Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2015
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 19 Septembrie 2015
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Dãscãlii vor lefuri mai mari si anuntã o grevã

• liderii de sindicat au dat rãgaz guvernantilor sã analizeze bugetele si sã vinã cu idei în cazul viitoarei majorãri salariale • „Nu ne satisface decît un procent de 25% crestere salarialã în acest an, cît s-a fãcut în sãnãtate“, a declarat Gabriela Grigore, secretar general al SLI Neamt •

Liderii de sindicat din educatie si guvernantii se pãzesc precum soarele si pisica, primii amenintînd cu grevã în acest domeniu dacã cei din urmã nu vor fi destul de amabili cu ei, în sensul de a opera în educatie majorãri salariale cît sã multumeascã toatã dãscãlimea. Se va astepta sã treacã timpul pînã pe 10 octombrie, cînd cele douã pãrti vor purta noi discutii pe seama banilor de salarii. Liderii de sindicat cer o mãrire pe acest an în procent de 25%, din care 10% s-a asigurat deja, în douã transe, de la 1 martie si 1 septembrie. Discutiile la care n-au ajuns la vreo concluzie satisfãcãtoare s-au purtat joi, 17 septembrie, pînã spre searã, urmînd a fi reluate peste circa trei sãptãmîni, termen dupã care este posibil sã se treacã la proteste de anvergurã, ajungîndu-se pînã la greva generalã. Reprezentantii Executivului au promis cã pînã pe 10 octombrie vor sti exact care este majorarea pe care o vor aplica salariilor din educatie si de la ce datã, în functie de datele fiscal-bugetare. „Am solicitat reprezentantilor din sectorul educational sã ne pãsuiascã pînã pe 10 octombrie, pentru a avea toate datele din punct de vedere fiscal-bugetar ale încheierii exercitiului pe nouã luni de zile. Dupã ce vom avea tabloul datelor bugetare, vom putea vorbi de majorãri clare ale salariilor“, a precizat ministrul Muncii, Rovana Plumb, la finalul întîlnirii de joi. Conducerea Federatiei Sindicatelor Libere din ÃŽnvãtãmînt în care sînt înscrisi peste 7.000 de angajati ai scolilor nemtene - circa 90% din personalul unitãtilor de învãtãmînt, cere o crestere de 15%. „Speranta noastrã este cã se va gãsi solutia, astfel încît sã se poatã acorda aceastã majorare de 15% începînd din 1 noiembrie. Dacã nu se va întîmpla acest lucru, ne vom întîlni din nou aici si vom decide. Cred cã domnii ministri au înteles foarte bine mesajul nostru si am convingerea cã se va gãsi o solutie, astfel încît sã nu fie nevoie sã iesim în stradã. Nu ne putem multumi cu 10%, cît ni s-a promis sã primim de la 1 decembrie si cît se poate suporta de la buget la momentul actual, cînd nu se cunosc toate datele fiscale la nouã luni. Pe noi nu ne satisface decît un procent de 25% crestere salarialã în acest an, cît s-a fãcut în sãnãtate“, a declarat Gabriela Grigore, secretar general al Sindicatului Liber din ÃŽnvãtãmînt Neamt. Ministrul de Finante, Eugen Teodorovici, a adãugat cã, în ceea ce priveste Legea Salarizãrii unice a bugetarilor, Guvernul sperã sã aibã o formã finalã sãptãmîna viitoare, pentru a sti exact care este impactul aplicãrii ei pe întreg sectorul bugetar.
Discutiile de joi au avut loc dupã ce negocierile dintre premierul Victor Ponta si liderii sindicatelor din Educatie nu au ajuns la nici un rezultat, Guvernul propunînd o majorare salarialã de 10%, de la 1 decembrie, cu plata la 1 ianuarie 2016, în timp ce sindicatele au spus cã doresc o crestere de 15%, din noiembrie, sau una de 20%, din decembrie.
Sindicalistii nu acceptã majorarea de 10% din decembrie care sã se încaseze în ianuarie 2016 pentru cã, de fapt, aceste 10 procente sînt banii stipulati în acordul lor cu Guvernul, de anul trecut, pentru anul viitor.

Articol afisat de 1365 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective