Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2015
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Alte Titluri 23 Octombrie 2015
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Responsabilitate în pregãtirea viitorului profesional

Responsabilitate în pregãtirea viitorului profesional

Anunþ de presã finalizare proiect
Data emiterii comunicatului: OCTOMBRIE 2015

Liceul Tehnologic „Arhimandrit Chiriac Nicolau” Vînãtori-Neamþ anunþã încheierea proiectului Responsabilitate în pregãtirea viitorului profesional desfãșurat în parteneriat cu Școlile Gimnaziale Moțca, Mironeasa și Miroslovești din județul Iași, proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operaþional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritarã nr. 2, Domeniul major de intervenție 2.1. implementat pe parcursul a 18 luni (01.05.2014 – 30.10.2015).
Proiectul început în mai 2014, și-a atins indicatorii și obiectivul pentru care a fost realizat și anume acela de a facilita tranziția de la școalã la viața activã a elevilor de clasa a VIII-a, în special a celor proveniți din familii defavorizate, din patru comune din județele Iași și Neamț, prin furnizarea serviciilor de informare, consiliere și orientare educativ-profesionalã și motivare pentru susținerea traseului educativ-profesional.
Ajunsi așadar, la finalul perioadei de implementare a proiectului, putem sã cuantificãm o serie dintre rezultatele semnificative ale acestuia, cum ar fi:
-pentru creșterea gradului de conștientizare a 1500 de persoane din mediul rural cu privire la importanța alegerii corecte a parcursului educativ-profesional pentru elevii de clasa a VIII-a, s-a derulat campania de informare „Pas cu pas pentru cariera mea!” prin realizarea și distribuirea de cãtre 20 de elevi voluntari a materialelor de promovare (1500 flyere; 1500 pliante; 50 afișe; 60 mape; 4 bannere; 20 tricouri inscripționate), apariții mass-media în presa scrisã și TV, conferințe de lansare și de închidere a proiectului, realizare și actualizare web site: http://reviprovinatorineamt.ro în vederea informãrii, promovãrii și diseminãrii rezultatelor și beneficiilor proiectului.
-pentru ca cei 287 elevi din clasa a VIII-a sã adopte deciziile potrivite și sã intreprindã demersurile necesare pentru a urma parcursul educativ-profesional în urma absolvirii școlii gimnaziale, s-a asigurat sprijinul necesar prin amenajarea a 4 Centre de Informare, Orientare și Consiliere Educativ-Profesionalã (CIOCEPEG) dotate cu mijloace electronice și mobilier; realizarea materialelor didactice „Suport de informare pentru elevii din clasele a VIII-a cu privire la parcursul educativ profesional”, „Ghidul tranziției de la școalã la viața activã” dar și întocmirea studiului sociologic „Pas cu pas pentru cariera mea” diseminat în cadrul unei mese rotunde.
-pentru îmbunãtãțirea capacitãții de identificare a vocației și de alegere a parcursului educativ-profesional, pentru elevii din grupul țintã s-au furnizat servicii de consiliere și orientare educativ-profesionalã individualã și colectivã în urma cãrora s-au elaborat trasee educaționale pentru fiecare elev și s-au identificat opțiunile profesionale care au determinat destinația vizitelor la agenți economici.
- astfel, pentru a motiva elevii din clasa a VIII-a sã urmeze pas cu pas traseul profesional stabilit în urma activitãților de consiliere și orientare, în perioada mai-august 2015 s-au desfãșurat vizite de studiu la 20 de agenți economici din județele Iași, Bacãu și Neamț din domeniiile de activitate aflate în topul preferințelor elevilor (câte 2 vizite pentru fiecare elev/domeniu de activitate optat).

Valoarea totalã a proiectului: 1.933.085,46 Lei, din care:
Valoarea eligibilã a finanțãrii nerambursabile acordatã din FSE - 1.664.440,45
Valoarea eligibilã a finanțãrii nerambursabile acordate din Bugetul Național - 229.983,01
Contribuția eligibilã a beneficiarului este de 38.662,00

Autoritate de Management pentru Programul Operaþional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) 2007-2013 a fost Ministerul Fondurilor Europene, iar Organism intermediar responsabil pentru implementare a fost Centrul Naþional de Dezvoltare a Învãþãmântului Profesional ºi Tehnic.

Persoanã de contact: Elena Coºofreþ – manager proiect – Liceul Tehnologic „Arhimandrit Chiriac Nicolau” Vînãtori-Neamþ. Telefon: 0754018140, e-mail: [email protected]

Articol afisat de 1033 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(publicitate)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective