Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2014
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 2 Decembrie 2014
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Polei, accidente si ciolane frînte

• luni dimineatã, trotuarele au fost „sticlã“ si zeci de persoane au suferit fracturi ori entorse • la Ortopedie se lucreazã la foc continuu • • poleiul le-a dat serios de furcã si soferilor • douã dintre cele trei accidente grave înregistrate la sfîrsitul sãptãmînii au fost cauzate de carosabilul impracticabil •

Poleiul care a acoperit încã de duminicã dupã amiazã trotuarele din Piatra Neamt a fãcut zeci de victime, o multime de pietreni ajungînd la spital cu mîinile ori picioarele rupte. ÃŽncã de duminicã seara la UPU au ajuns astfel de cazuri, iar luni dimineatã situatia s-a agravat, atît Ambulanta cît si sectia de Ortopedie fiind luate efectiv cu asalt de victimele ghetii. „ÃŽncã de la prima orã a zilei de luni am primit multe solicitãri de la persoane cãzute pe gheatã. Au fost si cazuri usoare, cu traumatisme minore, ori contuzii, dar au fost si numerosi pacienti cu entorse ori fracturi severe“, a spus medicul Dorice Albu, managerul Ambulantei Neamt. Dacã la Salvare a fost aglomeratie, la spital a fost „negru“, dupã cum plastic s-a exprimat chiar seful sectiei de Ortopedie. „Am fost de gardã duminicã si luni si pot spune cã s-a deschis oficial sezonul cãzãturilor pe gheatã. Contrar pãrerii generale, iarna nu avem atît de multe traumatisme, deoarece pe zãpadã nu se alunecã foarte tare, iar oamenii sînt prudenti. ÃŽn schimb, în astfel de zile cu polei este jale. Ploaia ori zãpada apoasã în combinatie cu frigul fac ca toate trotuarele sã fie acoperite cu o peliculã subtire de gheatã ceea ce face aproape imposibil mersul. Din pãcate, autoritãtile au dat cu sare, ori cu alte substante, doar pe carosabil, pe cînd pe trotuare nu, motiv pentru care am fost efectiv asaltati de pacienti. ÃŽncã de duminicã am avut cazuri, dar luni dimineatã era «negru» la noi. Am si operat cîtiva pacienti, iar colegii mei urmau sã intre în salã cu altii. Am avut si vîrstnici, dar si foarte multi tineri, cel mai adesea acestia prezentînd fracturi la mîini, ca urmare a faptului cã în cãdere, s-au sprijint în podul palmei“, a spus medicul Remus Caranfil, seful sectiei de Ortopedie.
Ghinionistii care au cãzut pe gheatã au scãpat rareori doar cu ghips, cei mai multi avînd nevoie de interventii chirurgicale si de protezare.

Masini „sanie“ pe drumul „sticlã“

Poleiul le-a dat serios de furcã si conducãtorilor auto la sfîrsitul acestei sãptãmîni. Dacã unii au fost mai norocosi si s-au ales doar cu autoturismele avariate, altii au fost implicati în accidente soldate cu persoane rãnite si cu pagube materiale. Unul dintre cele mai grave accidente a avut loc în noaptea de duminicã spre luni, în jurul orei 01.06, în comuna Bãltãtesti. Un bicãjean, de 25 de ani, conducea un autoturism pe DN 15C, pe directia Tîrgu Neamt-Piatra Neamt. Pe raza comunei Bãltãtesti, tînãrul nu a adaptat viteza la conditiile unui carosabil acoperit cu polei, si a pierdut controlul asupra directiei, masina iesind de pe drum si intrînd în coliziune cu un copac. În urma impactului, pasagera de pe scaunul din dreapta fatã, o tînãrã de 24 de ani, din Suceava, a fost rãnitã. Un alt accident soldat cu rãnirea a douã persoane, s-a petrecut duminicã, în jurul orei prînzului, pe strada Stefan cel Mare din Tîrgu Neamt. Un bãrbat, de 56 de ani, din Bicaz, conducea un autoturism pe directia Timisesti-Tîrgu Neamt. La un moment dat, acesta a virat stînga, fiind lovit din spate de o autoutilitarã al cãrui conducãtor auto se angajase în depãsire. În urma impactului, bicãjeanul si o tînãrã de 28 de ani, pasagerã pe scaunul din dreapta fatã, au rãmas prinsi între fiarele contorsionate, pentru eliberarea lor intervenind echipajul de descarcerare. Primele cercetãri ale politistilor au indicat faptul cã vina apartine ambilor conducãtori auto, întrucît atît manevra de schimbare a directiei de mers, cît si cea de depãsire erau interzise, în zonã fiind linie continuã. Tot duminicã, în jurul orei 09.15, politistii au fost sesizati cu privire la faptul cã pe strada Capsa din Bicaz a avut loc un accident rutier. La fata locului, oamenii legii au gãsit autoturismul abandondat, conducãtorul auto fugind de la locul faptei. În mai putin de o orã, soferul a fost identificat, constatîndu-se cã se afla sub influenta bãuturilor alcoolice. În urma cercetãrilor s-a stabilit cã bicãjeanul nu a adaptat viteza la conditiile unui carosabil acoperit cu polei si a pierdut controlul asupra directiei de mers, moment în care autoturismul a intrat în coliziune cu un parapet. Cum autoturismul nu era dotat cu anvelope de iarnã, politistii au luat mãsura retinerii certificatului de înmatriculare.

Articol afisat de 1878 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M. VASILACHE, D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective