Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2015
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 3 August 2015
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
8 penelisti, „bãtaie“ pe datoriile Pietrei

8 penelisti, „bãtaie“ pe datoriile Pietrei

• liderii PNL Neamt i-au scos în lume pe cei opt doritori de a deveni primari de Piatra Neamt • pînã acum s-au primit înscrieri, de-acum urmeazã trierile • cel mai bun dintre cei opt va candida pentru sefia administratiei publice locale pietrene • la Roman, Leoreanu e anuntat ca fiind candidatul ce nu mai trebuie „cernut“ •

Sefii PNL Neamt au iesit în spatiul public cu o pleiadã de candidati, unii mai cunoscuti ca altii, unii mai puternici decît altii, dar toti cu aceeasi dorintã, de a deveni primar al municipiului Piatra Neamt în mandatul 2016 - 2020. Mergînd în pas cu calendarul care vizeazã pregãtirea alegerilor de la anul, liderii PNL au anuntat cã, oficial, s-a încheiat perioada de înscrieri. De-acum, va mai fi primit vreunul doar dacã se va dovedi cã e om puternic si cã meritã o derogare. Cum sînt deja opt, probabil cei mai vizibili penelisti s-au cam încadrat în graficul impus. De acum urmeazã etapa selectiei, dictatã de un sondaj care se vrea a fi cel mai performant de pînã acum lansat pe piata publicã, fiind asemeni celui care l-a identificat pe Kalus Iohannis ca fiind presedintele potrivit. La momentul actual, îsi doresc sefia Primãriei pietrene, în ordine alfabeticã, urmãtorii penelisti: Monica Anton, Dragos Chitic, Andrei Ignat, Bogdan Mihãilã, Mihai Obreja, Paul Pintilie, Paul Rîtan si Constantin Teodorescu. La o analizã la rece, se poate vedea cît de încurcate sînt cãile politicii, mãcar pentru trei dintre candidati, care acum cîteva luni îsi fãgãduiau sustinere si prietenie îndelungatã: primarul Chitic, vicele Teodorescu si consilierul local Monica Anton, care oricînd de colegi ar fi, tot se aflã într-o competitie. Dar, dupã cum a anuntat copresedintele Alexandru Drãgan, invocînd prevederile din regulamentul intern al partidului, candidatii vor functiona pe principiul muschetarilor „Toti pentru unul si unul pentru toti!“, pentru cã nu se vor ataca între ei, chiar dacã în perioada urmãtoare va începe lupta directã, dar totul va fi la nivel de proiecte si programe. ÃŽn caz contrar, sustine copresedintele Drãgan, îi paste excluderea din partid.

Piatra Neamt, oras frumos, dar îndatorat

Cei doi sefi ai PNL, care au prezentat pleiada de candidati, au vorbit despre sãrãcia în care se zbate Moldova, despre indiferenta pesedistã fatã de aceastã zonã a tãrii si au ajuns la Piatra Neamt, „oras frumos, dar dezvoltat cu bani împrumutati“. Alexandru Drãgan, primar la Tasca de un sfert de secol, a precizat cã el în fiecare an si-a constituit un fond de rezervã, din care a asigurat la momentul oportun cofinantarea pe proiecte europene. Ceea ce la Piatra Neamt nu prea s-a întîmplat, proiectele realizate aici fiind cu bani împrumutati, care trebuie returnati pînã la ultimul leu cu dobînda aferentã, nefiind folosite fonduri nerambursabile. „Avem opt candidati pentru Primãria Piatra Neamt, un oras foare frumos, despre care se folosesc cuvinte de laudã, dar cãruia îi trebuie un om care sã îl conducã. Orasul s-a dezvoltat frumos, dar nu pe fonduri europene, nerambursabile, ci pe împrumuturi. Asta e o mare problemã pentru viitorul primar, care va trebui întîi sã dea datoriile si apoi sã vadã ce-o mai face“, a spus Alexandru Drãgan.
De la începutul lui septembrie, în PNL va începe o competitie internã a candidatilor, pentru departajarea celui mai bun. Bãtãlia se va da pe idei, programe concrete, fiind excluse disputele directe. La final, cîstigãtorul va lua totul, adicã va prelua ideile bune ale învinsilor si cu întreg programul pus la punct va cãuta sã îi învingã pe candidatii celorlalte partide. „Indiferent cine va fi candidatul PNL, echipa va rãmîne unitã si împreunã vom cîstiga Primãria Piatra Neamt. Noi am dat startul campaniei electorale si vom cîstiga la Piatra, Roman, Tîrgu Neamt si multe dintre primãriile rurale“, a spus Mugur Cozmanciuc, care si-a anuntat intentia de a intra în lupta pentru alegerile parlamentare ca si candidat de Neamt.
Laurentiu Leoreanu rãmîne deocamdatã candidatul liberal fãrã contracandidat intern la Primãria Roman.

Articol afisat de 2003 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective