Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2015
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 19 Septembrie 2015
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
„Dacã nu ne unim rapid eforturile pentru a construi   un viitor pentru copiii nostri acasã, Piatra moare“

„Dacã nu ne unim rapid eforturile pentru a construi un viitor pentru copiii nostri acasã, Piatra moare“

• interviu realizat cu Andrei Ignat, vicepresedinte PNL Neamt

Reporter: Recent ati demarat o campanie ce are drept scop dialogul cu pietrenii în vederea identificãrii problemelor cu care se confruntã si a solutiilor pentru acestea. Cum a fost receptionat demersul dumneavoastrã?
Andrei Ignat: Oamenii apreciazã faptul cã, în sfîrsit, cineva îi implicã în construirea viitorului orasului. Prea mult timp au fost ignorati de administratia localã. Nu numai cã nu i-a întrebat nimeni ce-i doare si ce vor cu adevãrat, dar nici mãcar nu au fost bãgati în seamã. Eu vreau sã schimb aceastã stare de fapt tristã, pentru cã stiu foarte bine cã orasul înseamnã oamenii normali care trãiesc aici, si nu politicienii locali sau povestile din capul acestora, sau cu care acestia încearcã sã-i pãcãleascã pe oameni. Pe urmã, eu sînt un om care trãieste si munceste aici zi de zi. De aceea, stiu bine cã marea durere a pietrenilor este lipsa de viitor pe care o au copiii nostri acasã si consider cã e de datoria mea sã întreb oamenii ce vor de la viitorul primar.
Rep: Ideea de fortã a programului dumneavoastrã este crearea de oportunitãti în Piatra Neamt pentru ca sã nu mai plece copiii nostri în strãinãtate, ba chiar sã se întoarcã dintre cei plecati. Acum, se pare cã vom fi obligati sã primim mai multi imigranti afgani decît putem. Cum comentati aceastã situatie?
A.I.: Si pe mine mã doare faptul cã bãiatul meu cel mare este nevoit sã-si facã un rost în Olanda, muncind în domeniul IT, în loc sã stea aici, lîngã mine si mama lui. Am, de aceea, si un obiectiv personal în a gãsi urgent solutii la aceastã problemã. Cea mai bunã este dezvoltarea parcurilor industriale, în special pentru industria tehnologiilor de vîrf, dupã modelul aplicat deja la Cluj sau Timisoara. Indiferent însã de necazul lui Ignat, care vrea sã-si aducã acasã feciorul plecat la muncã, trebuie sã fim realisti: dacã nu ne unim rapid eforturile pentru a construi un viitor pentru copiii nostri acasã, Piatra moare. Cît despre primirea de refugiati, eu zic sã nu punem cãruta înaintea boilor. Hai sã ne rezolvãm problemele noastre si dupã aia vorbim si de refugiati...

„Oamenii stiu foarte bine cine are mîinile murdãrite cu banii jãpcuiti de Apaserv“

Rep.: Ati adus în discutie pretul mare al apei în Piatra Neamt. Dar despre calitatea serviciilor Apa Serv ce pãrere aveti? Recent, o parte din strãzile municipiului au devenit pîrîiase, iar interventia s-a fãcut la un week-end distantã.
A.I.: Apaserv este una din cele mai mari sarlatanii prin care factorul politic a bãgat adînc mîna în buzunarele pietrenilor. Acum vãd cã unii încearcã sã se spele pe mîini, dar oamenii stiu foarte bine cine are mîinile murdãrite cu banii jãpcuiti de Apaserv. Aceastã bãtaie de joc la adresa noastrã, a tuturor pietrenilor, trebuie sã înceteze. Atrag atentia Apa Serv cã epoca furatului pietrenilor si a batjocoririi lor se va sfîrsi în ziua în care voi obtine încrederea oamenilor, ca primar.
Rep.: Votul pentru Primãria Piatra Neamt se va desfãsura într-un singur tur de scrutin. Vã avantajeazã acest lucru?
A.I.: Pe mine nu mã poate avantaja decît un singur lucru: încrederea oamenilor. Restul sînt socoteli politicianiste, complet strãine realitãtilor din viata de zi cu zi. Politicienii trebuie sã priceapã cã vremea „dumnezeilor locali“ a trecut, cã oamenii nu se mai lasã pãcãliti de vorbe goale, care ascund nepotismul, furtul banului public sau combinatiile transpartinice. ÃŽntr-un tur sau în douã, va cîstiga cel care este deschis si cinstit cu oamenii si smerit în fata lor.
Rep.: Politicienii promit investitii pentru rezolvarea problemelor din educatie. Problemele sînt vechi, promisiunile la fel, cînd credeti cã vor apãrea si solutii?
A.I.: Atunci cînd politicienii vor întelege si vor pretui cu adevãrat realitatea cã un viitor mai bun se construieste nu prin alocarea de bani de la buget pentru spoiala de clãdiri de scoli, ca sã aibã ce mînca clientela politicã, ci prin a le pune la dispozitie copiilor nostri cea mai de folos unealtã: o educatie de calitate.

Articol afisat de 1620 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(MN)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective