Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2015
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 29 Ianuarie 2015
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Pinalti, din arest direct pe masa de operatie

Primarul de Piatra Neamt, Gheorghe Stefan, a pãrãsit arestul Capitalei ieri, 28 ianuarie 2015, la trei luni de la încarcerare. Pinalti a fost flancat de politisti care l-au dus la o clinicã din Bucuresti, unde a suferit o interventie chirurgicalã la coloanã. Surse din cadrul Politiei Capitalei ne-au declarat cã decizia transferului primarului Stefan din arest la un spital a fost luatã de medici. „Medicul arestului a luat decizia ca Gheorghe Stefan sã fie internat într-un spital din Sectorul 1. Persoana aflatã în detentia s-a plîns cã suferã de anumite afectiuni medicale, iar în urma consultului de specialitate, medicul a constatat cã afectiunea de care suferã nu poate fi tratatã în reteaua sanitarã a Administratiei Nationale a Penitenciarelor. Cel mai probabil, persoana în cauzã va fi supusã unei interventii chirurgicale“, au declarat surse din Politia Capitalei. Totodatã primarul Stefan s-a plîns si de afectiunile grave de care suferã, inclusiv leucemie limfaticã. „Desi starea mea de sãnãtate e foarte gravã avînd dovezi de la spitalul Jilava si Rahova, culminînd cu un preinfarct în arestul IGP cînd mi-am pierdut cunostinta timp de o orã, iar de cînd mã aflu în stare de arest mi s-au agravat tulburãrile cardiace, adenomul de prostatã, spondiloza lombarã si leucemia limfaticã cronicã descoperite la analizele fãcute în arest“, a declarat Gheorghe Stefan“, conform Antena 3. Simultan, Pinalti a declarat cã arestarea sa s-ar fi fãcut la comandã politicã si a sustinut cã în dosarul în care a ajuns dupã gratii, Microsoft, ar fi implicate peste 100 de persoane. „Principalele persoane în aceastã afacere sînt Claudiu Floricã si Dinu Pescariu si alte peste 100 de persoane cu rang de prim-ministri, ministri, secretari de stat, functionari publici din ministere, de la SGG, parlamentari, oameni de afaceri, avocati, care dupã opinia mea unii sînt nevinovati, altii vinovati în proportii diferite, cu un grad de implicare mai mare sau mai mic. Sînt cercetat pentru afinitãtile politice pe care le-am avut, deoarece eu l-am vãzut cu ochii mei la programele tv pe premierul Ponta cînd a declarat de douã ori cã sã fie arãtat si Gheorghe Stefan (Pinalti), pentru cã sînt luati doar cei de la PSD. Sã înteleg cã aceasta este o comandã politicã sã satisfacã dorintele prim-ministrului. Eu nu pot sã fac denunturi numai pe vorbe pentru cã am demnitate, iar dacã as face un denunt ar trebui documentat cu acte si înscrisuri, iar caracterul meu nu îmi permite sã fac denunturi mincinoase. Sînt mai presus demnitatea si onoarea decît suferinta. Dacã voi face un denunt va fi împotriva celor care m-au vrut arestat si numai atunci cînd voi fi liber pentru a strînge probe“, ar fi declarat primarul Stefan, conform aceleiasi surse.

Urmeazã noi dezvãluiri

El a mai sustinut cã va veni cu noi dezvãluiri ce vor viza numele celor implicati, dar si sume de bani. „Infractorii cu milioane de euro dovediti, care au fãcut trafic de influentã, dare de mitã, spãlare de bani, evaziune fiscalã au rãmas cu milioanele de euro în conturile personale sau în firmele pe care le administreazã. Am curajul sã merg la detectorul de minciuni pentru a-mi dovedi nevinovãtia. ÃŽn urmãtoarea interventie voi da toate sumele si numele inculpatilor (infractori) care detin sume de bani colosale si care, fiind liberi, construiesc scenarii false. Cotizatia la partid nu este realã. Existã legea finantãrii partidelor politice prin care persoane fizice si juridice pot face donatii. Eu cu Gabriel Sandu asa cum declara si el nu am discutat niciodatã despre contractul Microsoft, dar probabil nemairezistînd fizic si psihic în arest (...) a declarat unele lucruri trunchiate. Nu am discutat niciodatã cu Gabriel Sandu despre nici o suma de bani“, a mai spus primarul. El a mai adãugat cã a fost acuzat fãrã sã existe dovezi cum ar fi înscrisuri sau înregistrãri. „Implicarea mea în acest dosar este cã mã aflam la o masã într-un restaurant la hotelul lui Dorin Cocos unde erau si alte persoane, recunoscîndu-l pe Dinu Pescariu, dar dupã aceea mi s-a spus cã unul dintre cei care erau la masã era Claudiu Floricã. Nu am discutat cu Gabriel Sandu, Cocos si Dumitru Nicolae niciodatã despre contractul Microsoft. Mã consider nevinovat deoarece sînt martori denuntãtori si protejati mincinosi care mã acuzã fãrã nici o dovadã concretã, fãrã sã existe înscrisuri, înregistrãri audio-video sau ambientale. Nimeni din acest dosar nu spune cã am pretins vreo sumã de bani, nici mãcar martorii protejati, denuntãtori“. Reamintim cã primarul Stefan, fostul ministru Gabriel Sandu si afaceristii Dorin Cocos si Dumitru Nicolae au ajuns dupã gratii pe 29 octombrie anul trecut fiind acuzati de fapte de coruptie în dosarul care priveste contractul de închiriere de licente Microsoft încheiat pe 15 aprilie 2004. Procurorii au apreciat cã Gheorghe Stefan s-ar fi ales cu 4 milioane de euro, Cocos cu 9 milioane de euro, iar partea lui Sandu a fost de 4-5 milioane de euro. Dupã încarcerare Sandu si Nicolae au cerut sã vorbeascã cu anchetatorii, au dat declaratii în cauzã fiind „rãsplãtiti“ recent cu înlocuirea detentei cu arestul la domiciliu.

Articol afisat de 2156 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(G. MUNTEANU, D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective