Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2015
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 5 August 2015
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
BÃTAIE PE CISMEA , civilizatie „marca“ Apa Serv

BÃTAIE PE CISMEA , civilizatie „marca“ Apa Serv

• sute de locuitori din cartierele Dodeni si Mãrceni, din Bicaz, trãiesc de zece zile fãrã apã • „Trãim mai rãu ca în Evul Mediu. Riscãm sã ne îmbolnãvim atît noi, cît si copiii nostri“, spun cei pedepsiti de Apa Serv • zona riscã sã devinã un focar de infectie • mai grav este cã existã persoane care suferã, desi nu au datorii • este cazul unei asociatii din cartierul Dodeni, unde nu existã datorii, dar nici apã la robinete •

Astãzi se împlinesc fix zece zile de cînd sute de locuitori din cartierele Dodeni si Mãrceni, din orasul Bicaz, nu au apã. Decizia de întrerupere a furnizãrii cu apã potabilã apartine companiei judetene Apa Serv SA, argumentul suprem fiind cuantumul mare al datoriilor pe care asociatiile de proprietari le au de achitat.
Situatia i-a adus la disperare pe cei care au rãmas fãrã apã la robinete, mai ales cã decizia de debransare a fost luatã în miezul verii, cînd temperaturile trec constant de 30 de grade. „Am dori sã vinã cei de la judet si sã vadã în ce conditii trãim, însã nimeni nu este interesat de asta. ÃŽn afarã de primarul Sãlãgean, nimeni nu s-a arãtat interesat de soarta noastrã. Nu este posibil pe vremea asta canicularã sã vii cu astfel de decizii. Zona s-a transformat într-un adevãrat focar de infectie. Pentru oamenii în vîrstã, dar si pentru copiii este cumplit. Cînd au luat apa, au pus o cismea în bãtaie de joc. E de rîsul lumii si în batjocura noastrã. Cineva ar trebui sã se implice si sã facã ceva. Este politica celor de la Apa Serv pe care o practicã în fiecare varã. Fac si ei niste bani, sã le creascã salariile. Bransarea costã douã milioane de lei vechi, plus ce mai adunã din datorii. Se mai adunã în pusculita lor niste bani, dar la noi cine se gîndeste, si spun de cei care sîntem cu datoriile la zi. Murim cu zile, ne îmbolnãvim, iar ei ne spun cã avem apã la cismea. Asearã (n.n.luni) s-au bãtut de la apã. Unul dintre locatarii din blocul în fata cãruia se aflã cismeaua nu i-a mai lãsat pe ceilalti sã ia apã. A fost nevoie de interventia Politiei Locale pentru a aplana scandalul“, ne-a declarat un locuitor din cartierul Dodeni.
Scandalul a fost confirmat de subinspectorul Elena Bulgãrea, purtãtorul de cuvînt al Politiei Neamt. Ofiterul a precizat cã existã înregistratã o plîngere cu privire la incidentul izbucnit luni searã în cartierul Dodeni.

N-ai datorii, tot n-ai apã

Mai trist este cã existã si asociatii care nu au datorii la Apa Serv, însã compania le-a sistat furnizarea apei. Este cazul Asociatiei Blocului 77, scara D din cartierul Dodeni. Monica Savin, presedintele asociatiei, a afirmat cã Apa Serv a tãiat apa în conditiile în care plata facturilor este la zi. Ce-i drept, la mijloc este vorba de o situatie mai specialã, în sensul cã, din cele 16 apartamente, douã înregistreazã datorii mai vechi. Dar în cazul acestora, a afirmat Savin, existã o esalonare a datoriilor cu Apa Serv, plãtile fiind la zi. „ÃŽn asociatia noastrã s-au plãtit bani multi pentru a face bransament separat. S-a fãcut coloanã de sus pînã jos. Proiectul a fost fãcut de Apa Serv, l-am plãtit, iar acum, cînd au luat apa, constatãm cã nu mai este valabil proiectul ãla. Sînt patru tronsoane, iar eu vin si plãtesc factura separat. Chitantele dovedesc ceea ce spun, cã avem datorii zero. Avem ce-i drept doi rãu-platnici, însã am obtinut esalonare pentru plata datoriilor lor de la Apa Serv. Si cu esalonarea sîntem la zi. Avem de dat 685 de lei lunar pentru aceastã esalonare. Le-am respectat conditiile, însã degeaba, pentru cã ne-au luat apa. Garantez cã în la alte asoctaii sînt datorii foarte mari si nu le-au luat apa. Avem impresia cã noi sîntem folositi pentru a-i obliga pe cei cu datorii sã si le achite. Nu-i intereseazã nimic. Ne iau apa si ne lasã sã ne batem cap în cap. Este absurd ce se întîmplã, pentru cã atîta timp cît sînt demersuri pentru a recupera acesti bani si existã si o esalonare a datoriei nu era normal sã ne lase fãrã apã în plinã varã“, a declarat Monica Savin.

Deviza Apa Serv: sã încaseze facturile

Reprezentantii Companiei Judetene Apa Serv sustin cã trebuie sã
ia mãsuri asupra oricãrui rãu-platnic care înregistreazã consum fãrã
sã-l achite. Si din nou se revine la vechea poveste cã, în lipsa
conditiilor tehnice care sã permitã debransarea pe locuintã, se trece
la debransarea la condominiu, oprirea apei fãcîndu-se de la nivelul la care se situeazã apometrul pe care îl recunoaste Apa Serv. Asa cã victime cad si bun-platnicii, si datornicii, dacã se nimeresc sã fie
vecini. Conducerea companiei vorbeste în calitate de funizor de
apã, însiruind asociatiile la care s-a dispus sistarea, fãrã a-i pãsa de
fiecare cetãtean care pe caniculã stã la bloc fãrã a avea posibilitatea sã foloseascã toaleta în conditii decente. Partea bunã în toatã aceastã situatie care duce lumea spre culmea rãbdãrii este cã au fost montate pompe la Asociatia 77 Dodeni si la nr. 4 Mãrceni. Asta înseamnã cã oamenii au acces la o sursã de apã, chiar dacã se întorc în timp cu un secol. Culmea e cã Apa Serv acceptã sã asigure acest serviciu gratuit, sustinînd cã îsi asumã consumul si cã nu îl va factura cuiva.

Articol afisat de 1570 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU, S. TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective