Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2016
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 14 Ianuarie 2016
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

La Jandarmerie, „cei care au frustrãri sã si le trateze“

• ieri a fost predarea de stafetã la sefia Jandarmeriei Neamt • „Plec pe
usa din fatã si cu fruntea sus, multumit cã am ajuns pînã aici“, a
declarat, în cadrul unei conferinte de presã, fostul sef al Jandarmeriei
Neamt, colonelul Sorin Gherman • noul comandant, colonelul Eugen
Todorut, rãspunzînd unei întrebãri, a spus cã dacã unele cadre sînt
frustrate de numire, sã si le trateze •

Dupã ce si-a luat rãmas bun de la fostii subordonati, alãturi de care si-a petrecut ani din viatã, colonelul Sorin Gherman, fostul sef al Jandarmeriei, a predat ieri, în fata jurnalistilor nemteni, stafeta ofiterului care, prin ordin al IGJR, a fost numit în locul sãu. ÃŽntîlnirea a fost una emotionantã, colonelul Gherman multumind public tuturor celor cu care a colaborat de-a lungul activitãtii sale. Ofiterul a precizat cã nu a fost nici cel mai bun, dar nici cel mai slab sef din Jandarmeria Românã, mentionînd cã perfomantele înregistrate se datoreazã în mare parte colectivului cu care a lucrat. Nu în ultimul rînd, fostul sef al jandarmilor nemteni si-a exprimat speranta cã înlocuitorul sãu va duce mai departe munca sa, amintind cã întotdeauna este loc de mai bine. „Mã despart de aceastã a doua casã cu simtul datoriei împlinite dupã niste bãtãlii cîstigate, dar si înfrîngeri, care însã m-au întãrit mai mult. Plec pe usa din fatã si cu fruntea sus, multumit cã am ajuns pînã aici si multumind bunului Dumnezeu, familiei mele si celor cu care am lucrat“, a declarat colonelul, în rezervã, Sorin Gherman. Singurul regret al acestuia este acela cã din cauza activitãtii de zi cu zi nu si-a petrecut timp suficient cu bãiatul. Tocmai de aceea, primul lucru pe care îl va face, acum dupã ce a iesit la pensie, va fi sã-si viziteze fiul care trãieste în Marea Britanie. Noul comandant al Inspectoratului Judetean de Jandarmi Neamt, colonelul Eugen Todorut, a tinut sã precizeze încã de la început cã va asigura, prin ordin al inspectorului sef al Inspectoratului General al Jandarmeria Românã, interimatul la sefia unitãtii nemtene pentru sase luni.

Cei care au frustrãri sã le trateze

„Dupã perioada de sase luni, functia va fi scoasã la concurs si orice ofiter va dori se poate înscrie la concurs, dacã întruneste conditiile de participare“, a declarat colonelul Todorut. ÃŽntrebat dacã poate explica de ce Inspectoratul General a preferat un ofiter din alt judet pentru a asigura interimatul la Neamt, mai ales cã existã si aici oameni care întrunesc conditiile pentru a conduce institutia si care ar putea fi frustrati de alagerea fãcutã, colonelul venit de la Harghita a spus ferm cã militarii nu ar trebui sã aibã frustrãri, iar dacã unii le au sã si le trateze cum stiu. Noul sef a povestit, la solicitarea jurnalistilor prezenti, si cum a ajuns sã ocupe noua functie, precizînd cã „Bucurestiul“ i-a fãcut propunerea în week-end, iar luni dimineatã era în drum spre Piatra Neamt. Ofiterul a mai sustinut cã va încerca sã continue munca începutã de predecesorul sãu, iar acolo unde va fi cazul va încerca sã facã ca lucurrile sã meargã bine. Colonelul a spus cã nu i-a fost greu sã ia aceastã decizie, respectiv sã se mute împreunã cu familia de la Toplita, acolo unde a locuit pînã în prezent, si asta pentru cã stia foarte bine ce implicã cariera militarã atunci cînd a ales acest drum. Cît priveste concursul ce va fi organizat peste sase luni, Todorut a mentionat cã încã nu s-a gîndit dacã se va înscrie sau nu în cursã si cã va lua o hotãrîre în acest sens destul de repede. El a mai precizat cã este multumit de ceea ce a gãsit la Inspectoratul Judetean de Jandarmi Neamt, un colectiv format din oameni competitivi si dornici de muncã. De altfel, în numai douã zile de cînd de aflã la comanda unitãtii, colonelul Todorut a reusit sã viziteze toate subunitãtile din judet. Reamintim cã Sorin Gherman a pãrãsit de curînd sistemul, iesind la pensie, iar în locul sãu a fost numit, cu titlu de interimar, colonelul Eugen Todorut. Acesta vine de la Gheorgheni, unde a fost, o bunã perioadã de timp, sef al Catedrei de Ordine si Sugurantã Publicã din cadrul Centrului de Pregãtire Profesionalã a Cadrelor Jandarmi.

Articol afisat de 1834 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective