Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2015
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 7 Decembrie 2015
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

O prioritate a primarului Rotaru - infrastructura din Alexandru cel Bun

Administratia „Rotaru“ din comuna Alexandru cel Bun înseamnã grijã fatã de toate domeniile: infrastructurã, educatie, sãnãtate, protectie socialã si, nu în ultimul rînd, dezvoltarea comunitãtii. Primarul Ion Rotaru a fãcut tot ce i-a stat în putere pentru a creste nivelul de trai al locuitorilor din comuna pe care o conduce de sapte ani si jumãtate. ÃŽn domeniul infrastructurii rutiere, alesul gospodarilor din comuna învecinatã cu municipiul resedintã de judet a pãtruns pe mai toate strãzile. Dacã nu a reusit sã le asfalteze, mãcar le-a pietruit, a cãutat sã fie plombate toate traseele unde asfaltul s-a degradat si a venit si cu o noutate în domeniu: a preferat sã toarne betoane pe multe drumuri, considerînd cã este o solutie mai eficientã decît traditionalul asfalt. „Fiecare face ce crede cã e mai bine în comuna sa. Eu am vrut betoane în loc de asfalt, pentru cã are o perioadã de viatã mai lungã. Exista în comuna Alexandru cel Bun un drum care ducea spre colonia Bisericani, vechi de vreo 50 de ani, pe care betonul încã arãta foarte bine, desi nu fusese întretinut deloc. La drumurile din asfalt, gropile apar dupã cîtiva ani, oricît de bunã ar fi fost calitatea lucrãrii. Initial, am avut impresia cã betonul este mai ieftin si cã sunt mai usor de suportat lucrãrile de acest gen, dar ulterior mi-am dat seama cã pretul e ca la asfalt, dar mãcar sunt lucrãri mai trainice. Din pãcate, nu avem noi bani pentru cîte astfel de proiecte ar trebui sã implementãm, dar încetul cu încetul vom rezolva si problema infrastructurii în comuna Alexandru cel Bun, desi, la drept vorbind, treaba asta nu se terminã niciodatã. Plus cã mai e un aspect deloc de neglijat: de la an la an se fac extinderi ale retelelor de apã rece si canalizare, iar acestea se întîmplã sã fie executate pentru drumuri asfaltate, ori betonate anterior, si atunci se revine la o situatie nu prea plãcutã, pentru cã se intervine cu pickhammerul, se fac gãuri, santuri si se distrug cãile de circulatie. Dar cum nu se poate civilizatie fãrã apã curentã, canalizare si drumuri bune, trebuie sã acceptãm si astfel de inconveniente si pînã la urmã sã gãsim si solutiile potrivite ca sã ducem treaba la final. Pentru mine conteazã sã fie lumea multumitã si sã ne bucurãm de o comunã frumoasã, în care oamenii sã se simtã bine si sã fie mîndri de cum aratã localitãtile lor. Dacã dupã fiecare an de mandat am putut arãta lumii ori s-a vãzut de la sine cã «Alexandru cel Bun» a mai fãcut un pas spre Europa, consider cã primarul si Consiliul Local si-au fãcut datoria“, a declarat Ion Rotaru, primarul comunei Alexandru cel Bun.

Eforturi pentru cãile rutiere din comunã

Primarul de Alexandru cel Bun este unul dintre alesii nemteni care are cu ce se mîndri cînd e vorba despre realizãrile din unitatea administrativ teritorialã pe care o pãstoreste. Are scoli dichisite, drumuri bune, dispensare, un consiliu local care îl sustine si, nu în ultimul rînd, comunitatea care îl apreciazã. Ion Rotaru a învãtat administratie din lunga experientã ca ales local. A plecat din functia de primar al celui mai mare oras al judetului si a preluat frîiele uneia dintre cele mai atrãgãtoare comune nemtene. Cele cîteva sute de vile, case arãtoase si pensiuni cresc valoarea zonei pe care o vegheazã de sapte ani si jumãtate si de care vrea sã aibã grijã în continuare. A fãcut întelegere cu elevii din comunã cã îi sprijinã neconditionat, dacã îsi vãd de carte. Le face cadouri, le asigurã cele mai bune conditii de învãtat, iar scolile lor le bat pe multe dintre cele de oras. La Alexandru cel Bun, laboratoarele din unitãtile de învãtãmînt sînt dotate dupã ultimele standarde, iar cadrele didactice sînt stimate de primar. Ion Rotaru e convins cã nu poate face nimic singur, asa cã s-a înconjurat de specialisti, începînd de la colegii din primãrie, medicii din comunã si pînã la cadrele didactice, de pe mîna cãrora ies fii satului. Si cum vrea sã aibã lume bunã la Alexandru cel Bun, face tot ce îi stã în putere ca sã fie toatã lumea multumitã. Nu supãrã si nu e supãrat, pentru cã toti au înteles cã mai presus de orice e buna întelegere, stare generalã într-o comunã cu reale aspiratii europene. În acest articol prezentãm eforturile Primãriei Alexandru cel Bun în ceea ce tine de asigurarea unei infrastructuri conforme vremurilor actuale.

Articol afisat de 1312 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(MN)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective