Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2015
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 28 Martie 2015
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Demisie Pinalti, dar   nu-s sanse de alegeri

Demisie Pinalti, dar nu-s sanse de alegeri

• Gheorghe Stefan a demisionat din functia de primar al Pietrei • teoretic, prin varã ar putea avea loc alegeri pentru un noul sef al administratiei • practic, probabil nu se va întîmpla asa, avînd în vedere precedentul de la CJ, altele de prin tarã si faptul cã mai rãmîne putin timp pînã la scrutinul oficial de la anuã' •

Primãria Piatra Neamt functioneazã cu primar interimar si sanse ca Dragos Chitic sã mai renunte la atribuitii pentru cã ar reveni la cîrmã Gheorghe Stefan nu mai existã, acesta din urmã demisionînd din functie dupã circa cinci luni de cînd stã în arest. La vreo cinci luni de cînd judetul a rãmas fãrã presedinte, prin decesul lui Culitã Tãrâtã, a venit vremea ca pietrenii sã fie lãsati de primar, cel pe care l-au reales în iunie 2012 afîndu-se dupã gratii, unde se pare cã are probleme de sãnãtate si s-a vãzut nevoit sã facã orice tine de el pentru ca magistratii sã îi lase sã se trateze acasã. Documentul privind demisia „din motive personale“ a ajuns ieri atît la Prefecturã cît si la Primãria Piatra Neamt, în ambele institutii urmînd a se respecta niste pasi impusi de lege în astfel de situatii.

La Primãrie „se ia act“, la Prefecturã se emite ordin

Primarul interimar Dragos Chitic a declarat cã despre demisia celui care a fost „sef“ la Piatra Neamt timp de 10 ani se va discuta în plenul consiliului local, marti, 31 martie, cînd va avea loc sedinta ordinarã de luna aceasta. „ÃŽn sedinta de pe 31 martie, consiliul va lua act de demisia domnului Gheorghe Stefan din functia de primar al municipiului Piatra Neamt. Hotãrîrea va fi trimisã prefectului, care pe seama ei va emite un ordin privind încetarea mandatului si va informa Guvernul cu privire la vacantarea functiei de primar. Domnul Stefan a demisionat din motive personale“, a declarat primarul Dragos Chitic.
Dupã pasul pe care îl vor face consilierii locali, marti, prefectul Vlad Anghelutã va avea documentele necesare pentru a anuntat Guvernul despre locul liber din administratia pietreanã. „ÃŽn raport cu demisia formulatã, la prima sedintã a CL, respectiv marti, 31.03.2015, se va lua act de demisia domnului Gheorghe Stefan din functia de primar. Secretarul municipiului, domnul Florin Fecic, va transmite la Institutia Prefectului un referat semnat, extras din procesul-verbal al sedintei de CL, precum si actele din care rezultã motivul legal de încetare a mandatului. Apoi voi emite ordin, constatînd încetarea de drept a mandatului primarului. Dupã primirea ordinului emis de prefect, CLPiatra Neamt va desemna, cu votul secret al majoritãtii consilierilor în functie, viceprimarul care va exercita atributiile functiei de primar.
Totodatã, CL poate delega, prin hotãrîre, din rîndul membrilor sãi, un consilier local care sã îndeplineascã atributiile viceprimarului desemnat sã exercite functia de primar“, a declarat prefectul, el fiind cel care va propune la Guvern organizarea de alegeri pentru definitivarea situatiei de la Primãria Piatra Neamt.

Actuala echipã, aleasã în noiembrie 2014

Vlad Anghelutã a fãcut acelasi demers de încã douã ori în ultimele patru luni, dar pînã în prezent, fãrã succes. El a informat superiorii despre posibilitatea de organizare de alegeri la Consiliul Judetean si la Primãria Girov, dar în ciuda asteptãrii cu mare interes din partea unora, nu s-a organizat nici un tur de scrutin. Tocmai de aceea este posibil ca nici la Piatra Neamt sã nu se intre în campanie electoralã, cu atît mai mult cu cît vorbim de cîteva luni de mandat de care s-ar putea bucura un primar nou-ales. Actualul primar interimar Dragos Chitic a fost ales de cãtre toti consilierii locali, indiferent de culoarea politicã a lor si chiar dacã la un moment dat era luatã în discutie sã fie propusã pesedista Aurelia Simionicã. S-a ajuns totusi la o întelegere în CL si cu un primar ce provine din rîndurile democrat-liberalilor, un vice social-democrat si un altul penelist, administratia localã functioneazã normal. Aceastã echipã - în cazul în care nu vor apãrea surprize, va fi recunoscutã la Piatra Neamt printr-o nouã hotãrîre de CL, întrucît ea a fost valabilã în perioada în care primarul, aflat dupã gratii, îsi pãstrase calitatea de ales local. Acum lucrurile s-au schimbat, cãci arestatul a renuntat la functie si echipa trebuie din nou primenitã legal. Avînd în vedere cã existã întelegere între cei trei sefi actuali ai Primãriei, este prematur de vorbit dacã se gîndesc, în eventualitatea organizãrii de alegeri, cã ar putea intra în competitie unii cu altii. „Cred cã e mai mare daraua ca ocaua si nu meritã sã se mai organizeze alegeri. Dacã s-ar întîmpla asa, ar avea loc prin august-septembrie, în conditiile în care din noiembrie încolo e interzis sã se mai organizeze alegeri, pentru cã rãmîn mai putin de sase luni pînã la scrutinul oficial din 2016. Pentru ce sã se mai facã niste cheltuieli, dacã nu e nevoie?“, a afirmat viceprimarul PSD Aurelia Simionicã.

Articol afisat de 1627 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective