Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2015
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 18 Aprilie 2015
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Toate posturile de inspector scolar sînt scoase la concurs

• Ministerul Educatei a decis ca examenul sã aibã loc în perioada 20 mai - 5 iunie

Ministerul Educatiei si Cercetãrii Stiintifice scoate la concurs toate posturile de inspector de la Inspectoratul Scolar Judetean Neamt. Întrecerea dãscãlimii va avea loc în perioada 20 mai - 6 iunie, iar dosarele de concurs se vor depune la sediul Inspectoratului Scolar, în perioada 27 - 30 aprilie si pe 4 mai, în intervalul orar 8.30 - 16.00. În total este vorba despre 22 de norme didactice, care se vor împãrti, teoretic, între 35 de oameni - atîtea specializãri existã în organigrama institutiei. Unele dintre discipline au alocatã normã întreagã, iar altele cîte o jumãtate, si un singur inspector va avea în grijã mai multe responsabilitãti. Cei care vor lua concursul vor încheia un contract pe perioadã determinatã de patru ani, începînd cu data emiterii deciziei de numire în functie, si poate fi prelungit cu acordul pãrtilor, în urma evaluãrii performantelor manageriale. Prelungirea se realizeazã pe o perioadã de un an, fãrã a depãsi data la care inspectorul scolar îndeplineste vîrsta legalã de pensionare. Numirea si eliberarea inspectorilor scolari se fac prin decizie emisã de cãtre inspectorul scolar general, cu avizul MECS. Concursul presupune evaluarea curriculumului vitae pentru fiecare candidat, pe baza documentelor depuse. Punctajul maxim e de 10 puncte, iar cel minim, pentru promovare, e de 7 puncte. Tot minimum 7 puncte trebuie obtinute la evaluarea inspectiei la clasã. Alte douã probe sînt interviul si proba scrisã. Punctajul total maxim e de 50 de puncte, iar cel minim de promovare este de 35, cu conditia promovãrii fiecãrei probe în parte.
Sef la comisiei de concurs este inspectorul scolar general. Pînã la testarea viitorilor inspectori scolari, MECS va coordona concursul pentru adjunctii Inspectoratului Scolar si directorul Casei Corpului Didactic. Pentru secundariatul ISJ s-au înscris patru candidati: Elena Laiu, Cristina Sasu, Lãcrãmioara Secarã si Ioan Milea. Pentru sefia CCD - post similar celui de inspector general adjunct, se bat trei candidati: Florentia Moise Vasiliu, Lãcrãmioara Secarã si Lãcrãmioara Tinca. Ele vor intra în probele de examen pe data de 15 mai. Generalul Viorel Stan s-a ales cu o delegatie dupã concursul organizat de minister, pentru cã s-a retras din competitie fix în ziua cînd ar fi trebuit sã intre la ascultare, sub pretext de stres doborîtor.

Articol afisat de 1746 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective