Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2015
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 20 Mai 2015
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

ALESII DIN CJ, „ARSI“ DE ANI

• au apãrut primele sentinte în baza cãrora majoritarii din CJ trebuie sã plãteascã o amendã de 2.000 de lei • asta pentru cã l-au protejat pe fostul consilier Vasile Pruteanu, ignorînd scoaterea lui din legislativ • pînã la urmã asa s-a întîmplat •

Unii consilieri judeteni au început sã se trezeascã cu sentinte judecãtoresti în baza cãrora au de plãtit o amendã de 2.000 de lei, pentru cã s-au opus suplimentãrii ordinii de zi de la o sedintã cu un proiect în baza cãruia ar fi luat act de starea de incompatibilitatea a fostului liberal Vasile Pruteanu. Alti consilieri asteaptã sã primeascã de acum sentinte similare, si, pînã la momentul actual, unul singur a primit cîstig de cauzã - independentul fost pedelist Florin Andronache, pentru care instanta a admis cererea si a scãpat de amendã. Lucru curios, avînd în vedere cã situatiile sînt similare tuturor consilierilor si similare sînt si documentele depuse de acestia la dosarele din instantã. Dupã o primã fazã din vara trecutã, în care au fost amendati cu cîte 2.000 de lei toti cei care au refuzat propunerea presedintelui Consiliului Judetean de la acea vreme - Culitã Tãrâtã, alesii judeteni au fãcut recurs. Situatia nu i-a fost deloc moale liderului consilierilor PSD de atunci, care a insistat sã nu se tinã cont de pãrerea ANI si sã se „lupte“ pentru protectia lui Vasile Pruteanu. Agentia Nationalã de Integritate sustinea cã acesta nu mai avea dreptul sã detinã mandatul de consilier, fiind în conflict de interese. Amendatii s-au îndreptat asupra lui Dan Vasile Constantin, cãruia i-au reprosat cã trebuie sã le plãteascã amenzile. Doar cã de la vorbã la faptã distanta este foarte mare, iar alesii judeteni au apelat la serviciile unui coleg avocat de profesie, care i-a sprijinit în demersul pentru a scãpa de amendã. Primele sentinte nu sînt încurajatoare, dar mai existã o cale de atac, unde un complet de trei magistrati va analiza "fir cu fir" durerea consilierilor si este posibili ca lucrurile sã se schimbe. ÃŽn caz contrar, bugetul statului va aduna niste bani de la alesii judetului, cei taxati de magistrati urmînd sã presteze în folosul legislativului, timp de aproape trei luni, moca, pentru cã indemnizatia se va duce pe amendã.
Conform stenogramelor din sedinta de CJ de anul trecut în care s-a ignorat decizia ANI si majoritarii au fãcut front comun în jurul ex-consilierului Vasile Pruteanu, 24 de alesi au votat în favoarea penelistului, din totalul de 34 de consilieri, plus presedintele.

Pruteanu, scos din CJ pe 12 decembrie 2014

Vasile Pruteanu a pierdut mandatul în decembrie anul trecut, pe motiv de conflict de interese. Scoaterea lui din rîndul alesilor n-a fost treabã usoarã si s-a petrecut abia dupã ce consilierii s-au „fript“ cu amenda de 2.000 de lei, primitã dupã ce în august au cãutat sã îl protejeze. La plecarea din sedinta de CJ de la jumãtatea lui decembrie, Vasile Pruteanu a declarat cã se va adresa instantei împotriva presedintelui interimar Constantin Iacoban si a secretarului general al judetului, Daniela Soroceanu. Discursul lui Vasile Pruteanu nu i-a sensibilizat pe colegii sãi. Proiectul a fost adoptat cu 21 de voturi pentru, sapte împotrivã si trei abtineri, dupã care fostul sef al CJ a pãrãsit sala de consiliu. ÃŽnainte de a iesi din sedintã, Vasile Pruteanu a spus: „Disearã, cînd veti pune capul pe pernã, sã stiti cã veti avea insomnii, pentru cã ati fãcut o mare gresealã“. Principalul vizat de avertisment era presedintele Iacoban. ÃŽntre timp locul i-a fost ocupat. Dar pînã la a i se aduce înlocuitor, cei care au fãcut front comun pentru a-l apãra pe Vasile Pruteanu sînt buni de platã. El a încasat indemnizatia din august si pînã în decembrie - luna din care ar fi putut pãrãsi CJ si pînã cînd a iesit efectiv din legislativ. Acum se mai asteaptã restul de sentinte ce se vor emite pentru consilieri si dacã vor fi buni de platã, au dreptul sã conteste, ca sã îsi salveze cei 2.000 de lei din buzunarul propriu. Alte belele, dar mult mai mari, vor decurge de la asocierile pe care le-a fãcut Consiliul Judetean cu asociatii si cluburi sportive, încãlcînd prevederile legale. Abia atunci ar putea sã îi usture rãu de tot la buzunare.

Articol afisat de 1616 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective