Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2015
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 19 Mai 2015
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
UMILINTÃ! IAR   NU LE-A IESIT!

UMILINTÃ! IAR NU LE-A IESIT!

• a doua încercare a PSD de a o impune pe Aurelia Simionicã la Primãria Piatra Neamt a fost iarãsi dureroasã • trei din cei 13 consilieri care au semnat cã o vor primar s-au rãzgîndit si nu i-au mai dat votul • Ionel Arsene acuzã o stare de incompatibilitate în care s-ar afla Dragos Chitic • „Mai credeti în personajul ãsta?“ a fost replica primarului reconfirmat, ieri, pe functie •

Moment istoric, ieri, în politica nemteanã: PSD a fost înfrînt, zdrobit la propriu, a doua oarã, în încercarea de a pune stãpînire pe Primãria Piatra Neamt. A fost un esec al negocierilor politice asumate de cãtre deputatul Ionel Arsene, presedintele formatiunii. ÃŽnfrîngerea s-a petrecut în cadrul sedintei extraordinare convocate de 13 consilieri locali - PSD si aliatii, care prin semnãturã au arãtat cã vor sã îl schimbe pe actualul primar interimar Dragos Chitic cu fostul viceprimar Aurelia Simionicã. Ar mai fi urmat douã înlocuiri: actualii viceprimari Constantin Teodorescu si Vasile Popescu, cu Ana Monda si Cãtãlin Misãilã. Trebuie spus cã independenta Luminita Vîrlan n-a mai ajuns la sedintã, avînd o problemã personalã. Din cei 12 initiatori, trei consilieri au uitat ce-au zis, în ciuda faptului cã în salã se aflau sefii partidelor cu reprezentanti în CL, mai putin liderii PNL. Au asistat de pe margine Ionel Arsene (PSD), Constantin Iacoban (UNPR), Ciprian Seban (PPDD), Mihai Alexandru (PC), Emilia Arcan (presedinta Femeilor Social Democrate), deputatul PSD Vlad Marcoci, angajati din primãrie etc. Conform legislatiei, votul a fost secret, dar încã de la primul scrutin aveau sã cadã „bombe“. Propunerea schimbãrii lui Dragos Chitic a picat, doar 9 consilieri sustinînd prin vot proiectul, iar 13 au fost împotrivã. Si a mers PSD din esec în esec, pentru cã a picat si varianta înlocuiri lui Teodorescu cu Ana Monda, respectiv a lui Vasile Popescu cu Misãilã. Ultimul vot a fost si mai mult în favoarea PNL-aliati, cu 14 sustinãtori, fatã de 8 care tinteau schimbarea. De la un proiect la altul, fetele consilierilor se schimbau, unii începînd sã se relaxeze, pentru cã simteau mirosul victoriei, iar pe altii cuprinzîndu-i deznãdejdea. Nici „trãdãtorii“ care au semnat pentru sedinta cu schimbãri nu se simteau mai confortabil, desi între ei se stiau care sînt cei ce si-au cãlcat cuvîntul dat, si au vrut sã parã surprinsi de situatia apãrutã.

PSD nu se opreste aici

Si mai uimiti de evolutia situatiei pãreau liderii politici, cãrora nu le venea sã creadã ce se întîmplã sub ochii lor. Presedintelui Iacoban sigur nu i-a fost moale la sedinta de ieri, cum nu s-a simtit bine nici Ciprian Serban. Despre Arsene cuvintele sînt de prisos, desi a declarat cã nimic n-a avut si nimic n-a pierdut, dupã ce zilele trecute dãduse ca sigurã victoria lui si a aliatilor la primãrie. „Din pãcate, s-a vãzut cã nu toti cei care îsi asumã ceva se tin de cuvînt! PSD are 6 oameni si a primit 9 voturi. Noi n-am pierdut nimic, pentru cã nu aveam nimic! Vom mai încerca schimbarea primarului atunci cînd vom simti sã avem majoritatea! Din pãcate, au pierdut pietrenii, pentru cã rãmîn pe mîna celor care au condus primãria 10 ani si pentru care PSD a obtinut salvarea ei, în decembrie 2014. (...) Eu cred cã Dragos Chitic are însã niste probleme de incompatibilitate, pentru cã a semnat în calitate de presedinte al CA la Urbtrans si ocupã si functia de primar. Si la fel e si cu Monica Anton. Si pe viitor vom pune interesul nostru în slujba cetãteanului, vom cãuta sã gãsim solutii pentru reconstruirea pietei în Piatra Neamt si vom veni cu si alte proiecte. Am fi vrut sã fim într-o echipã pentru pietreni, dar deocamdatã nu s-a putut. La CJ însã, avem o majoritate solidã si statornicã, alãturi de UNPR“, a spus Arsene.

Primarul a pierdut zile de muncã din cauza „dusmanilor“

ÃŽn replicã la cele declarate de seful PSD, Dragos Chitic a spus cã regretã cã de cîteva zile el si echipa din primãrie n-au mai avut timp de treabã, avînd de pregãtit sedinta si de contracarat atacurile sub centurã. „Dupã încercarea de schimbare a noastrã de pe 30 aprilie, am încercat sã consolidãm o echipã în primãrie si sã ne facem treaba cît mai bine. Sper ca dupã înfrîngerea de azi, PSD se va linisti si îi rog public, dacã vor sã ne ajute, sã o facã, iar dacã nu, sã nu ne mai încurce! Aceste încercãri de schimbare a mea tulburã activitatea institutiei. Azi s-a vãzut cã s-a format o majoritate care asigurã o bunã functionare a primãriei si CL. Eu si colegii viceprimari de-abia asteptãm sã ne apucãm de treabã si sper în întelepciunea consilierilor care au votat pentru schimbarea noastrã sã ne vinã alãturi. Cît despre posibila mea incompatibilitate - mai credeti în ce spune personajul acesta (n.r. - Ionel Arsene)? Sã lãsãm juristii sã se pronunte“, a precizat Dragos Chitic. Alte declaratii au fost fãcute de cãtre viceprimari, Teodorescu anuntînd cã nu mai renuntã la functia din primãrie în favoarea muncii în privat, iar Vasile Popescu punînd accent pe cît ar suferi cetãtenii pe schimbarea unor oameni vremelnici în functie.

Articol afisat de 2372 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective