Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2015
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 14 Decembrie 2015
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Consul de peste Prut la Palatul Administrativ

• Excelenta Sa Ion Coser a vrut sã vinã în Neamt pentru a afla cît mai multe informatii despre zona noastrã

Prefectura a primit, joi, 10 decembrie, vizita Excelentei Sale Ion Coser, consul al Republicii Moldova la Iasi, la solicitarea acestuia de a veni în Neamt. Vizita se înscrie în seria contactelor bilaterale, ce au rolul de a perpetua bunele relatii de colaborare dintre cele doua tãri vecine.
La întîlnire au fost prezenti prefectul Vlad Anghelutã, subprefectul Gheorghe Neculae, Constantin Iacoban, presedintele Consiliului Judetean si comisarul sef Paul Costel Tablan, comandantul Politiei. Întrevederea a avut o tematicã diversã. Prefectul a prezentat o informare despre situatia moldovenilor si a celor cu dublã cetãtenie, referitor la numãrul persoanelor din Republica Moldova documentate cu permise de sedere, ce domiciliazã pe bazã de carte de identitate în judet, numãrul de elevi care studiazã în Neamt, precum si detalii referitoare la procedurile juridice si administrative la care apeleazã basarabenii - numãrul de pasapoarte si permise de conducere preschimbate în ultimii 2 ani. A fost realizatã o scurtã trecere un revistã a parteneriatelor culturale, educationale, precum si a înfrãtirilor între localitãti. Inspectorul sef Tablan s-a referit la probleme actuale ale activitãtii, sub aspect infractional. Fatã de anii precedenti, în 2015 a predominat infractionalitatea economicã, în special cea legatã de traficul de tigãri si produse contrafãcute. Fenomenul este imposibil de eradicat, dar poate fi controlat, în special în colaborare cu judetele de frontierã - Iasi si Vaslui. Benefic ar fi realizarea unui proiect transfrontalier de combatere a infractionalitãtii economice, urmînd a fi identificate resursele necesare realizãrii acestuia. Un alt aspect care necesitã colaborarea institutionalã este cel legat de controlul emigratiei, mai ales în contextul european actual, legat de cresterea pericolului terorist. Prefectul a mentionat beneficiile prezentei în judet a cetãtenilor moldoveni sau cu dublã cetãtenie în educatie, sãnãtate, economie. În contextul bunelor relatii bilaterale, presedintele CJ a reiterat disponibilitatea de a relua un proiect mai vechi - realizarea unor activitãti de formare în domeniul accesãrii fondurilor europene, pentru reprezentantii administratiilor din Moldova, de cãtre institutii nemtene, cum ar fi ADRNE. Demersul este util sub aspectul pregãtirii administratiei din Basarabia pentru aderarea la UE, dar si pentru administratia nemteanã, în vederea realizãrii unor parteneriate externe, pe proiecte europene. Consulul moldovean a subliniat importanta dezvoltãrii relatiilor economice bilaterale si a dorit sã cunoascã care sînt domeniile prioritare ale economiei Neamtului. Presedintele CJ a prezentat potentialului economic pe zone - Piatra, Roman, Tîrgu Neamt. Interesul diplomatului s-a îndreptat cãtre industria materialelor de constructii si cea a lacurilor si vopselelor - Carparcement si Kober. Prefectul a adus în discutie oferta turisticã de care pot beneficia si turistii din Moldova. Pentru viitor, vor fi promovate si sustinute schimburile de delegatii între camerele de comert si industrie din cele douã tãri si participarea la tîrguri si misiuni economice.

Articol afisat de 1006 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M. NEAMTU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective