Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2015
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 17 Ianuarie 2015
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Dumitroaia a revenit la   sefia Muzeului Neamt

Dumitroaia a revenit la sefia Muzeului Neamt

• pesedistii si aliatii lor din CJ s-au chinuit mult sã-l schimbe din functie, dar n-au reusit

Gheorghe Dumitroaia a revenit în fruntea Complexului Muzeal Judetean Neamt. Un an a durat tãrãgãneala în privinta sefului Complexului Muzeal si pînã la urmã nu s-a reusit decît functionarea institutiei pe bazã de interimar, pe seama adjunctului Dorin Nicola. ÃŽn ianuarie, fostul presedinte Culitã Tãrâtã propunea mentinerea lui Dumitroaia la sefie, desi ajunsese la vîrsta legalã de pensionare. Argumentul pentru care fostul sef al legislativului avea aceastã atitudine era continuarea proiectelor începute de cãtre cel în cauzã, pentru care contractul de management expirã pe 31 mai 2016. La prima sedintã de CJ, de la sfîrsitul lui ianuarie 2014, situatia s-a schimbat cu 180 de grade, pentru cã majoritarii de atunci - PSD - PDL - PPDD, nu au acceptat continuarea activitãtii de cãtre Dumitroaia ca director, mergîndu-se pe ideea ca acesta sã se pensineze. ÃŽn ciuda contrelor dintre miniritari si majoritari din acea sedintã, Gheorghe Dumitroaia a fost scos pe tusã, dar nu i s-a adus înlocuitor. Timpul a trecut si nu s-a mai întîmplat nimic, cu exceptia concediului medical în care a intrat timp de cîteva luni. Iar luna aceasta, Dumitroaia a revenit în fruntea institutiei. „Eu nu am plecat niciodatã din institutie, ci am avut cîteva luni de concediu medical, timp în care mi-am rezolvat niste probleme de sãnãtate si s-au rezolvat, de la sine, niste probleme administrative. Nu sînt pensionar. Detin acest mandat în baza unui concurs. Este foarte multã treabã si ca activitate culturalã si ca lucruri care tin de bunul mers al activitãtii. Avem în plan destule chestiuni interesante si încercãm sã le realizãm. Din pãcate, de doi ani am pierdut 19 posturi si ne descurcãm tot mai greu, iar de angajat nu avem succes pentru cã nu e motivantã latura salarialã. Sînt 90 de angajati la Complexul Muzeal, care reuneste 16 unitãti muzeale cu 22 de imobile, dintre care 13 sînt monumente istorice. Din pãcate, cele mai multe sînt cu probleme, de la culme si pînã la canalizare, cauzate de timp, si nu putem interveni din lipsã de fonduri. Cãutãm sã supravietuim asa cum putem“, a declarat Gheorghe Dumitroaia.
Prin hotãrîre de CJ din 31 mai 2013, acesta a fost numit în functia de manager, pentru perioada 1 iunie 2013 - 31 mai 2016. Începînd cu 23 ianuarie 2014, el îndeplineste conditiile de vîrstã standard pentru pensionare, dar vrea sã îsi pãstreze serviciul pînã pe 31 mai 2016.

Articol afisat de 1541 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective