Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2015
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 17 Octombrie 2015
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Încã un dosar cu Ceahlãul, la DNA

• politistii nemteni au trimis procurorilor anticoruptie un dosar penal privind posibile fapte de coruptie comise la FC Ceahlãul • informatia a fost confirmatã de comisarul sef Paul Tablan, inspectorul sef al IJP Neamt • lucrarea politistilor va fi conexatã la dosarul pe care DNA îl are deja în lucru la clubul de fotbal •

În urmã cu aproximativ o jumãtate de an, o echipã din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitãtii Economice a descins la sediul clubui de fotbal FC Ceahlãul de unde a ridicat mai multe documente necesare instrumentãrii unui dosar penal privind presupuse fapte penale sãvîrsite de angajatii clubului. Pe surse s-a spus cã au fost vizate, printre altele, contractele unor jucãtori, dar si modul în care au fost cheltuite sume importante primite de la bugetul judetean, dar si cel al Primãriei Piatra Neamt. Au fost vizate inclusiv deconturile fãcute de cãtre FC Ceahlãul, existînd informatii cã reprezentantii clubului au luat bani si de la primãrie, dar si de la Consiliul Judetean, facturînd aceleasi servicii. De altfel, reprezentantii CJ Neamt au depus o plîngere penalã la Politia Neamt solicitînd sã fie efectuate verificãri pentru a fi elucidat modul în care au fost cheltuiti de cãtre FC Ceahlãul bani primiti de la buget. De asemenea, Consiliul Judetean a denuntat contractul pe baza cãruia Ceahlãul a primit, în perioada 2008-2012, de la bugetul judetean peste 50 de miliarde de lei vechi. De altfel, Curtea de Conturi s-a pronuntat cã acel contract este nelegal, si cã FC Ceahlãul trebuie sã returneze banii cãtre CJ.
Toate aceste chestiuni, dar si altele, au fost investigate de cãtre politistii nemteni, acestia ajungînd la concluzia cã existã suficiente elemente care indicã faptul cã la mijloc este vorba de fapte de coruptie. Cum competenta în a cerceta aceste fapte este a DNA-ului, dosarul a fost declinat procurorilor anticoruptie. „Da, dosarul a fost înaintat la DNA Bacãu, însã mai multe informatii nu pot sã vã ofer“, a precizat comisarul sef Paul Tablan, seful Politiei Neamt.

Descindere la FC Ceahlãul si la Primãria Piatra Neamt

Cu sigurantã, dosarul instrumentat de cãtre anchetatorii nemteni va fi conexat la cel pe care DNA îl are deja în lucru. Este vorba de lucrarea penalã în care, la începutul lunii februarie 2014, procurorii Serviciului Teritorial Bacãu au efectuat cinci perchezitii la locatii din Piatra Neamt si Bacãu, fiind vizat atît sediul clubului de fotbal, dar si Primãria Piatra Neamt. Conform comunicatului DNA, actiunile anchetatorilor au avut legãturã cu o cauzã penalã care ce vizeazã „suspiciuni privind sãvîrsirea unor infractiuni de coruptie si asimilate celor de coruptie de cãtre persoane cu functii publice din cadrul Primãriei Piatra Neamt si de administratori ai unor societãti comerciale interpuse cu rol de directionare a sumelor de bani din bugetul public, în interesul personal al celor implicati“. ÃŽn comunicat se preciza cã procurorii au avut în vedere perioada 2008-2013 cînd ar fi fost încheiate finantãri din fonduri publice pentru contracte de prestãri servicii si finantãri pentru localitãti de pe raza judetului. Banii ar fi fost directionati, prin influenta persoanelor cu functii publice din cadrul primãriei, în interes propriu si în interesul administratorilor societãtilor comerciale care mascau faptul cã adevãratii detinãtori si beneficiari erau persoanele din acest cerc de interese creat.

Articol afisat de 1806 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective