Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2015
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 8 Iulie 2015
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Bacalaureat,   iatã rezultatele

Bacalaureat, iatã rezultatele

• promovabilitatea în Neamt este de 70,38%, înainte de contestatii, iar pe tarã este 66,41% • cea mai mare promovabilitate în judet este la Rares - 99,45%, existînd un singur respins • la polul opus este Liceul Tehnologic Pipirig, cu promovabilitate de 18,52% • cel din Horia a iesit din „normalitate“, avînd 3 promovati din 9 •

70,38% dintre candidatii nemteni la examenul de Bacalaureat au reusit sã promoveze în aceastã sesiune, asigurîndu-i judetului nostru un rezultat cu circa patru procente peste media pe tarã. Spre deosebire de multe judete, la noi nu s-a înregistrat însã nici o medie de 10 la examenul de maturitate sesiunea iunie-iulie 2015. Cel mai bun rezultat a fost obtinut de cãtre absolventii de la Colegiul National Petru Rares, care au luat examenul în procent de 99,45%, existînd un singur respins dintre cei intrati în focurile testãrii. La polul opus se situeazã Liceul Tehnologic Ion Creangã Pipirig, unde promovabilitatea a fost de 18,52%. La Liceul Tehnologic Oglinzi, din comuna Rãucesti, un singur candidat s-a înscris la examen si l-a ratat. Pe locul doi pe judet dupã promovabilitate se situeazã Colegiul National Calistrat Hogas, cu 99%, urmat de Colegiul National Stefan cel Mare din Tîrgu Neamt, cu 98,26%. Colegiul National Roman Vodã este pe locul patru în ierarhia judeteanã, cu 96,44% procent de promovabilitate. Alte trei unitãti în care promovabilitatea depãseste 90% sînt Liceul Teologic Ortodox Cuvioasa Parascheva Agapia - 94,44%, Liceul Comercial Spiru Haret, cu 92,98% si Colegiul National Gheorghe Asachi, cu 91,94%.
59,03% este promovabilitatea la Liceul Mihail Sadoveanu Borca, unitate în care a fost un foarte mare scandal în perioada BAC-ului, patru candidati fiind prinsi în flagrant avînd asupra lor cãsti si telefoane, cu care voiau sã fraudeze examenul. Surpriza plãcutã a acestei sesiuni vine din partea Liceului Tehnologic „Ion Ionescu de la Brad“ din comuna Horia, unde promovabilitatea a fost de 33,33%, o situatie de exceptie în comparatie cu ultimii ani, cînd nu trecea nici un candidat în rîndul admisilor. S-au înscris 12 în examen, au venit 9, din care 6 au picat si 3 au luat cu medii între 6 si 6,99. Conform statisticii judetene, la prima sesiune a BAC-ului s-au înscris 4.278 de candidati. Dintre acestia, 215 nu s-au mai prezentat, iar zece au fost eliminati din examen, pentru tentativã de fraudã. 3.011 liceeni au avut ieri o zi fericitã, pentru cã au fost declarati reusiti, dar unii dintre ei, nemultumiti de notele primite, au avut posibilitatea, asearã, sã depunã contestatii ale cãror rezultate vor fi fãcute publice, vineri, 10 iulie. Dintre reusiti, 604 au trecut de examen cu medii între 6 si 6,99; 833 de cadidati au reusit cu medii între 7 si 7,99; 954 de candidati au luat BAC-ul cu medii între 8 si 8,99. Cele mai mari medii, între 9 si 9,99, au fos atinse de 620 de tineri. De data aceasta, judetul Neamt nu are nici o medie de 10 la BAC. ÃŽn fruntea primilor zece admisi se aflã olimpicul Titus Dascãlu, de la Colegiul National Petru Rares, care a luat BAC-ul cu 9,96, avînd douã medii de 10, la românã si fizicã si 9,9 la matematicã. Pe locul doi se situeazã doi absolventi din zona Romanului - Adina Georgiana Arsene de la Roman Vodã, si Sorin Giurgicã, de la Liceul Teoretic Vasile Alecsandri Sãbãoani. E de apreciat cã liceul sãbãonean are doi absolventi în topul celor zece din vîrful clasamentului, pe locul nouã fiind olimpica Alina Tãrnã. Din primii zece, cinci sînt absolventi de la Roman Vodã, doi de la Sãbãoani si cîte unul de la Rares, Hogas si Asachi. ÃŽn tarã, promovabilitatea la prima sesiune a Bacalaureatului 2015 este de 66,41% înainte de solutionarea contestatiilor, cu peste sapte procente mai mare decît anul trecut (59,25%), cel mai ridicat nivel de promovare fiind în judetele Cluj (82,18%) si Brasov (78,74%), iar cel mai scãzut în Giurgiu (36,06%). Potrivit rezultatelor centralizate de Ministerul Educatiei si Cercetãrii Stiintifice, în sesiunea iunie-iulie 2015 a examenului de Bacalaureat au promovat 106.064 (66,41%) de absolventi de clasa a XII-a. Comparativ cu aceeasi sesiune a anului trecut, în acest an sînt cu 14.293 de elevi în plus care au reusit sã promoveze examenul.

BAC-ul la Liceul Carol

Sesiunea de varã a bacalaureatului lui 2015 s-a încheiat si la Bicaz, în dimineata zilei de marti, 7 iulie, o datã cu afisarea rezultatelor. Din totalul de 162 liceeni aflati în liste, din care 125, promotia curentã si 37 din generatiile trecute, au trecut examenul 103, cifra convertitã în procente însemnînd 63% promovabilitate. Cît priveste pe cei 59 absolventi ce nu s-au putut bucura de „împlinirea“ celor patru ani de studiu liceal, 3 dintre ei au refuzat examenul prin neprezentare, 3 prin eliminare, iar 53 n-au reusit sã obtinã note de trecere, la una sau mai multe probe. Pe fondul general al rezultatelor din acest an, o parte dintre liceenii bicãjeni au reusit performanta de a-si trece totusi în diploma de absolvire note foarte mari. Primii clasati au fost elevii Georgiana Voaides (9,81), sefa de promotie a generatiei 2015, Ana Maria Olaru (9,65) si George Adrian Amariei (9,51). Impresia generalã a candidatilor este cã, în acest an, comisia a notat cu obiectivitate atît prestatia de la oral, cît si lucrãrile de la probele scrise. Ca urmare a acestor rezultate, secretariatul comisiei de examinare si-a exprimat ieri convingerea cã o sã înregistreze contestatii, însã nu mai multe comparativ cu anii trecuti. Dacã elevii considerã cã membrii comisiei au fost obiectivi, profesorii apreciazã rezultatele ca fiind cele normale nivelului de pregãtire, promotia 2015 dînd dovadã în general de seriozitate fatã de actul educational si, pînã la urmã, fatã de pregãtirea lor pentru viatã.
END

Articol afisat de 2532 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ, I. ASAVEI)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective