Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2015
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 10 Aprilie 2015
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Le-au venit de hac!

Le-au venit de hac!

Consiliul Judetean a gãzduit, ieri, cu ocazia „portilor deschise“, cele mai frumoase sedinte de legislativ, chiar dacã au fost simulate. Acestea au avut loc între elevi, care pentru cîteva zeci de minute au intrat în pielea alesilor judeteni. Pragul institutiei a fost trecut, pe rînd, de cãtre elevi mai mici sau mai mari, de la scolile 2,3, 4, Spiru Haret si au încheiat plutonul cei de la Rares. Responsabil de întreaga actiune a fost vicepresedintele Emilia Arcan, cea care prelua fiecare grup la intrarea în sala de sedinte, le prezenta sistemul de sonorizare ce avea sã fie utilizat de cãtre micii consilieri si de comun acord cu cadrele didactice însotitoare, desemna sefii de sedintã - presedintele si vicepresedintii. Oaspetii au primit legitimatii personificate „Consilier pentru o zi“, cu semnãtura sefului CJ si sigla institutiei. La eveniment au mai venit si cîtiva consilieri judeteni, pe care aveau sã îi cunoascã elevii, iar lucrãrile erau deschise de cãtre presedintele în persoanã, Constantin Iacoban, care dupã introducere preda microfonul înlocuitorilor lui din rîndul elevilor.

Mici, dar hotãrîti!

Dupã prezetarea în linii mari a CJ, sarcinilor celor care lucreazã acolo si cîteva informatii legate de modul în care se desfãsoarã sedintele lunare, copiii au scãpat la microfoane. Au fost momente în care alesii judeteni aveau emotii cînd urma sã dea rãspunsurile cerute, avînd în vedere insistenta elevilor cu întrebãri e genul: de ce nu au mai multe locuri de joacã, de ce nu existã rampe pentru persoanele cu dizabilitãti la intrarea în institutii publice, de ce nu au loc sã se plimbe cu rolele sau placa etc. Un elev de la Spiru Haret l-a întrebat pe presedintele Iacoban cum ar putea ajunge si el presedinte. Lucru care i-a fãcut pe toti alesii judeteni sã se amuze si sã dea rãspunsuri diplomatice. Desi mici, de clasa a II-a, cînd li s-a anuntat finalul sedintei, fiecare dintre copiii clasei coordonate de cãtre învãtãtoarea Claudia Moroni s-a recomandat la microfon si a anuntat cã „este fericit pentru cã e consilier judetean pentru o zi!“. ÃŽn liniste s-au retras din salã, dar nu foarte multumiti de rãspunsurile primite, avînd în vedere cã nimeni nu le-a garantat cã vor avea mai multe parcuri în care sã alerge ori mai multe spatii de joacã si alocatii din care sã înteleagã ceva.

Cei din Dochia au adunat felicitãri pentru iscusintã

Printre oaspetii CJ de ieri s-au numãrat si elevii Scolii Dochia, care au venit însotiti de directoarea Georgeta Asavinei. „ÃŽntîlnirea cu voi mi se pare mai emotionantã decît cu alti copii, care provin din mediul urban, pentru cã si eu din rural am pornit si stiu cã viata voastrã, la tarã, e mai grea decît a celor de la oras, care au toate facilitãtile la îndemînã. Mã bucur cã ati avut initiativa de a ne vizita“, a declarat presedintele Iacoban. Dupã discursul demnitarului, au început sã curgã întrebãrile elevilor. Un copil l-a întrebat pe presedinte care îi sînt atributiile: „Unii cred cã eu dacã sînt presedinte, conduc judetul, asemeni profesorilor, care cred cã directorul conduce scoala! Nu e deloc asa! Am în subordine activitatea din CJ, dar tot ce se întîmplã este cu avizul consilierilor!“, a spus presedintele, spre deliciul colegilor sãi din legislativ. La multe dintre întrebãri s-a vãzut nevoitã sã rãspundã Emilia Arcan, iar rãspunsurile „economice“ au fost oferite de pesedistul Neculai Puscasu.

Raresistii i-au luat tare pe alesi

Asa cum era si firesc, cei mai mari oaspeti s-au dovedit cei mai „puternici“ interlocutori ai zilei de ieri. Raresistii, însotiti de directoarea Luminita Vîrlan, au venit parcã pusi pe sotii. Istetimea lor s-a vãzut cînd s-au trezit în fata microfoanelor si în cîteva momente au creat o atmosferã similarã celei cînd se întrec în luãri de pozitii partidele politice. Ca un bumerang au sunat douã întrebãri, adresate alesilor judeteni: de ce au intrat în politicã si care e cea mai mare realizare a lor, dupã ce au cîstigat mandatele. A vorbit mult Neculai Puscasu, care a profitat de experienta sa îndelungatã ca ales judetean, este la al patrulea mandat si slujeste acelasi partid politic. Presedintele Iacoban a vorbit despre plecarea sa din PSD si intrarea în UNPR. Raresistii au fost unsi pe suflet cînd li s-a spus cã sînt cei care cu sigurantã se vor realiza profesional iar recomandarea sefului CJ a fost ca „politica s-o facã de plãcere si într-o anumitã conjuncturã“.

Articol afisat de 1725 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective