Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2015
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 8 Ianuarie 2015
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Grupul de Firme TCE 3 Brazi continuã traditia generozitãtii

• la final de an, Grupul de Firme TCE 3 Brazi a donat Spitalului
Judetean patru miliarde de lei vechi • banii vor fi utilizati pentru
amenajarea spatiului în care va functiona tomograful • nici nevoile
unor unitãti de învãtãmînt n-au fost trecute cu vederea • reprezentantii Grupului de Firme TCE 3 Brazi sustin cã toate proiectele începute de Culitã Tãrâtã în diverse domenii vor fi duse la bun sfîrsit •

Spitalul Judetean a primit la finalul anului 2014 din partea Grupului de Firme TCE 3 Brazi o donatie generoasã, de patru miliarde de lei vechi. Pentru spital ajutorul este extrem de binevenit, mai ales cã astepta de multã vreme obtinerea unei finantãri fãrã de care nu putea fi amenajat spatiul pentru noul tomograf. „Am primit patru miliarde de lei vechi de la fiii domnului Tãrâtã. ÃŽn 2013 am primit aproape trei miliarde, iar acum patru, ceea ce nu poate decît sã ne facã extrem de recunoscãtori, mai ales cã Grupul de Firme TCE a fost mereu alãturi de noi. Pe parcursul anilor am primit de la ei zeci de tone de cartofi, carne, legume, alimente si multe altele, toate fãcînd viata bolnavilor mai usoarã. Le multumesc si constat cu mare bucurie cã spitalul are în continuare sustinãtori cu suflet mare“, a precizat medical Ioan Lazãr, managerul SJU Neamt. Banii care au venit total neasteptat pe final de an, au picat „mãnusã“, sefii unitãtii sanitare nestiind cum sã facã rost de o finantare rapidã astfel încît sã poatã amenaja spatiul pentru tomograf. La sfîrsitul anului 2014 spitalul a achizitionat în leasing un computer tomograf performant, douã firme asociate arãtîndu-se dispuse sã dea un astfel de echipament medical foarte scump si au fost de acord sã accepte plata în rate lunare, timp de cinci ani. Conducerea SJU Neamt urmeazã sã semneze luna aceasta contractul de finantare, imediat dupã aceea urmînd sã fie livrat echipamentul. Din pãcate, acest lucru nu este posibil deocamdatã, pentru cã spitalul are nevoie de un spatiu unde sã functioneze. Ca sã fie la îndemîna pacientilor si accesibil în special pentru urgente, s-a decis ca tomograful sã fie amplasat în apropierea UPU, în spatiul actualei Sectii de Chirurgie Plasticã. Aceasta urmeazã sã fie mutatã la etaj, lîngã Oftalmologie. Pentru functionarea tomografului nu este suficient doar spatiul propriu-zis, ci este nevoie de reabilitãri si placãri speciale împotriva radiatiilor, dat fiind faptul cã este un echipament medical supus reglementãrilor referitoare la energia nuclearã. Spitalul nu avea bani pentru astfel de lucrãri de anvergurã si a cerut încã de la jumãtatea anului trecut Consiliului Judetean o finantare, dar pînã acum nu a primit banii necesari. Asa cã donatia de la Grupul de Firme TCE 3 Brazi a picat cum nu se poate mai bine. Managerul Lazãr spune cã lucrãrile vor demara zilele viitoare.

„O donatie e o donatie...“

Cît despre banii primiti anul trecut de la grupul de firme amintit, ei au fost folositi pentru refacerea hidroizolatiei la Sectia Oncologie, pentru izolarea peretilor exteriori de la Pediatrie si pentru alte lucrãri urgente.
Culitã Tãrâtã a fost poate cel mai mare sustinãtor al acestei unitãti
sanitare, anuntînd încã din prima zi de preluare a mandatului de sef al Consiliului Judetean cã vrea sã le facã viata mai bunã bolnavilor. A sustinut proiectele spitalului, a bãtut la usile ministerului pentru bani, a finantat diverse investitii din fondurile CJ, a donat bani si alimente prin intemediul firmelor administrate de copiii sãi. Astfel, dupã mai bine de doi ani de la implicarea acestuia, spitalul a suferit o schimbare majorã, fiind bani pentru medicatia bolnavilor, unele sectii au fost modernizate total, Policlinica a fost reabilitatã complet, iar construirea unui nou bloc operator este în curs de finalizare. Trebuie spus cã în prag de Sãrbãtori n-au fost uitati pacientii internati la Sectia Pediatrie, copiii de aici primind cadouri. Si actiunile umanitare nu s-au oprit oprit în domeniul sãnãtãtii oamenilor, pentru cã de un real ajutor s-au bucurat zeci de familii sãrmane din judet, care la trecerea dintre ani s-au bucurat de pachete alimentare, dar si cîteva unitãti de învãtãmînt care se remarcã prin proiecte deosebite. Sãptãmîna viitoare, o echipã formatã din elevi de la Colegiul National de Informaticã va participa la un concurs international, în Olanda, datoritã ajutorului financiar asigurat de Grupul de Firme TCE, care a cumpãrat biletele de avion. Anul trecut, elevii olimpici nemteni s-au bucurat de importante premii în bani, o rãsplatã a muncii lor neîntrerupte. ÃŽn felul acesta, de la bugetul judetului, si asa secãtuit, n-a mai fost nevoie sã se caute dupã cîtiva bãnuti, care si asa erau greu de gãsit. Reprezentantii Grupului de Firme TCE 3 Brazi au anuntat cã donatiile în diverse domenii nu se opresc aici. Asta în primul rînd pentru cã se continuã traditia si modul de a fi al celui care a fost presedintele Culitã Tãrâtã, renumit pentru generozitatea arãtatã celor care aveau nevoie de sprijin. Din cîte am aflat, fratii Tãrâtã vor ca toate proiectele începute de tatãl lor sã fie duse la bun sfîrsit, oricare ar fi domeniul în care se deruleazã. ÃŽn felul acesta se vrea pãstrarea memoriei celui care a fost rãpus de o boalã nemiloasã cu cîteva zile înainte de a împlini 62 de ani. Despre donatiile fãcute am încercat sã aflãm amãnunte în plus de la unul dintre fiii lui Culitã Tãrâtã, dar rãspunsul a fost simplu si edificator: „O donatie e o donatie...“.

Articol afisat de 1853 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M. VASILACHE, S. TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective