige si fãrã acestea“.

Articol afisat de 1259 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU, S. TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective